Home » » Oι … βουλές του Αμερικανού καραβανά

Oι … βουλές του Αμερικανού καραβανά

Από giorgis , Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 | 6:45 μ.μ.

Θυμάται, άραγε κανείς τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους τον Ιούνη όταν ανέλαβε διοικητής των ξένων κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν;
Τότε κομπάζοντας που ανέλαβε την ηγεσία των 140.000 ξένων στρατιωτικών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, με υπερφίαλες δηλώσεις «θα εξαλείψουμε τους τρομοκράτες», «είμαστε εδώ για να νικήσουμε», κλπ προσπαθούσε να δώσει την αίσθηση ότι ο 9ετής πόλεμος έχει ήδη κριθεί.

Άλλες οι … βουλές του Αμερικανού καραβανά όμως και άλλες των Ταλιμπάν και όσων Αφγανών αντιστέκονται στις δυνάμεις καταστολής. Τα πλήγματα που δέχονται οι δυνάμεις κατοχής είναι αλλεπάλληλα και καθημερινά σε βαθμό τέτοιο που ο πιο πιστός, ίσως, σύμμαχος των αμερικάνων, η Βρετανία να αναγκαστεί χτες, μέσω του Νικ Κλεγκ, αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης, να δηλώσει ότι «έως το 2015 δεν θα υπάρχουν μάχιμες στρατιωτικές μονάδες της Βρετανίας στο Αφγανιστάν».

Από την άλλη τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ότι:

«Για επέκταση της παρουσίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έκανε λόγο χθες ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, την ίδια στιγμή που και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιούσε πως οι ΗΠΑ "θα έχουν μια πολύ σκληρή μάχη μπροστά τους".
Τη σκληρότητα της μάχης αποδεικνύουν άλλωστε και οι απώλειες των συμμαχικών δυνάμεων, καθώς μέσα σε πέντε ημέρες έχουν σκοτωθεί 23 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων οι 22 ήταν Αμερικανοί (μόνο χθες σκοτώθηκαν 5 Αμερικανοί στρατιώτες). "Ο αριθμός των επιθέσεων των Ταλιμπάν αυξήθηκε, και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του ότι και εμείς ταυτοχρόνως αυξήσαμε τα μέσα μας και ότι τους παίρνουμε τα καταφύγια που είχαν μπορέσει να φτιάξουν τα τελευταία χρόνια" υποστήριξε ο στρατηγός Πετρέους στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις μεγάλες απώλειες των συμμαχικών δυνάμεων».

Δύσκολες εποχές για τους κατακτητές
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger