Home » , , » Ευλόγησον (τη Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τους ξένους πιστωτές)

Ευλόγησον (τη Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τους ξένους πιστωτές)

Από ciaoant1 , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 | 6:28 μ.μ.


Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή
Το αυγό του φιδιού στη μητρόπολη Μεσογαίας

Διαβάζω στο Hellas-Orthodoxy: (21.11.2011) «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ! Μια ευχάριστη έκπληξη η παραπάνω φωτογραφία στην οποία βλέπουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 4 ιερείς να ευλογούν τα νέα γραφεία της Χρ.Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής! …..».

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του καθεστώτος της «Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών», που η Εκκλησία ευλογεί τα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης της οποίας ο αρχηγός χαιρετά χιτλερικά μέσα στο Δημαρχείο και θα πρέπει αυτό να το εντάξουμε στο ξεθάρρεμά της από την υπουργοποίηση στελεχών του κ.Καρά Τζαφέρη (Κωλοτούμπα) και σε μια αναζωπύρωση του εθνικισμού που παρατηρείται τελευταία με το πρόσχημα της απόκρουσης του ΔΝΤ κλπ. Δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως λίγες μόλις ημέρες πριν είχε συνάντηση με τον φύρερ και ο αντισημίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «…Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση. Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του ιεράρχη Πειραιώς».

Η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει απροκάλυπτα ιδεολογική συγγένεια με το φασισμό και από τη φύση της λόγω του νοσηρού μυστικισμού και ανορθολογισμού της και λόγω της δεσποτικής διοικητικής της οργάνωσης (μηχανισμός που τρομοκρατεί τους ιερείς) και λόγω της κτηνώδους βυζαντινής της παράδοσης αλλά και λόγω της ιστορικά διαχρονικής της συμπάθειάς της προς τα καθεστώτα Χίτλερ, Μουσολίνι, Μεταξά, Γλύξμπουργκ και Παπαδόπουλου όπως αυτή εκδηλώθηκε με λόγια και πράξεις.

Ο Αγιασμός της Λούτσας, πρέπει να προκαλέσει τη βροντερή δημόσια καταδίκη του από τα δημοκρατικά κόμματα. Θέλω να επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή των στελεχών, μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός πως ο επιπόλαιος (τουλάχιστον) πρόεδρός τους, αν και υπήρχαν ήδη πολλά στοιχεία που φώτιζαν την προσωπικότητα του δεσπότη της Λούτσας και προοιονίζονταν τα μελλούμενα, δεν δίστασε να τον επισκεφθεί (!) στην Κερατέα προκαλώντας τον ενθουσιασμό του «Ιερού Βήματος»: «Εκσυγχρονιστές και Αριστεροί που η ιδεολογία τους κατά κύριο λόγο δεν συνάδει με το θρησκευτικό συναίσθημα και τη θεολογική σκέψη των εκπροσώπων της Εκκλησίας, το τελευταίο διάστημα όχι μόνο αποφεύγουν αλλά επιδιώκουν να συναντώνται με Προκαθημένους και Αρχιερείς, γεγονός που πρέπει να επισημανθεί και να αξιολογηθεί. Και αυτό γιατί η Αριστερά και οι εκσυγχρονιστές δίνουν βήμα στην Εκκλησία να εκφράσει την άποψή της και για θέματα που σε άλλες εποχές θα είχαν λόγο μόνο οι πολιτικοί…..ο κ. Τσίπρας δήλωσε: ‘Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη …Του εξέθεσα την μεγάλη ανησυχία μας ….Εξηγήσαμε λοιπόν στον σεβασμιότατο ….. Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένοι’»

Είναι λυπηρό να αγνοεί ο κ.Αλ.Τσίπρας πως στις ευλογίες της Ιεραρχίας (και ειδικά αυτού του δεσπότη) η Αριστερά πρέπει να κουμπώνεται. Η Αριστερά που εκτιμά την ευλογία των μητροπολιτών, εκείνων μάλιστα οι οποίοι ως φυσική συνέπεια του παρελθόντος τους (δεν χρειαζόταν πολύ φαντασία), ευλογούν τώρα και τη «Χρυσή Αυγή», είναι ηθικά και πολιτικά έκθετη. Ιδιαίτερα όταν η ίδια Αριστερά με απαράδεκτη ελαφρότητα συνεντευξιάζεται, όπως είδαμε, σε ακροδεξιά μπλογκς, στρογγυλεύει εκεί αφόρητα τις θέσεις της για τους μετανάστες και συμφωνεί να αναγερθεί στην Αθήνα άγαλμα του κατακτητή της πόλης του Μεγαλέξανδρου, το οποίο-δεν χρειάζεται και εδώ πολύ φαντασία-θα εξελιχθεί αναπόφευκτα σε βάθρο ομιλιών και εφαλτήριο εξορμήσεων της Χρυσής Αυγής κατά των δημοκρατικών κατοίκων και ωμής βίας κατά των ξένων της πόλης μας. Κάποιοι πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμαζέψουν, διακριτικά βεβαίως, τον πρόεδρό τους (δεν αρκεί η «Αυγή» και η ιστοσελίδα του ΣΥΝ να κάνουν τον κουφό), αλλιώς θα μείνουν μόνο με τους επίδοξους συμμάχους τους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, της λαϊκής Δεξιάς και της Σπίθας, αλλά αυτοί είναι ευκαιριακοί ψηφοφόροι, δεν έχουν το ήθος του κόσμου της Αριστεράς. Μπορεί να ενθουσιάστηκε η εφημερίδα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου: «Ο Τσίπρας υπέρ της ανέγερσης αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Το διαβάσαμε στο taxalia και πραγματικά δεν το πιστεύαμε….», αλλά δεν σημαίνει πως οι ρατσιστές οπαδοί του ευσεβούς Οφφικιάλιου της Ορθοδοξίας και προέδρου της «Εθνικής Συμμαχίας» (9χρονη κάθειρξη χωρίς αναστολή-εκτίεται κατ’οίκον-για απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματιών), θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχέσεις βέβαια της Εκκλησίας με τη «Χρυσή Αυγή» είναι παλιές. Θυμίζω πως στη δίκη για τη παρά λίγο δολοφονική επίθεση του για χρόνια φυγόδικου Χρυσαυγίτη Περίανδρου (κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλου-ανεψιού του χουντικού πρωθυπουργού Ανδρουτσόπουλου) κατά του φοιτητή Δ.Κουσουρή, μάρτυρας υπεράσπισης έσπευσε ο πνευματικός του πατέρας μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες (δηλ. του οικουμενικού πατριαρχείου) άγιος Ταράσιος
Την ίδια ώρα:

Επιστρατεύουν και τον Άνθιμο

Υπέρ του Μνημονίου και της κυβέρνησης τάσσεται με άρθρο του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Σε αυτή τη φάση, που ο "εθνικός κορμός" ενισχύεται με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ο έτερος πυλώνας της ακροδεξιάς, ο "ποιμήν" της Θεσσαλονίκης της εξαθλίωσης και της ανεργίας, προσθέτει το λιθαράκι του στην εκστρατεία κατατρομοκράτησης του λαού επισείοντας τον μπαμπούλα του εκ Βορρά και εξ Ανατολών κίνδυνο.
Και για "επιδόρπιο", το κράτος επιβραβεύει και στηρίζει τους συμμάχους τους, σε μια ομολογουμένως φοβερή επίδειξη αλληλεγγύης. Αχ και να είχαν το ένα χιλιοστό αυτής της αλληλεγγύης οι εργάτες και πραγματικά θα είχαν φέρει τον κόσμο ανάποδα:Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο Αρσένιος για το Βατοπέδιο
Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο μοναχός Αρσένιος, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ύστερα από απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Ο μοναχός θα πρέπει να καταβάλει 200.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι Εφραίμ και Αρσένιος αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων: ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Και έτσι, αντί να τους ανατρέψουμε, τελειώνοντας επιτέλους την σκοταδιστική προπαγάνδα της Εκκλησίας, και παίρνοντας στα χέρια μας την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία που τώρα την κατέχουν μια χούφτα "ιερωμένοι", η Εκκλησία κάνει αυτό που κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον εδώ και αιώνες, δηλαδή στηρίζει ότι πιο σκοταδιστικό κυκλοφορεί, για να συνεχίσει η ίδια φτώχεια, πνευματική και υλική. Δεν πειράζει μωρέ, άλλωστε "θα ανταμοιφθούμε σε μια άλλη ζωή", διότι σε αυτή πρέπει προφανώς να ζούμε μέσα στην εξαθλίωση και την αποβλάκωση... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Νοεμβρίου 2011 στις 2:18 π.μ.

Ε, αφού αναρτήθηκε από τον... ciaoant1, θα πρέπει να το πάρουμε στα πολύ σοβαρά το όλον δημοσίευμα!!
Θέλω να πιστεύω πως ο ciaoant1 είναι αριστερός, μα και πολύ αριστερός (και γαμώ τον αριστερό δηλαδή), γιατί με τέτοιο "ήθος" (πολιτικό ήθος βεβαίως) μόνο ο "κόσμος της Αριστεράς" έχει συνδεθεί! Αυτός ο κόσμος που δεν είναι "ευκαιριακοί ψηφοφόροι"!
Καταλάβαμε!!
Η καλύτερη πάσα στην ακροδεξιά για να κάνει παιχνίδι με τους συνεργάτες της (συγκυβερνήτες) και στο παπαδαριό δεν θα μπορούσε να δοθεί από κανέναν άλλο, παρά από κάποιον "κουκουλοφόρο" που δηλώνει "κόσμος της Αριστεράς" με... "ήθος"!!
Και αυτή η πάσα στην ακροδεξιά, γίνεται απλά με τις φοβερές και τρομερές "αποκαλύψεις" για τους αντιπάλους της ακροδεξιάς και των συμμάχων της (ε, ..."διακριτικά βεβαίως"!!).
Τι κάνει "νιάου νιάου στα κεραμίδια"??
Α, και το σημαντικότερο: Βαρύνουσα η υπογραφή του ερευνητή, μελετητή και συγγραφέα!!

Τσάο αντένα!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger