Home » , , » Κάθε βδομάδα και νέα αγορά όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Κάθε βδομάδα και νέα αγορά όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 | 12:11 π.μ.

Ο κόσμος πεθαίνει στο δρόμο, εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις ανακοινώνονται, η κυβέρνηση του Παπαδήμου μαζί με  τον ΣΕΒ  κρύβονται πίσω από την Τρόικα για να κόψουν μισθούς και επικουρικές συντάξεις, αλλά κάθε βδομάδα ανακοινώνουν και νέες αγορές όπλων. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα αποκαλύπταμε ότι «Σε νέους ξέφρενους εξοπλισμούς προχωρούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ! 650 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΑ F16» περιγράφοντας την στροφή του ελληνικού αστικού κατεστημένου στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία: Για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι οι συναντήσεις του νέου ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου με τον αμερικανό πρέσβη πιάνουν τόπο! Στη πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα της αποδοχής της αμερικανικής προσφοράς των 400 παροπλισμένων τεθωρακισμένων ABRAMS και ελληνική στρατιωτική αποστολή απογειώθηκε για ΗΠΑ αμέσως μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αμερικανού ΥΕΘΑ Μπάιντεν. Όπως σωστά είχαν επισημάνει στρατιωτικές συντάκτες «τις τελευταίες ημέρες διακινείται σενάριο και στον "αεροπορικό τομέα"». Ξαφνικά ανακοινώνεται απόφαση αναβάθμισης των F-16!

Κόστος; Κρατηθείτε καλά: 630 εκατ ευρώ για 95 α/φ! Σε μια αιφνιδιαστική -ως προς το εύρος της, αλλά και τη χρονική συγκυρία- κίνηση φαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου και ειδικότερα ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για  αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ των Βlock παραγωγής 50 και 52+!  Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κίνηση ενίσχυσης της ΠΑ ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια, μετά την παραγγελία των 30 F-16 Adv. το καλοκαίρι του 2005.

Όμως φαίνεται ότι ούτε η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να είναι δυσαρεστημένη από την άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που προέβει σε νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία   ξεκινά τους επόμενους μήνες η παραλαβή από τον Ελληνικό Στρατό των νέων ρωσικών αντιαεροπορικών βλημάτων 9Μ331 για τα SHORADS Tor-M1 και  9M33M3 για τα αντιαεροπορικά αυτοκινούμενα συστήματα SA-8B Gecko (OSA-AKM) τα οποία παραγγέλθηκαν υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων του Ε.Σ. στα νησιά του Α.Αιγαίου και στο μέτωπο του Έβρου. Τα βλήματα θα προωθηθούν άμεσα στις Α/Α πυροβολαρχίες καθώς σε πολλά από τα νυν βλήματα είτε έχει εξαντληθεί το όριο ζωής τους, (SA-8b Gecko) είτε βρίσκονται αρκετά κάτω από τον προβλεπόμενο αριθμό, λόγω μη επαρκούς αριθμού βλημάτων στην αρχική παραγγελία  (Tor-M1).

Όντας η μοναδική προμήθεια ρωσικών όπλων την τελευταία οκταετία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην κατασκευή και παράδοσή τους και έτσι περίπου εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραγγελία τους, θα ξεκινήσουν να παραδίδονται. Το SA-15 Tor-M1, αποτελεί ένα ολοκληρωτικά ανεξάρτητο, χαμηλού έως μεσαίου ύψους βολής, σύστημα αεράμυνας, ικανό για παρακολούθηση, διοίκηση και έλεγχο, εκτόξευση και καθοδήγηση πυραύλων και λειτουργία πάνω σε ένα και μόνο όχημα, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ηττηθεί σε ασκήσεις από κανένα σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων κανενός αεροσκάφους της ΠΑ (F-16, Mirage 2000-5, F-4 AUP κλπ), ενώ η φονικότητά του φτάνει το 90%!  Μπορεί να αντιμετωπίσει πυραύλους cruise, κατευθυνόμενες βόμβες, ελικόπτερα υποστήριξης πυρός και αεροσκάφη που πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος και είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Η δραστική εμβέλεια των πυραύλων 9M33M του SA-8 GECKO, φτάνει τα 10-12 χλμ. με δυνατότητα των βλημάτων να φτάσουν μέχρι και τα 15 χλμ., αλλά χωρίς το σύστημα να μπορεί να κατευθύνει τα βλήματα σε αυτές τις αποστάσεις.

 Τα πρώτα 12 συστήματα ΟSΑ-ΑΚ αποκτήθηκαν δωρεάν από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Αν. Γερμανίας και εισήχθησαν στον Ελληνικό Στρατό το 1992. Το 1998 αγοράστηκαν 20 επιπλέον μεταχειρισμένα συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ από τη Ρωσία, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα αρχικά 12 ΟSΑ-ΑΚ στο επίπεδο ΑΚΜ. Τα 32 συστήματα ΟSΑ-ΑΚΜ, διατίθενται σήμερα στις αντιαεροπορικές μοίρες των μεγάλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου και συγκροτήθηκαν πρόσθετες αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους κάθε νησιού.

Για  μια ακόμη φορά οι μιλιταριστές δημοσιογράφοι και η πολιτική ηγεσία για να δικαιολογήσουν την προκλητική κοινωνικά απόφαση τους προβάλλουν τους «εθνικούς κινδύνους», απαιτούν εξοπλισμούς, συνδέοντα τους με το ζήτημα των ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων, αναφέρονται στην «τουρκική επιθετικότητα» και την ανάγκη απάντησης στους τουρκικούς εξοπλισμούς.

Για μια κόμη φορά ο εργαζόμενος λαός μας καλείται να κάνει θυσίες για την «εθνική κυριαρχία». Έτσι ονομάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις μίζες και τις πολιτικές καριέρες που χτίζουν διαπλεκόμενοι πάνω στις πλάτες μας με τις ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες, τα κέρδη των οποίων βαφτίζουν «εθνικά συμφέροντα». Εμείς καλούμε το εργατικό-αντιπολεμικό κίνημα να Μπλοκάρει όλους τους εξοπλισμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 12:38 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo&feature=related

ασχετο με το θεμα αλλα καλο

Ανώνυμος
25 Ιανουαρίου 2012 στις 4:02 μ.μ.

με το χαλι που εχουμε τα 400 m1θα κλεισουν πολλα κενα και θα απαλαγουμε απο τα μ 48!δεν αναλυω το θεμα της εξαρτησης της ελλαδας και το μπλεξιμο της στα ιμπεριαλιστικα γραναζια!αν ειχαν τσαγανο ας κατασκευαζαν στην ελλαδα το τ 90!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger