Home » , » Απαιχτος ο παπατζής

Απαιχτος ο παπατζής

Από giorgis , Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 | 1:53 μ.μ.


Μόλις προχτές η τηλεόραση του Alpha παρουσίαζε γονείς απ’ την Κύπρο που ο ηγούμενος Εφραίμ είχε προσηλυτίσει τα παιδιά τους στον μοναχισμό και μάλιστα απαγόρευε μετά να έχουν κάθε επαφή με τους γονείς τους.

(Πιθανόν τα παιδιά αυτά να είχαν έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, ή μεταφυσικές ανησυχίες και ο Εφραίμ το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάνει «θαύματα» ενώ στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην Μάρα Ζαχαρέα είπε επί λέξει: «Στην ώρα της προσευχής μου ή στην ώρα που λειτουργώ, υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επίσκεψη της θείας χάριτος». Φανταστείτε θράσος που είχε ο τσαρλατάνος).

Σήμερα ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας μας γνωστοποιεί μια άλλη περίπτωση που δείχνει τα..θεία προσόντα του καλογέρου. Ο υπεύθυνος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελευθέριος Βορτσέλας που ερευνούσε την παραχώρηση εκτάσεων του δημοσίου στο μοναστήρι του Βατοπεδίου τόσο καταλυτικά είχε νιώσει την παρουσία του Εφραίμ επάνω του που συνόδευε τον ρασοφόρο σε όλα του τα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα και τελικά κατέληξε καλόγερος στο μοναστήρι του Εφραίμ.

Τύφλα να ‘χει η «αγία Αθανασία» του Αιγάλεω μπροστά στον Εφραίμ. Τα απόκρυφα ευαγγέλια που ψάλει ο Εφραίμ δεν έχουν ανταγωνιστή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger