Home » , , » Επικίνδυνη κυβέρνηση, ασύδοτη αστυνομία

Επικίνδυνη κυβέρνηση, ασύδοτη αστυνομία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 4:53 π.μ.

Πηγή: ΕφΣυν

ΑΝ ΖΟΥΣΕ, θα ήταν 29 χρόνων -σαν σήμερα δολοφονήθηκε. Τον έλεγαν Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο κι ήταν 15 χρόνων. Σήμερα ένα ακόμα παιδί δίνει μάχη στην εντατική για τη ζωή του. Τον λένε Κώστα Φραγκούλη κι είναι 16 χρόνων.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ είναι μια αιμάτινη γραμμή και το ανορθόγραφο -κι ολόσωστο· αίτημα της οικογένειας ενός τρίτου αγοριού: δηκεοσίνη. Εκείνον τον έλεγαν Νίκο Σαμπάνη κι ήταν 18 χρόνων όταν δολοφονήθηκε, πέρυσι τον Οκτώβρα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δέχτηκε μια ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση χθες -με σειρά από παρατηρήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η αποχαλινωμένη, επί των ημερών της αστυνομία Οι μνήμες από τη δολοφονία αλλά και τις απόπειρες συγκάλυψης στην υπόθεση Σαμπάνη ζωντάνεψαν, όχι μόνο γιατί ο Κώστας όπως κι ο Νίκος, είναι Ρομά, αλλά και γιατί η αστυνομία έσπευσε με την ανακοίνωσή της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κατασκευάζοντας μια αφήγηση για την αιματηρή καταδίωξη του παιδιού, την οποία αμφισβητεί ευθέως και σε κάθε της σημείο η οικογένειά του.

ΕΝΤΕΛΗΣ ΤΥΧΑΙΑ συνέπεσε, ώστε, χθες το πρωί, η Διεθνής Αμνηστία να κορυφώνει της μακράς πνοής καμπάνια της για τερματισμό της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας -οι υπογραφές 10.000 πολιτών είχαν μπει στο σχετικό κείμενο, πριν ακόμα ένας άνθρωπος βρεθεί να χαροπαλεύει από σφαίρα αστυνομικού.

Η ΟΡΓΑΝΠΣΗ έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να συναντήσει τον υπουργό -φυσικά ούτε και χθες είδε τον κ. Θεοδωρικάκο-, αντ' αυτού ήρθε αντιμέτωπη με τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας Επίσης, χθες το απόγευμα, στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας έγινε μια από μέρες προγραμματισμένη εκδήλωση για τη βία των ένστολων, που λόγω των τραγικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης απέκτησε δραματική επικαιρότητα.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ, αιτιάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών και δικαστηρίων, καταγγελίες -τίποτα δεν συγκινεί την ελληνική πολιτεία, ώστε να λειτουργήσει αποφασιστικά και να κάνει δομικές αλλαγές στην αστυνομία αλλά και τη Δικαιοσύνη, ώστε να αντιμετωπίσει το δομικό πρόβλημα της ατιμωρησίας. Οταν τα χέρια εκείνων που έχουν ταχθεί να μας προστατεύουν όλους βάφονται με αίμα, υπάρχει ηθική αυτουργία κι αυτή βαρύνει τη φυσική και, κυρίως, την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι αυτός που καλλιεργεί την κουλτούρα πραιτωριανών μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. Το αίτημα των πολιτών είναι ένα: δηκεοσίνη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger