Home » , » Ζούμε εποχές χούντας (Βίντεο)

Ζούμε εποχές χούντας (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 | 9:18 μ.μ.

Οσο και να προσπάθησαν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων να υποβαθμίσουν τις πρακτικές χούντας που εφάρμοσε και σήμερα η κυβέρνηση, (Παρακολουθήστε το βίντεο που παραθέτουμε) με εκτελεστικά όργανα τους πραιτοριανούς του καθεστώτος, απέναντι στους απεργούς, τα βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου τους διαψεύδουν.

(Ακόμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα αστυνομικής κτηνωδίας που έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια προσπάθησαν να δώσουν άλλοθι στους μπάτσους. Για διαδηλωτή που έβριζε τους αστυνομικούς έκανε λόγω ο Αλφα, κουκουλοφόρους που παρεισφρήσανε στην πορεία επικαλέστηκε το Mega, ενώ η γνωστή και μη εξαιρετέα Κάτια Μακρή ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι οι οποίοι παρεισφρέουν μέσα σ αυτές τις διαδηλώσεις, ξεκινάνε τα επεισόδια και η αστυνομία από κάποια στιγμή και μετά χάνει την μπάλα». Τιμητική εξαίρεση ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο του Αλτερ που είπε τα πράγματα με το όνομα τους ).

Πρέπει να το έχουμε ξεκάθαρο. Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73», που ακούγεται όλο και πιο συχνά, αποκτά όλο και πιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε κοινωνικό έρισμα και στηρίζεται μόνο στα ασπόνδυλα που αποτελούν τον κυβερνητικό κοινοβουλευτικό λόχο του ΠΑΣΟΚ και στις δυνάμεις καταστολής.

Ζούμε εποχές χούντας με πρακτικές αυταρχισμού και μεθόδους καταστολής που υπάρχουν μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα. Πρόκειται ξεκάθαρα για πρακτικές χούντας και το μαύρο μέτωπο που έχει κάνει ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν πρόκειται να διστάσει μπροστά σε τίποτα. Όσο η κυβέρνηση αιωρείται πάνω από το βαθύ ρήγμα που τη χωρίζει με την κοινωνία, τόσο ο εκφασισμός θα ανάγεται σε κύριο άξονα της πολιτικής της.

Το θέμα είναι εμείς να οργανωθούμε και να δώσουμε με μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί την απάντηση που χρειάζεται.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2011 στις 9:39 μ.μ.

https://www.youtube.com/user/RussiaToday?blend=1&ob=4#p/u/3/0hbVWiHWZKA

Ανώνυμος
5 Οκτωβρίου 2011 στις 11:33 μ.μ.

http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_9971.html

6 Οκτωβρίου 2011 στις 2:45 π.μ.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟΚ

6 Οκτωβρίου 2011 στις 4:29 μ.μ.

Ψυχραιμία!

Η προβολή των επεισοδίων από τα ΜΜΕ ήταν σαφώς μεγαλύτερη από το μέγεθός του.
Τα ΜΜΕ (ακόμα και το ΜEGA και ο Χατζηνικολάου) βγήκαν να καταδικαστικά για τα ΜΑΤ.. Η κυβέρνηση διέταξε ΕΔΕ και απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κάποιο ΜΑΤατζή.

Ε, και τι έγινε; Απλώς μια μεγάλη κινητοποίηση εντάχθηκε και πάλι στους χειραγωγητικούς σχεδιασμούς του κράτους.

Για την άλλες πλευρές της χθεσινής κινητοποίησης και την μαζική παρουσία των γυναικών στην πορεία, περισσότερα εδώ:

Με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger