Home » » Πολιτικό κατάντημα

Πολιτικό κατάντημα

Από giorgis , Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 | 2:19 μ.μ.


Το μόνο πρωτοσέλιδο εφημερίδας, άξιο αναφοράς, σήμερα, είναι αυτό του Ριζοσπάστη.

Όλα τα υπόλοιπα μιλάν για την σύσταση Εξεταστικών και Προανακριτικών Επιτροπών.

Δηλαδή για να κουκουλωθεί και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και μάλιστα με βούλα του κοινοβουλίου.

Εχει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο η «Ελευθεροτυπία» αναφερόμενη στα αποτελέσματα που είχαν όσες παρόμοιες επιτροπές δημιουργήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια: «Στην πλειονότητά τους δε τα πορίσματα των επιτροπών είτε δεν εκδόθηκαν ποτέ είτε απλώς συζητήθηκαν είτε το κάθε κόμμα εξέδωσε το δικό του, με αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκον», τονίζει η εφημερίδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο επίλογος άρθρου του Γ. Κύρτσου στην φυλλάδα του:

Πολιτικό κατάντημα

Η εικόνα της «σεμνής και ταπεινής» εξουσίας παραπέμπει στη δεκαετία του ’60 και σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας της δημόσιας διοίκησης.

Δεν αποκλείεται, πάντως, οι κυβερνητικοί χειρισμοί να αποδώσουν, γιατί η Ελλάδα έχει μία κακή παράδοση μη κάθαρσης. Οι πολιτικές δυνάμεις διαχειρίζονται την κάθαρση των μεγάλων σκανδάλων στη βάση της απόλυτης πολιτικής ιδιοτέλειας.

Ο κ. Καραμανλής ζητά Εξεταστική Επιτροπή για να εξασφαλίσει την ατιμωρησία των συνεργατών του.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά Προανακριτική Επιτροπή για να μείνει έξω από τη διερεύνηση του σκανδάλου η δική του κυβερνητική περίοδος.
Τα κόμματα της Αριστεράς στηρίζουν σε γενικές γραμμές τις κυβερνητικές θέσεις επειδή δεν θέλουν ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε βάρος της ΝΔ, αλλά παράταση της κρίσης του δικομματισμού.

Το πολιτικό σύστημα διαλαλεί την αναπηρία του. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι μέσα από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το Δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 1 δισ. ευρώ, για να δημιουργηθούν εμπορικές υπεραξίες και μαύρο πολιτικό χρήμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και κανείς δεν μπορεί να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger