Home » , » Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Αρη Βελουχιώτη (Βίντεο)

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον Αρη Βελουχιώτη (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 | 9:36 μ.μ.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τηλεόραση του «902» και μας δείχνει την εκδήλωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ για την πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Τηλέμαρχος Δημουλάς διάβασε την απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ σύμφωνα με την οποία αποφάσισε «την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη. Θεωρεί –σ.σ. η συνδιάσκεψη- ότι είχε δίκιο ως προς την εκτίμηση που έκανε για την συμφωνία της Βάρκιζας. Παράλληλα σημειώνει ότι η διαφωνία του Αρη Βελουχιώτη με την συμφωνία της Βάρκιζας δεν δικαιώνει την στάση του απέναντι στην συλλογική θέση του κόμματος και την παραβίαση απ αυτόν της κομματικής πειθαρχίας καθώς και την αξιοποίηση από τον Αρη της φήμης και του σεβασμού που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο ως καπετάνιος του ΕΛΑΣ και στέλεχος του ΚΚΕ. Η στάση του αυτή που αποτέλεσε ρήξη με την θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού δεν καθιστά δυνατή την μεταθάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».

Εχουμε τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτό το θέμα σχολιάζοντας την συγκεκριμένη στάση του ΚΚΕ.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

Ανώνυμος
9 Οκτωβρίου 2011 στις 11:32 μ.μ.

O ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΘΑ ΠΩ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ

Μπακουνιν
10 Οκτωβρίου 2011 στις 5:47 π.μ.

Αυτό το κόμμα δεν ήταν πότε αριστερό μια ζωή υποβιβαζε τους κοινωνικούς αγωνιστές...κάτω τα χέρια από τον Αρη Βελουχιώτη

10 Οκτωβρίου 2011 στις 9:40 π.μ.

Η ξεφτίλα η ίδια.
Να χέσω κομμουνιστές.Έχουν καταντήσει πιο αστικό κόμμα κι από αυτούς που στηρίζουν τον κοινοβουλευτισμό.

Τι σκατά διαβάζουνε -αν διαβάζουνε- στα βιβλία του Μαρξ και του Λένιν θα'θελα να'ξερα.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 9:49 π.μ.

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ! ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ?

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 11:28 π.μ.

Ε, και; Τι σημασία έχει η κουτσή, στρεβλή και σκατόψυχιάρικη "αποκατάσταση" του Αρη 60 χρόνια μετά;;

Δεν έχει καμμία, ειδικά όταν το ΚΚΕ τον απορρίπτει ακόμα επειδή παραβίασε τηνκομματική πειθαρχία! Ε, σε τέτιες στιγμές και με τέτιες αποφάσεις, η παραβίαση της κομματικής πειθαρχίας, ήταν ΟΡΟΣ για την νίκη του εργατολαϊκού μας κινήματος!!

Ο λόγος του Δημουλά, ειδικά στο σημείο όπου περιγράφει τη σχεση ατόμου/ιστορίας/κοινωνίας, είναι σαν τους χρησμούς της Πυθίας!

Τα λέει όλα τόσο γενικά και αφηρημένα, που δεν λέει τελικά τίποτα και αυτό είναι το γραφειοκρατικό στοιχείο/πεμπτουσία του ΚΚΕ!!!

Ναι, λοιπόν συναγωνιστή Δημουλά, έχεις λάθος! Η προσωπικότητα εκφράζει το συλλογικό, αλλά πάντα με τον δικό της προτώτυπο τρόπο που εμπεριέχει ΚΑΙ την υποκειμενι΄κη θέληση (βολονταρισμό).

Φανταστείτε λοιπόν, αναγνώστες του μπλογκ ετούτου, να είχε υποταχθεί ο Λένιν στις προηγούμενες αποφάσεις των μπολσεβίκων και να μην είχε κινήσει γη και ουρανό τότσο δημόσια όσο και εσωκομματικά, για να ηγεμονεύσουν οι θέσεις του Απρίλη!!

Φανταστείτε λοιπόν αναγνώστες του μπλογκ, να περίμενε ο Καστρο το Ριζοσπαστικό και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας, να ρίξουν τον Μπατίστα!! Θα χε χαιρετήσει εδώ και χρόνια τον μάταιο τούτο κόσμο, με την προσμονή....

Το ΚΚΕ λοιπόν έχει αδικο και λάθος, δείγμα της βαθύτερης γραφειοκρατικής φύσης του!

Οσο η αποκοπή της προσωπικοτητας από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαιείναι καταστροφική και αποτυχημένη (βλ. διάφορα αντάρτικα που απέτυχαν διότι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με ευρύτερες διαθέσεις του κόσμου), άλλο τόσο η υποταγή στους ορειχάλκινους νόμους της ιστορίας προκειμένου να μην κάνεις τπτ, και η....απαίτηση για κομματική πειθαρχία όταν όλες οι συγκεκριμένες αποφάσεις του χ κόμματος είναι λάθος, ε4ίναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για το λαϊκο μας κίνημα!!

10 Οκτωβρίου 2011 στις 2:33 μ.μ.

Ριζοσπάστης 28/4/1932, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;


«Η εβραϊκή φτωχολογιά, οι καταπιεζόμενες εθνότητες της Μακεδονίας και της Θράκης που στενάζουν κάτω από το ζυγό σας, το βούρδουλα του χωροφύλακα και την απειλή της εξόντωσης, οι καταπιεζόμενες εθνότητες που υφίστανται μεσαιωνικά μαρτύρια για τον βίαιο εξελληνισμό τους, ξέρουν ότι εκείνοι που τους υπερασπίζονται, εκείνοι που στη σημαία τους έχουν αναγράψει την πάλη κατά της καταπίεσης και εξόντωσής τους, για την πλήρη αυτοδιάθεσή τους μέχρι χωρισμού από την καπιταλιστική Ελλάδα, για την ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία Και Θράκη, είναι μόνο οι Κομμουνιστές»

10 Οκτωβρίου 2011 στις 2:36 μ.μ.

Ριζοσπάστης 3/8/1932, σελίδα 1
Τι σημαίνει άραγε;


«Γι' αυτό πέφτει καθήκον στους Έλληνες εργάτες να υποστηρίζουν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, να παλέψουν ενάντια στην εθνική, οικονομική και πολιτική καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής τους μέχρι πλήρους αποχωρισμού

10 Οκτωβρίου 2011 στις 2:37 μ.μ.

Ο Ριζοσπάστης είναι το επίσημο όργανο του ΚΚΕ. Δεν μπορεί να υπερβάλλει. Ξέρει τι λέει… Το θέμα είναι ότι εμείς δεν ξέραμε.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους απόγονους του Μπεναρόγια και του Βεντούρα; Τι να περιμένει κανείς από το ΚΚΕ;

Εσείς κατορθώσατε το ακατόρθωτο.

Ο Μπεναρόγια ίδρυσε το ΚΚΕ το 1918 και το ΚΚΕ διέγραψε τον Μπεναρόγια το 1925 ως «πράκτορα ταξικού εχθρού».


Μήπως και τώρα απαξιώνετε το ερώτημά μας κ. Παπαρήγα; Αυτό είναι ασύλληπτο ρεκόρ.

Όσο σιωπηλοί και να παραμείνετε, φτάνει σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου. Ο άθλιος και προδοτικός ρόλος του ΚΚΕ δεν θα είναι κρυφός για πολύ ακόμα.

Τον Άρη μια φορά τον σταυρώσατε. Το ΕΑΜ για λίγο σίγησε. Αλλά δεν πέθανε.

Ελπίζω να το τσάκωσες το υπονοούμενο Αλέκα…

RedPersonality
10 Οκτωβρίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

Αμα γινόταν και κομματική αποκατάσταση στον Άρη θα ήταν σαν να λέει το ΚΚΕ στα μέλη του,χεσμένο τον έχουμε το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ο καθένας θα κάνει ότι του γουστάρει.Αλλά μερικούς εδώ σας έχει χτυπήσει η αντιΚΚΕ εμπάθεια στο κεφάλι και δεν μπορείτε να καταλάβετε κάποια απλά πράγματα.
Ο Άρης είχε δίκιο αλλά δεν ήταν αυτός ο τρόπος να το αποδείξει.

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 2:57 μ.μ.

ενας μπακουνην υπερασπιζεται τον ΑΡΗ ξευτιλα της λεγομενης αντικαπιταλιστικης αριστερας ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ αν δουμε την ιστορια του ΣΤΙΝΑ τοτε οι εχθροι του ΑΡΗ και του κομματος ειναι εχθροι της εργατικης ταξης και της επαναστασηςΤωρα το κκε εχει δικαιωμα να γραψη την ιστορια του ναι η οχι γιατι το κκε γραφη πρωτη φορα την ιστορια του και μαλιστα ολα τα μελοι του την διαβασαν την σχολιασαν γραψαν την αποψη τους που εχει γινη αυτο ανται ναπαντε να πνιγηται αχαριστοι εχεται τη ιδια αποψη με τον Τραγκα την καθημερινη την ευλευθεροτυπια τα νεα το βημα γνωστες επαναστατικες εφημεριδες

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 5:19 μ.μ.

Βγήκαν από τις τρύπες τους όλα τα αντιΚΚΕ σαπάκια και μας το παίζουν τιμητές. Ακούστε να δείτε, πολιτικά νήπια. Η εσωκομματική διαπάλη σε ένα Κ.Κ, στις κρίσιμες στιγμές του κινήματος, δεν γίνεται με κατσαπλιαδισμούς. Θέλει προετοιμασία, οργάνωση, συγκρότηση οργανωμένης αντιπαράθεσης σε όλα τα επίπεδα του Κόμματος, κτλ. Αυτό έχει αποδειχτεί από όλη την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, μαζί και από την πρόσφατη (1990-1991). Αυτό δεν κατάλαβε ποτέ ο Βελουχιώτης (παρά τον γνήσιο αυθορμητιμσό του) και έφαγε το κεφάλι του.

Mπακούνιν
10 Οκτωβρίου 2011 στις 5:36 μ.μ.

Αγαπητέ Ανώνυμε 2:57 μ.μ. μάθε καλή ορθογραφια αδερφέ και άσε την προπαγάνδα για το με ποιούς ήταν οι αναρχικοί στον ένοπλο αγώνα...
Η αντίσταση του ΕΑΜ ειχε και αντιεξουσιαστές και αριστεριστές μέσα...όταν όμως εσείς δώσατε τα όπλα λίγες ομάδες ήταν ΕΝΟΠΛΕΣ στο βουνό.
Αυτό η ιστορία δεν πρόκειται να σας το συγχωρέσει κανένας ΠΟΤΕ
Εσείς είστε η ξεφτίλα του Αριστερού χώρου...
Εσείς θα είστε μια ζωή ο δούρειος ίππος του καπιταλιστικού συστήματος στην Αριστερά
Κάτω τα ξερά σας απο τον Άρη Βελουχιώτη τον γνήσιο επαναστάτη και αντάρτη που το όρομα του ακόμα ζεί!!!

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 7:45 μ.μ.

Καλά ρε παπάρες στα σχόλια τώρα φωνάζετε για τον Αρη τόσο καιρό που τον έχουν κάνει σημαία πασόκοι, ναρίτες και συριζαίοι δεν σας πείραζε? Τον ξευτιλίσανε απο καιρό αυτοί, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και όποια αναφορά στο Δ.Σ.Ε.

Σαν θέση άμα τη δεις ξέχαρα απο τα υπόλοιπα σωστή είναι η πολιτική αποκατάσταση. Αλλά το θέμα είναι ότι γίνεται απο ένα αστικό κόμμα που καμία σχέση δεν έχει με το επαναστατικό ΚΚΕ.

10 Οκτωβρίου 2011 στις 9:12 μ.μ.

Για σοβαρευτήτε λίγο κάποιοι πρώιμη υπερασπιστές του Βελουχιώτη καθότι εάν δεν το έχετε καταλάβει το λέτε ηλήθιο!
Και αυτό γιατί σε αντίθεση με εσάς, αυτός μπήκε πολύ συνειδητά σε ένα κόμμα, με βασική του οργανωτική αρχή τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, και μάλιστα ποιό κόμμα; Το "σταλινικό ΚΚΕ του Ζαχαριάδη"!
Δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν. Ή να μην δικαιούστε να τον χρησιμοποιήτε (και μάλιστα χυδαία), γιατί εάν ζούσε θα τον βρίζατε όπως κάνετε και όλους τους επιζήσαντες συντρόφους του, ή να ήταν τόσο νοητικά στερημένος που δεν ήξερε την ιδεολογία και τις οργανωτικές αρχές του κόμματος στο οποίο παρέμεινε μέλος για 20 χρόνια!
Ελεος πια με την καπηλεία!
Y.Γ.
Σας είπε ποτέ το ΚΚΕ τι να κάνετε εσείς με τα μέλη των χώρων σας; Εσάς τι λόγος σας πέφτει τι κάνει το ΚΚΕ με τα δικά του;

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2011 στις 11:00 μ.μ.

Όσο θα οξύνεται η ταξική πάλη τόσο θα δυναμώνει ο αντικομουνιστικός οχετός. Από δεξιούς και αριστερούς. Είναι καλό όμως που έστω και έτσι το παίζουν τιμητές του Άρη. Γιατί η ιστορία θα ξαναβγάλει Άρη. Και ευτυχώς θα βγει από το λαό. Από το ταξικό κίνημα και όχι το κίνημα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και την ΕΛΕ! Το τελευταίο βγάζει μπλόγκερ, διάττοντες τηλεοπτικούς αστέρες και στην καλύτερη των περιπτώσεων ριζοσπάστες σοσιαλδημοκράτες. Αυτοί, όπως πάντα, αν δεν είναι απέναντι, που θα είναι, θα δουν την επανάσταση από την τηλεόραση ή θα την πληροφορηθούν από το twitter.
Αη σιχτήρ... Σας έχω σιχαθεί.

Al

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 12:11 π.μ.

Το 2011 το ΚΚΕ παραδέχεται επίσημα ότι η παράδοση των όπλων το 1945 ήταν λάθος.

Το 2077 το ΚΚΕ παραδέχεται επίσημα ότι η άρνηση για ενότητα της αριστεράς το 2011 ήταν λάθος;;;

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 12:27 π.μ.

όταν ο ανωνυμος λίγο πιο πάνω λέει ακόμη τον Άρη κατσαπλιά αυτό μαρτυρά το πόσο τον αποκαταστήσατε...
για ποια καπηλεία μιλας trash?
εμένα μου φαίνεται για πιο ηλίθιο να "αποκαθιστάς" μετά από 65 χρόνια τον κορυφαίο αγωνιστή της σύγχρονης Ελλάδας και μετά να λες ότι ήταν δικός σου. Οχι μάγκα μου ο Αρης δεν ανήκε σε κανέναν, τον έφαγε ο δημοκρατικός σου συγκεντρωτισμός στον οποίο πίστευε, αλλά την κρίσιμη στιγμή διαχώρισε την θέση του και το πλήρωσε με την ζωή του.
Και τελικά αν θέλετε να ασχοληθείτε με τηνιστορία αφήστε ήσυχο τον Άρη, δεν έχει ανάγκη της αποκατάστασής σας. Δείτε λίγο τι σημαίνει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και πως εφαρμόστηκε. Απο που κι ως που οι παραγγελιές του σοβιετικού καθεστώτος αποτελούν δημοκρατικό συγκεντρωτισμό? Μοίρασαν τις σφαιρες επιρροής του οι σοβιετικοί με τους δυτικούς και εσεις πιπιλάτε ακόμη για δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς...Σας είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε τα αυτονόητα? Τα παραπάνω δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη για την Μακεδονία ποιός δημοκρατικός συγκεντρωτισμός τις συνέλαβε? Ήταν αυτές θέσεις που βοηθήσαν το ταξικό μας κίνημα? Ήταν ελληνικές ή ξένες? Μήπως κάποιοι σύντροφοι από το βορά μας τις επέβαλαν?
Μην μιλάτε λοιπόν για δημοκρατικό συγκεντρωτισμό γιατί ήταν σκέτος συγκεντρωτισμός ...Και δεν πρόδωσε ο Άρης ηλίθιοι που τολμάτε ακόμη να τον λέτε κατσαπλιά, το ΚΚΕ πρόδωσε τους αγωνιστές του και όσους πίστεψαν σε μια Ελλάδα ανεξάρτητη και περήφανη. Το ΚΚΕ την μια παρέδιδε τα όπλα και την άλλη δεν πήγαινε στις εκλογές, το ΚΚΕ ήταν ανάξιο να ηγείται εκείνες τις κρίσιμες ώρες και παρέδωσε τους αγωνιστές στους μακελάρηδες φασίστες, όταν σε άλλες χώρες κρεμάσαν τους φασίστες εδώ τους αφήσανε να το παίζουν πατριώτες και να αφήσουν την σπορά τους μέχρι τις μέρες μας να μας τυραννάει ...Αει σιχτιρ πια με τις αγκυλώσεις σας

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 3:47 π.μ.

Αποκατάσταση της Ιστορίας κάνει μόνο το ΚΚΕ...δηλαδή εφόσον κάτι γραφτεί στην Ιστορία αυτό κάνει reset και αυτόματα αποκαθίσταται!

11 Οκτωβρίου 2011 στις 10:54 π.μ.

Οταν η κοινωνία βράζει,όταν η επίθεση που δεχόμαστε όχι ως χώρα αλλά ως λαός και η ανάγκη για αντίσταση και "ανυπακοή"(το κκε την απικαλείται)γίνεται επιτακτική,καλό είναι να μη μιλάμε για δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς και κατσαπλιάδες γιατί αν μη τι άλλο χάνουμε την όποια σοβαρότητα μας.Ποτέ και πουθενά δεν άνοιξε μύτη επειδή κάποιο κομμουνιστικό κόμμα με διαδικασίες δε δημιούργησε κανένα επαναστατικό κίνημα.Αυτό το δημιουργούν μόνο όσοι και αν έχουν τα @@ να πάνε αντίθετα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αφουγκραστούν τις λαικές απαιτήσεις,να τις μορφοποιήσουν και να τις κάνουν πράξη.Γι άλλη μια φορά το μήνυμα εδόθη.Η με το κκε η με τους κομμουνιστές.Και οι κομμουνιστές είναι αλλεργικοί σε τέτοιου είδους διλλήματα και εντός και εκτός κόμματος .Αντε να μάθυμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους γιατί εκτός απο τα ελικόπτερα υπάρχουν και οι ντομάτες για όσουν αδυνατούν να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ότι με παχιά λόγια και ευχολόγια δουλειά δε γίνεται.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 11:21 π.μ.

o TRASH και οι υπολοιποι την εκαναν
ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!
ουστ ρεεεεε

11 Οκτωβρίου 2011 στις 1:04 μ.μ.

Eγω λέω να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε ενα μέτωπο με αριστερούς και κομμουνιστές εντός κι εκτός ΚΚΕ.Ας βάλουμε τα μαχαίρια στο θηκάρι. Δεν παριστάνω το σοφό, κι εγω εχω απόψεις και θυμό, αλλά σκεφτείτε πως μοιαζουν όλα αυτα σε κάποιον που ψαχνει καπου λιγο φως

11 Οκτωβρίου 2011 στις 1:30 μ.μ.

Αυτό που απομένει είναι όσοι περάσαμε απο την κνε γιατί εκεί θεωρούσαμε ότι ανήκαμε να ζητήσουμε συγνώμη δημοσίως γιατί τώρα χαλάμε την συμπαγή ενότητα και τη μαζικότητα που θα έπρεπε να είχε το Κκε αλλά δεν την έχει τι κρίμα!Γιατί μετά θα είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο σοσιαλισμό και δεν θα υπήρχαν "πολυφωνίες" και αυτοκριτική.Θα τρίζουν τα κόκκαλα του..Ξυπνάτε ρε χανόμαστε κι εσείς ψάχνετε ανακυκλώσιμα ιστορικά σκουπίδια!

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2011 στις 1:40 μ.μ.

Δυο-τρία πραγματάκια μόνο:
1)Θέλετε δε θέλετε, το μόνο κόμμα στη χώρα που πήρε τα όπλα ενάντια στο αστικό καθεστώς είναι το ΚΚΕ. Δεν είναι τουλάχιστον αντιφατικό να επικαλείσθε τους αγώνες της δεκαετίας του 40, τη στιγμή που αυτοί ολοκάθαρα αποφασίστηκαν και δόθηκαν από το ΚΚΕ...;Την ίδια ώρα μάλιστα που οι δικοί σας πολιτικοί πρόγονοι (πχ μπαμπάς Γιωτόπουλος) είχαν ταχθεί ολοκάθαρα με το αστικό καθεστώς.
2)ο μοναδικός λόγος που υμνείτε τον Άρη είναι η ηρωική θυσία του. Γιατί μη μου πείτε ότι τον υμνείτε π.χ για την "εξόντωση" (εσείς τα λέτε) των αρχειομαρξιστών...Άλλωστε αν στο ΚΚΕ είχε επικρατήσει "γραμμή Άρη", στη χώρα θα είχε επικρατήσει ένα από τα γνωστά "ανελεύθερα" (συ είπας) "σταλινικά"καθεστώτα.Ετσι δεν είναι;
3)Όλοι εσείς οι "αντιγραφειοκρατικόί" θυμάστε μία, μία έστω, νικηφόρα "αυθόρμητη" εξέγερση; Κάθε κοινωικοπολιτική μετάβαση, κάθε επανάσταση έχει την πρωτοπορία της. Κι αυτή η πρωτοπορία πρέπει να είναι συμπαγής και να έχει συνείδηση του τελικού σκοπού και μαεστρία τέτοια που στην αποφασιστική στιγμή να παρασύρει προς τα εμπρός το αυθόρμητο. Αυτό ακριβώς το μονολιθικό συμπαγές Επαναστατικό Κόμμα χτίζουμε εμείς. Εσείς το ονομάζετε γραφειοκρατία ξεχνώντας ότι γραφειοκρατία σημαίνει απόσπαση, απομάκρυνση από τις μάζες. Κάτι από το οποίο υποφέρετε εσείς. Δώστε λοιπόν εσείς τον αγώνα σας για Λογιστικό Έλεγχο, ευρωομόλογο ή όποια αρλούμπα ανακαλύψετε αύριο-μεθαύριο.
Κι αφήστε τον αγώνα το δικό μας.
Εμείς ήμασταν πάντα επαναστάτες. Και θα ξαναγίνουμε κι αντάρτες.

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2011 στις 12:41 π.μ.

Αν δεν το έκανε θα λέγαμε όλοι μια ζωή ότι τον έχει γραμμένο, το έκανε λέμε γιατί το έκανε αργά ή ότι δεν το εννοεί. Σίγουρα πολλές απόψεις θα ακουστούν. Το ζήτημα είναι ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που τήρησε τις αρχές του, έστω και αν αυτό ήταν λάθος να το κάνει στην προκειμμένη περίπτωση, αλλά μου φαίνεται ότι όλοι κρίνουμε πολύ εύκολα ύστερα από πολλά χρόνια και με καθόλου συναίσθηση της κατάστασης που επικρατούσε.
Είναι πολύ εύκολο να κρίνεις και μάλλιστα όταν δεν έχεις έρθει σε ανάλογες συνθήκες ποτέ σαν αυτές που ήρθε το ΚΚΕ εκείνη την περίοδο (τα μισά και πλέον στελέχη σκοτωμένα κατά την αντίσταση).

Κλείνοντας πάντως θα ήθελα να προσπαθήσω να καταλαβω τον fnous fnous που άρχισε να παραθέτει κείμενα που δεν μπορούμε προφανώς να διασταυρώσουμε την αξιπιστία τους και επίσης είχαν γραφτεί για μία περίοδο που ακόμα δεν είχε διαμορφωθεί καλά καλά ο βαλκανικός χάρτης. Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι και οι Έλληνες ήταν μειονότητα και σημαντική στην Ανατολική θράκη και η Ελλάδα από την πλευρά της αντίστοιχα απαιτούσε για αυτούς. Το σημαντικότερο όμως είναι να βάζουμε φράσεις και όχι όλες τις θέσεις (παράδειγμα αυτό που ανέφερα) και να βγάζουμε συμπεράσματα κρίνοντας με τις σημερινές εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί και με τον χάρτη στην Βαλκανική 70 και βάλε χρόνια μετά!!!!!!

Πάντως για να έχεις τέτοιο αρχείο πρέπει να είσαι πολύ φαν του ριζοσπάστη.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2011 στις 9:10 μ.μ.

Ο άλλος ο άσχετος είπε για τον Μπεναρογια πως δεν ειπε και για πουλιοπουλο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger