
Και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ρε μπαγλαμά;
Αφού πάνω απ’ το κεφάλι τους ήταν η δαμόκλειος σπάθη της ανεργίας. Οσοι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να μειωθούν οι αποδοχές τους –όπως 4 εργάτριες σε άλλη βιομηχανία στο Κιλκίς- απολύθηκαν.
Επειδή όμως το παραμύθι ότι αυτό γίνετε γιατί οι βιομήχανοι «περνάνε κρίση» είναι πολύ παλιό και δεν έχει δράκο, να αναφέρουμε κάποια επίσημα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι την συγκεκριμένη συγκυρία την εκμεταλλεύεστε για να ξεζουμίσετε ακόμα περισσότερο τους εργάτες.

• Τα κέρδη που συγκέντρωσαν αυτά τα μονοπώλια, την ίδια ακριβώς περίοδο, έφτασαν σε αστρονομικά επίπεδα. Οι τραπεζίτες τσέπωσαν καθαρά κέρδη ύψους 32 δισ. ευρώ, οι βιομήχανοι 17 δισ. ευρώ, οι μεγαλέμποροι 16 δισ. ευρώ. Σύνολο εφταετίας 65 δισ. ευρώ! Αυτά τα ποσά τα πήραν, τώρα αξιώνουν κι άλλα!
• Κοντά σ' αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά «ψιλά»: Τα 28 δισ. που πήραν οι τραπεζίτες, οι τόκοι των 15 δισ. που λεηλατούν κάθε χρόνο οι... θεσμικοί επενδυτές που δανείζουν το Δημόσιο, τα δισεκατομμύρια των ΣΔΙΤ, των επιχορηγήσεων της εργοδοσίας κλπ. Αυτά τα ποσά τα πήραν, τώρα αξιώνουν κι άλλα.
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι οι πλουτοκράτες με την ανοχή της κυβέρνησης καθιερώνουν έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα με πρόσχημα την «οικονομική κρίση».
Δημοσίευση σχολίου