Home » » ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Από giorgis , Κυριακή 18 Απριλίου 2010 | 5:15 μ.μ.

Ανακοίνωση της σύσκεψης του συντονισμού των σωματείων.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13.04.2010 σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, στα γραφεία του συλλόγου Υπάλλήλων Βιβλίου Χάρτου.
Κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, νέοι γύροι λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι τα μέτρα που θα επιδιωχθεί να παρθούν το επόμενο διάστημα, για να «υπηρετήσουν» τον «εθνικό» στόχο της «εξόδου» από την κρίση.

Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγείται η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των παραπάνω επιδιώξεων. Ένα νέο τοπίο υπερεκμετάλλευσης των εργαζόμενων ετοιμάζεται.
Μπροστά σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση η συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δεν μπορεί να δώσει πραγματική αγωνιστική προοπτική.

Η ΓΣΕΕ έδειξε πάλι τις διαθέσεις τις, αφού δεν προκηρύσσει καν απεργία για τις 22/04 μαζί με την ΑΔΕΔΥ και πολλά σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι φανερή η πρόθεσή της να μην συμβάλει στην εκδήλωση πανεργατικής κινητοποίησης, βοηθώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση στην υλοποίηση της πολιτικής της.

Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, να αντισταθούν στην επικυριαρχία του ΔΝΤ που σε συνεργασία με την ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών μαζών. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι.

Η σύσκεψη προτείνει στα σωματεία:

* Τη διοργάνωση απεργίας την Πέμπτη 22/04, μέρα που έχει προκηρύξει απεργία ο ΑΔΕΔΥ και αρκετά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, με προσυγκέντρωση στις 10.00 στα Προπύλαια. Να μετατρέψουμε την μέρα αυτή σε μέρα κοινής απεργιακής δράσης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

* Την έκδοση αφίσας των σωματείων.

* Την πραγματοποίηση διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 27/04, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

* Για την αλληλεγγύη στο Μάριο Ζέρβα, τη συμμετοχή στη διαδήλωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης την Πέμπτη 15/4 στις 7.00 μ.μ. στα Προπύλαια. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Κατεχάκη) εκπροσώπων σωματείων και εργαζομένων, την Τετάρτη 21/4 στις 9.00 π.μ. Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 21/4 στις 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)

* Τη διοργάνωση στις 25/04 μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης με εκπροσώπους από σωματεία από όλη την Ελλάδα, με κάλεσμα και επικοινωνία με τους συναγωνιστές και τις πρωτοβουλίες συντονισμού στην επαρχία. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ στο πολυτεχνείο, (κτίριο Γκίνη)

http://antistasigr.blogspot.com/2010/04/1604.html
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger