Home » » "βγάλτε κανά σκάνδαλο στη φόρα, να εξευμενίσουμε λιγάκι τα πλήθη, μπας και γλιτώσουμε τα χειρότερα"!!!

"βγάλτε κανά σκάνδαλο στη φόρα, να εξευμενίσουμε λιγάκι τα πλήθη, μπας και γλιτώσουμε τα χειρότερα"!!!

Από ciaoant1 , Κυριακή 16 Μαΐου 2010 | 4:32 μ.μ.


Τις δημοσκοπήσεις δεν τις πιστεύουμε, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Παρ'ολα αυτά, όσο στημένες και αν είναι, δεν μπορούν να κρύψουν το πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος.

Η Καθημερινή μάλιστα φάνει σε σημείο να δηλώνει "φόρα παρτίδα" ότι θέλουν
 να ανοίξουν μερικούς φακέλους με "σκάνδαλα", ώστε να δώσουν μερικούς αποδιοπομπαίους τράγους στα πλήθη, μπας και ηρεμήσουν!Το "Έθνος" έχει δημοσκόπηση (δες φωτογραφία) όπου το ποσοστό αυτών που δεν ψηφίζουν κανένα είναι "πρώτη δύναμη"(!!!), φανερώνοντας την απορριψη των κυρίαρχων πολιτικών, αλλά και το κενό στην αριστερά.

Ιδού και το άρθρο από τη δημοσκόπηση της "Καθημερινής":


Ισχυρός κλυδωνισμός στο πολιτικό σύστημα
Public Issue: Χαμηλότατη η κοινωνική αποδοχή κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας

Σε φάση ισχυρού κλυδωνισμού τείνει να εισέλθει το πολιτικό σύστημα, καθώς η δυναμική της νέας περιόδου στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μετά την εφαρμογή των μέτρων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δοκιμάζει τις αντοχές των δύο μεγάλων κομμάτων. Οπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Κ», η ικανοποίηση από την κυβέρνηση κατακρημνίζεται και προσεγγίζει ταχύτατα το κρίσιμο ποσοστό κοινωνικής αποδοχής του 20%, που έχει αποδειχθεί ότι, εάν μειωθεί περαιτέρω, η παραμονή ενός κόμματος στην εξουσία καθίσταται ευάλωτη. Ακόμη χειρότερη, δε, είναι η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς επιχειρούν τη δημιουργία αναχωμάτων στην κοινωνική δυσφορία. Το Μαξίμου έχει ανάψει το «πράσινο φως», προκειμένου να ανοίξουν για πρώην υπουργούς οι φάκελοι σκανδάλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει να προχωρήσει σε συντομότερο χρόνο τον ανασχηματισμό, εστιάζοντας σε υπουργεία με εμπλοκή στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς έχει αποφασίσει η «αυτοκάθαρση» στη Ν.Δ. να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το συνέδριο του Ιουνίου.


Γιατί θέλουν να ανοίξουν [μερικά] σκάνδαλα? Μα γιατί απλούστατα, όπως είχαμε δει και παλιότερα:
...Το οικονομικό έγκλημα είναι ένας από τους καθοριστικούς διαμορφωτές του σύγχρονου καπιταλισμού. Η διαφθορά που το συνοδεύει κορυφώνεται σε περιόδους οικονομικής έκρηξης_ τότε, δηλαδή, που όλοι προσπαθούν να πλουτίσουν.

Η κερδοσκοπική σπέκουλα και η φημολογία ανεβάζουν στα ύψη τις μετοχές και τα κέρδη. Οι ισολογισμοί επιχειρήσεων φτιασιδώνονται για να συγκαλύψουν τα οικονομικά προβλήματά τους.

Κι όταν η φούσκα σκάει, αυτά που αποκαλύπτονται είναι συνήθως τα πιο καραμπινάτα σκάνδαλα. Προκειμένου δε να περισωθεί η εικόνα κάποιας στοιχειώδους δικαιοσύνης, μερικές υποθέσεις φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια.

Αυτά τα μέτρα, βέβαια, δεν εξαφανίζουν τη διαφθορά· την περιορίζουν προσωρινά, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στο καπιταλιστικό σύστημα, και ο φαύλος κύκλος επαναλαμβάνεται...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Μαΐου 2010 στις 5:55 μ.μ.

Θα θυσιάσουν ένα δύο μικρά ψάρια και οι υπόλοιποι αμετανόητοι θα τη γλυτώσουν. Αμετανόητοι!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger