Home » , » Αντιπρόσωποι ΔΝΤ εγκαθίστανται άμεσα στην Αθήνα

Αντιπρόσωποι ΔΝΤ εγκαθίστανται άμεσα στην Αθήνα

Από ciaoant1 , Κυριακή 16 Μαΐου 2010 | 4:59 μ.μ.


Ρωμαίος έπαρχος: ονομαζόταν στη ρωμαϊκή διοίκηση ο κυβερνήτης μιας επαρχίας, δηλαδή ενός ρωμαϊκού εδάφους έξω από την ιταλική χερσόνησο. Αποτελούσε την ανώτατη αρχή στις κατακτημένες περιοχές, λογοδοτούσε μόνο στο όργανο που τον είχε διορίσει και η θητεία του ήταν συνήθως ενιαύσια αλλά μπορούσε να ανανεωθεί.
Από τη wikipedia

Αυτά μαθαίνουμε από την ιστορία. Σήμερα διαβάζουμε στις αστικές φυλλάδες ότι:

Αντιπρόσωποι ΔΝΤ εγκαθίστανται άμεσα στην Αθήνα
Μόνιμους αντιπροσώπους εγκαθιστά οσονούπω στην Ελλάδα το ΔΝΤ και πιθανόν να ακολουθήσει σύντομα και η Κομισιόν. Η "Καθημερινή" μας λέει και περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο της:

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει κάνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταξύ των στελεχών του στην Ουάσιγκτον για να βρει τους δύο εθελοντές που θα τεθούν επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του στην Αθήνα. Δεδομένης της σημασίας του προγράμματος, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η επάνδρωση του γραφείου του ΔΝΤ θα γίνει με υψηλόβαθμα στελέχη του και αναμένει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα της έχουν κοινοποιηθεί και τα ονόματά τους. Είναι πολύ πιθανό τα δύο στελέχη να αποτελούν μόνο τον προπομπό πολυάριθμης αποστολής, η σύνθεση της οποίας θα ολοκληρωθεί σε επόμενη φάση και με βάση την πρόοδο του προγράμματος. Εάν στην πορεία φανεί ότι η ελληνική πλευρά χρειάζεται μεγαλύτερη και διαρκή πίεση, τότε το ΔΝΤ θα ενισχύσει την παρουσία του. Τα στελέχη του ΔΝΤ, όπως συνηθίζει ο οργανισμός, θα παραμείνουν εδώ όλη την τριετία υλοποίησης της συμφωνίας διάσωσης.



Εμείς θυμίζουμε επίσης και το ότι το spiegel έκανε λόγο για 10 χρόνια παραμονής του ΔΝΤ ("και έχει ο Θεός"...)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger