Home » , , » Πέρα από οικονομική αιμοραγία μας ζητάν και "αναλώσιμους" στρατιώτες

Πέρα από οικονομική αιμοραγία μας ζητάν και "αναλώσιμους" στρατιώτες

Από giorgis , Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 | 3:37 μ.μ.

Μια δέσμευση που είχε αναλάβει η Ν.Δ φαίνετε ότι τώρα την υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πιθανόν κάποιοι/ες να θυμάστε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στο τελευταίο της ταξίδι στην Αμερική η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δεσμευτεί στον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ -ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν- ότι η Ελλάδα θα έστελνε στο Αφγανιστάν «ένα πλήρες αερομεταφερόμενο τάγμα χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς τις αποστολές που θα του ανατίθενται», όπως ανέφεραν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Εγιναν πρόωρες εκλογές, στην κυβέρνηση βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ και αυτοί οι σχεδιασμοί βάλτωσαν και πιθανόν να άλλαξαν.
Οι πιέσεις των «συμμάχων» μας να στείλουμε περισσότερο στρατό κατοχής στο Αφανιστάν και κύρια για να βρεθούν οι έλληνες στρατιωτικοί στα «καυτά μέτωπα» του πολέμου δεν σταμάτησαν.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε, όμως, να ριψοκινδυνεύσει την δική του πολιτική επιβίωση ακολουθώντας τυφλά μια πολιτική που είχε χαράξει η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ετσι ο Βενιζέλος μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Νοέμβρη «μάσησε» τα λόγια του απέναντι στις απαιτήσεις των γερακιών του Πενταγώνου.

Πώς θα έστελνε έλληνες στρατιώτες στο καμίνι της περιοχής Φαράχ όταν από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί εκεί 34 στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής;
Πώς θα δικαιολογούσε στον ελληνικό λαό της δαπάνη 65 εκατομμυρίων ευρώ που θα κόστιζε η μετακίνηση των ελλήνων στρατιωτικών στις ζώνες υψηλού κινδύνου;

Εκανε λοιπόν την ανάγκη φιλοτιμία, και «χρύσωσε το χάπι» για να μην δυσαρεστήσει τους υπερατλαντικούς «συμμάχους» μας.


Μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναθεώρησε την απόφαση που είχε πάρει η Ν.Δ αλλά δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τον Μάρτη ακόμα 53 Ελληνες αξιωματικούς για να αναλάβουν για περίοδο οκτώ μηνών την διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ, ενώ παράλληλα θα διαθέσει το ιλιγγιώδες ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση του αφγανικού στρατού.

Σήμερα όμως που η ήττα των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν είναι πιο ορατή από ποτέ (Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα είναι από την ιστοσελίδα http://icasualties.org/ δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ξένες κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν περνούν "χρυσή εποχή"), οι ιμπεριαλιστές Αμερικάνοι απαιτούν έλληνες «αναλώσιμους» στρατιώτες.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα στα «Νέα»: «Τον διπλασιασμό της στρατιωτικής παρουσίας της στο Αφγανιστάν ζήτησε το ΝΑΤΟ από την Αθήνα με επείγουσα επιστολή του».

Δεν φτάνει, δηλαδή, που ο σκληρά φορολογούμενος λαός μας πληρώνει 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις όπου γουστάρουν οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, τώρα μας ζητούν να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε φέρετρα σκεπασμένα με ελληνικές σημαίες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger