Home » , » Χτες επαγγελματίας οπλίτης, αύριο ειδικός φρουρός -πάντα πραιτοριανός του συστήματος εξουσίας

Χτες επαγγελματίας οπλίτης, αύριο ειδικός φρουρός -πάντα πραιτοριανός του συστήματος εξουσίας

Από giorgis , Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 | 10:27 μ.μ.

Καθώς οι Επαγγελματίες Οπλίτες συνειδητοποιούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή τους δεν τους εξασφαλίζει τη μονιμοποίηση στο Δημόσιο, αφού άλλες ήταν οι βλέψεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που καθιέρωσαν το Μισθοφορικό Στρατό, αλλά και οι πραγματικές αποφάσεις των Βενιζέλου-Μπεγλίτη για απολύσεις χιλιάδων εξ αυτών, αναζητούν μια αντίστοιχη προοπτική.

Βλέπεις την ώρα που καταργείται η Μονιμότητα για τους Δημόσιους Υπαλλήλους και εξαφανίζονται οι εργατικές κατακτήσεις δημιουργώντας έναν πρωτόγνωρο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με την αναμενόμενη στήριξη του ΛΑΟΣ, για να κάνουν πράξη αυτές τις βάρβαρες επιλογές μπορούν να στηρίζονται μόνο στις δυνάμεις καταστολής και τους δικαστές. Δύο τομείς του Δημοσίου που φυσικά διατηρείται η Μονιμότητα.
Την προοπτική αυτή επομένως τη βρίσκουν στην συμμετοχή στον τρέχοντα διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.200 ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η αρχική απαγόρευση συμμετοχής τους στον διαγωνισμό έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα "στην προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ορίζεται ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή υποψηφίου που υπηρετεί στις Eνοπλες Δυνάμεις - κώλυμα που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους Επαγγελματίες Οπλίτες, που ένοιωσαν το φόβο της απόλυσης κια της ανεργίας.
Ωστόσο, το κώλυμα αυτό συμμετοχής των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις κρίθηκε αντισυνταγματικό με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που αφορούσαν υποψήφιους ειδικούς φρουρούς προγενέστερων διαγωνισμών, οι οποίοι αποκλείστηκαν επειδή υπηρετούσαν ως ΕΠΟΠ κατά τον χρόνο υποβολής των αιτήσεών τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι το εν λόγω κώλυμα «αντίκειται στο άρθρο 5 (παρ. 1) του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την προσωπική και οικονομική ελευθερία, ως ατομικό δικαίωμα, καθώς και στην αρχή της αναλογικότητας, διότι εισάγει υπέρμετρο περιορισμό, για τον οποίο δεν προκύπτει ο σκοπός του νομοθέτη και η αναγκαιότητα και ο πρόσφορος χαρακτήρας αυτού για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Επιπλέον αποτελεί αδικαιολόγητα δυσμενή διάκριση σε βάρος των υποψηφίων σε διαγωνισμό πρόσληψης ειδικών φρουρών, σε σχέση με τους υποψήφιους των υπολοίπων Σωμάτων Ασφαλείας, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας». Ετσι, ακυρώθηκε από το δικαστήριο η άρνηση της διοίκησης να επιτρέψει τη συμμετοχή των ανωτέρω υποψηφίων στον διαγωνισμό πρόσληψης Ειδικών Φρουρών με την αιτιολογία ότι υπηρετούσαν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ηδη, οι δικαιωθέντες έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί στην Ελληνική Αστυνομία".

Από τις παραπάνω εξελίξεις προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

1. Τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αφού έθρεψαν τη προσδοκία διορισμού στο Δημόσιο ως μια εξασφάλιση από τα κάτεργα και την σκληρή εκμετάλλευση του Ιδιωτικού τομέα, αφού δημιούργησαν κομματικούς στρατούς και ενίσχυσαν το καθεστώς πελατειακών σχέσεων που τους εξασφάλιζε το βουλευτιλίκι και την εξουσία, τώρα το παίζουν "αρχάγγελοι της Κάθαρσης και του Εκσυγχρονισμού", ενώ με την επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους δικαιολογούν την επιβολή γενικευμένου εργασιακού κάτεργου.

2. Πλέον σε όλη την επαρχία μετρούμε τα αποτελέσματα της αγροτικής πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και της Ε.Ε. Μοναδική εργασιακή διέξοδος αποτελεί ο Στρατός και η Αστυνομία, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την συνολική παρακμή του αστικού συστήματος εξουσίας.

3.Τελευταίο αλλά σοβαρότερο όλων είναι η απόδειξη του αδιεξόδου της λογικής του βολέματος και της ατομικής διαπραγμάτευσης. Νέοι από τις πιο φτωχές περιοχές των αστικών κέντρων και της επαρχίας, απελπισμένοι από την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, απογοητευμένοι από το επίσημο κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στρατολογούνται ως Μισθοφόροι Στρατιώτες ή Ειδικοί Φρουροί. Αναλαμβάνουν δηλαδή είτε διαμέσου του Στρατού είτε της Αστυνομίας ρόλο Πραιτοριανού, έρχονται αντιμέτωποι με την τάξη τους, με τα κινήματα των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου.

Εμείς Αρνούμαστε το Ρόλο του Σκοπάνθρωπου και του Μισθοφόρου.

Καλούμε την νεολαία να εγκαταλήψει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, που δημιουργούν επικίνδυνους και Ψυχικά Άρρωστους ανθρώπους.
Δε θα γίνουμε εμείς τα ένοπλα-ένστολα πιόνια που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, η Ε.Ε., οι εργοδότες και οι τοκογλύφοι για να συντρίψουν τον εσωτερικό εχθρό, δηλαδή τους αγωνιζόμενους για το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της εποχής μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
29 Αυγούστου 2011 στις 4:00 μ.μ.

Σε διαβεβαιώνω πως άπαξ και μας διατάζανε να επιτεθούμε στον λαό ή να εναντιωθούμε σε αυτόν καθ' οποιονδήποτε τρόπο, θα τους χώναμε τα 1000 ευρώ εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος.. Πραιτοριανοί ήταν εκείνοι που "θαυμάσαμε" στην πλατεία συντάγματος, όχι εμείς οι στρατιωτικοί. Να είσαι ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΗ για αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger