Home » , » Για τη Λαϊκή Δημοκρατική Πολιτοφυλακή

Για τη Λαϊκή Δημοκρατική Πολιτοφυλακή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 2:57 μ.μ.

 Του Νικηφόρου Ψαρογιάννη

Οι πολυήμερες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του 2011 αλλά και οι λαϊκές κινητοποιήσεις που έγιναν έκτοτε, με αποκορύφωμα εκείνη της 12ης Φλεβάρη 2012, κατέδειξαν την αδυναμία του κινήματος α) να επιτύχει την ανατροπή του καθεστώτος και την αντικασταση της με μιας λαϊκής κυριαρχίας βασισμένης στον σεβασμό του εργαζόμενου και του άνεργου στην Ελλάδα, β) να αξιοποιήσει, να οργανώσει και να συντονίσει τη μαζική προσέλευση του κόσμου, γ) να προστατεύσει τις λαϊκές μάζες οι οποίες ανταποκρίθηκαν επανειλημμένα στα καλέσματα του.

Δεν έχει νόημα να διεξάγονται με τέτοιους όρους αδυναμίας, ηττοπάθειας, έλλειψης σχεδίου, οργάνωσης και συντονισμού οι λαϊκές κινητοποιήσεις.  Είναι ανούσιο να κατεβαίνουν χιλιάδες πολίτες στους δρόμους μόνο και μόνο για να πέφτουν θύματα του χημικού πολέμου και της άγριας βίας των ταγΜΑΤασφΑΛΗΤΩΝ.

Κοντεύουμε πια να ξεχάσουμε πως σε μία μάχη πάμε για να νικήσουμε, δεν πάμε για να χάσουμε. Με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα να σαρώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα μας, δεν μπορούν πια να κατεβαίνουν στο δρόμο οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, τα παιδιά, οι μετανάστες μόνο και μόνο για να δεινοπαθήσουν από κάθε λογής κατασταλτικούς μηχανισμών του καθεστώτος.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη η δυναμική περιφρούρηση του κινήματος, η προστασία των πολιτών που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του και η απόκρουση κάθε είδους καθεστωτικής βίας και προβοκάτσιας, όπως έχουμε δει επανειλημμένα να γίνεται.

Ένα τέτοιο σώμα άμυνας του λαϊκού κινήματος απαιτεί εθελοντές, αγωνιστές ορκισμένους στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, αφοσιωμένους στην ιδέα της επανάστασης, συνεχιστές των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας, προστάτες των ανέργων & εργαζομένων Ελλήνων και ξένων, ικανούς να παρέχουν δυναμική περιφρούρηση, ιατρικές, νομικές & τεχνικές υπηρεσίες.

Στην υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί –μόνο φασίστες και παντός είδους ρατσιστές δεν μπορούν να είναι δεκτοί.

Κάθε κόμμα, οργάνωση, σωματείο και συλλογικότητα, καλείται να διαδώσει αυτό το κάλεσμα και να συμβάλει ενεργητικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ανένταχτοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, φύλου κι εθνικότητας πρέπει να πάρουν την υπόθεση της λαϊκής αυτοάμυνας στα χέρια τους.

Η λαϊκή αυτοάμυνα αποτελεί κοινή υπόθεση όλων μας και γιαυτό είναι ένα μετωπικό εγχείρημα: καλούμε όλους όσοι συμφωνούν, ατομικά και συλλογικά, να μετάσχουν στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας που θα θέσει σε τροχιά υλοποίησης τη λαϊκή αυτοάμυνα.

Πρέπει να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κεντρική ομάδα δημοκρατικής πολιτοφυλακής και αυτοάμυνας.  Θα βοηθήσει μια τέτοια οργάνωση να ενώσει την πραγματική αριστερά και να την δυναμώσει.  Η ΔΠ (Δημοκρατική Πολιτοφυλακή) θα είναι πάντα και παντού παρούσα (και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης) για να περιφρουρήσει το λαό –ιδίως τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, τους μισθωτούς, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και τους άνεργους – από τις επιθέσεις που δεχόμαστε από το κεφάλαιο (ντόπιο και ξένο) και τους εκπροσώπους και υπηρέτες του, τους πολιτικούς, τις τράπεζες, τους αστούς και τους μπάτσους!

Εμείς δεν είμαστε ούτε κόμμα ούτε οργάνωση.  Είμαστε όμως άτομα από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου (Περιστέρι, Πέραμα, Αμπελόκηποι, Βύρωνα, Χολαργός, Πικέρμι, Ραφήνα, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Κερατέα, Άρτέμιδα, Κουκάκη, Κάντζα) που θέλουμε να βοηθήσουμε να συγκροτηθεί μια Δημοκρατική Πολιτοφυλακή.
Email επικοινωνίας: npsarogiannis@gmail.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 18 σχόλια

11 Μαρτίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

Το θέμα αυτό έχει πέσει στο τραπέζι πολλές φορές. Ωστόσο, πάντα έβρισκε αντιστάσεις και αδιαφορία από εκείνες τις αριστερές δυνάμεις που φλέρταραν με τους αντιεξουσιαστές (οι οποίοι ποτέ δεν κατήγγειλαν το αστυνομικό παρακράτος που δημιουργεί επεισόδια).

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 10:41 μ.μ.

απο τη στιγμη που ειναι κραταια η ιδεα στο μυαλο σας οτι το παρακρατος ειναι αυτο που δημιουργει και ξεκινα τη συγκρουση με τα ενστολα μαντροσκυλα του κρατους,η προταση σας ειναι προβληματικη.Ποιος μας εγγυαται οτι στο ονομα της προστασιας απο το οποιο παρακρατος δεν θα πιανετε και θα τσακιζετε συντροφους που συγκρουωνται με τα ματ; Τελικα τι ειδους πολιτοφυλακες λαϊκης αυτοαμυνας θελετε; Πολιτοφυλακες που θα αναλαμβανουν να αμυνονται με τα σκυλια του κρατους η πολιτοφυλακες σαν μια αλλη ΟΠΛΑ που θα στραφουν εναντιον του αναρχικου/αντιεξουσιαστικου κινηματος; Και ποιος σου ειπε λεβεντη μου οτι το αστυνομικο παρακρατος δημιουργει τις συγκρουσεις; Αυτα λεει ολη η κυνοβουλευτικη αριστερα για να ειναι νομιμοφρονα. Αποφασισε λοιπον η με τους τυπογραφικους νομους του κρατους θα εισαι η με τους ατυπους νομους της κοινωνιας (για να παραφρασω και λιγο την Αντιγονη του Σοφοκλη).
Εγω δεν λεω οτι δεν εχουν συμβει και προβοκατσιες απο ασφαλητες η και φασιστες,αλλα ειναι αμελητεες μπροστα στη συγκρουση οσων εξεγειρονται και οσες λιγες φορες εχουν πιαστει τετοια ατομα εχουν τσακιστει.Απλα δεν βγαινουμε μετα να το διαφυμηζουμε με δελτια τυπου.
Τελειωνετε λοιπον με αυτη τη καραμελα και δειτε τη πραγματικοτητα. Ο Κοσμος ολο και περισσοτερο επιλεγει τη συγκρουσει γιατι τα εχει χασει πια ολα.Αν εισουν στους δρομους στις 12/2 θα το εβλεπες και δεν μιλαω μονο για την Αθηνα.

Αναρχικος/Αντιεξουσιαστης

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2012 στις 11:12 μ.μ.

Ενδιαφέρουσες σκέψεις. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να εξαντληθεί εδώ. Αυτή η πρόταση έχει υπέρ αλλά και ορισμένα γκρίζα σημεία. Οργανωμένη πολιτοφυλακή σημαίνει, να παίρνει και να εκτελεί εντολές: Θα περιφρουρηθεί πχ η τάδε πορεία, από ένα σημείο μέχρι ένα άλλο, από ένα συγκεκριμένο αριθμό πολιτοφυλάκων. Αν επιτεθούν τα ΜΑΤ, πως και από ποιους θα γίνει η άμυνα; Με τι εξοπλισμό; Ποιός θα δίνει τέτοιες εντολές; Σαν θεωρία δεν είναι κακή, αλλά να δούμε αν, και πως εφαρμόζεται. mitsos175.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 12:05 π.μ.

Ο Αναρχικός 11/3/2012 10:41μμ έθεσε ένα μεγάλο ερώτημα: Πράγματι, υπάρχει ο κίνδυνος αυτός. Να εξηγήσουμε κάτι: Ο άνθρωπος, που πάει να δείρει τους βουλευτές, που ρίχνει πέτρες, δεν είναι προβοκάτορας. Μην τρελαθούμε και βλέπει ο ένας τον άλλο σαν προβοκάτορα. Τα φασιστάκια που έχουν αυτό το ρόλο, είναι ελάχιστα και ξεχωρίζουν από τη μπόχα τους. Έχουμε μυαλό και καταλαβαίνουμε. Δεν μπορεί να είναι προβοκάτορες, όλοι αυτοί που σπάνε. Δεν φτάνουν τα λεφτά, ούτε το προσωπικό στην ΕΛΑΣ. Όποιος εναντιώνεται πραγματικά στο σύστημα, είναι σύμμαχος. Τα ΜΑΤ αν είναι να επιτεθούν, θα επιτεθούν και χωρίς αφορμή. Ακούστε: Μιλάμε για Επανάσταση. Λουλούδια πετάς στα μπουζούκια. Στην Επανάσταση πετάς πέτρες, ή ότι άλλο βρεις για να αμυνθείς. Φτάνει πια η αυτομαστίγωση. Όταν το μπατσοκ ξεβράκωνε το 1992-1993, όσοι θυμούνται, ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε τότε, ότι γι αυτή την πράξη ήταν υπεύθυνη η πολιτική της τότε κυβέρνησης. Ε, φανταστείτε τι πρέπει να τους κάνουμε τώρα. mitsos175.

12 Μαρτίου 2012 στις 1:36 π.μ.

Φίλε,Αναρχικέ/Αντιεξουσιαστή,συμφωνώ με τη θέση σας να συγκρούεστε με τα ΜΑΤ και μπράβο σας,γιατί θέλει πολύ κουράγιο.Δεν συμφωνώ μ`αυτούς που σας χαρακτηρίζουν κουκουλοφόρους και προβοκάτορες.Δυστυχώς,όταν η εξουσία χτυπάει το λαϊκό κίνημα,σας χρησιμοποιεί σαν κουκουλοφόρους-προβοκάτορες.Αυτό επιτυγχάνεται γιατί η κύρια μάζα των διαδηλωτών δεν έχει στόχο την σύγκρουση.Οι αναρχικοι και οι συμπαθούντες θα βοηθήσουν όταν θα δρουν ξεχωριστά,όπως οι αντάρτες πόλεων.Ο καθείς στον ρόλο του,και με τις δυνατότητές του.Τέλος,όσοι μιλάνε για πολιτοφυλακή πατρονάρουν τους... παπάδες και δήμιους!!

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 3:31 π.μ.

Ως πότε θα κατεβαίνουμε "με το σταυρό στο χέρι" για να παθαίνουμε ό,τι οι πρωτοχριστιανοί στην αρένα; Χρειάζεται μία στοιχειώδης αυτοάμυνα, ένα σώμα περιφρούρησης των πορειών και των άλλων κινηματικών εκδηλώσεων. Οργανωμένη πολιτοφυλακή σημαίνει όμως και οριοθέτηση της λαικής αντιβίας -μακριά από το μηδενιστικό φετιχισμό της βίας ορισμένων καλο-κακοπροαίρετων, άρα ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ που θα συμπληρώνουν και θα προωθούν τους κινηματικούς αγώνες και δεν θα τους υπονομεύουν όπως τα ασυντόνιστα κι ανούσια μπάχαλα, οι παράλογες καταστροφές και τα πλιάτσικα καταστημάτων. Χρειάζεται συζήτηση για να καταρτισθούν δημοκρατικά τέτοιοι κανόνες και για να συγκροτηθεί ένα τέτοιο μετωπικό σώμα όπως είναι μία λαική, δημοκρατική πολιτοφυλακή αφού όπως δείχνει και το άρθρο του "Έθνους" (Τα «τάγματα ασφαλείας» ξανάρχονται http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63628607) οι ακροδεξιοί ετοιμάζονται και δεν μας απομένει πια πολύς χρόνος. Στο "μυαλό" αυτών των "εθνοσωτήρων" αριστερός=προδότης + συμπαραστάτης λαθρομεταναστών + απόγονος κομμουνιστοσυμμοριτών.Μια σφαίρα θα ρίχνουν σε ένα μετανάστη, μια σφαίρα σε δικό μας. Τα γεγονότα των περασμένων 2 ετών στον Αγ.Παντελεήμονα δείχνουν τί θα συμβεί έτσι και δεν λάβουμε τα μέτρα μας τόσο απέναντι στο κράτος όσο κι απέναντι στο παρακράτος. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας σφάξουν όπως το 1919-21 στη Γερμανία τα παραστρατιωτικά Freikorps και η "Μαύρη Ράιχσβερ" έσφαξαν τους Σπαρτακιστές και κατέστρεψαν τις "Κόκκινες Δημοκρατίες" στο Ρουρ, στο Μόναχο κι αλλού. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους πως οι εποχές της "Αριστεράς" των "ευαισθησιών" πέρασαν ανεπιστρεπτί και έχουμε εισέλθει σε μία σκοτεινή περίοδο έξαρσης του φασιστικού φαινομένου όπως στο Μεσοπόλεμο. Από τις ηγεσίες της Αριστεράς που αρέσκονται τόσα χρόνια να μας στέλνουν σαν πρόβατα στο ξύλο και τα χημικά, δεν μπορούμε να αναμένουμε να οργανώσουν τέτοιες διαδικασίες αυτοάμυνας του κινήματος και του ίδιου του λαού. Πρέπει να γίνει από τα κάτω, με σεβασμό στις δημοκρατικές αλλά και αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος, ανοικτά, δημόσια και με διαφάνεια
-γιατί την προβοκάτσια και την ασφαλιτειά μόνο με άπλετο φως την καταπολεμάς αποτελεσματικά.
Πού ξέρει κανείς, αν οι γραφειοκράτες δουν να οργανώνεται κάτι από τα κάτω και τους βγάζει στην απ'έξω, μετά από τις αρχικές κατάρες και καταδίκες (επειδή δεν θα το ελέγχουν) μπορεί τελικά και να το αγκαλιάσουν...
Εξαρχειώτης

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 7:32 μ.μ.

Evge! Tin epanastasi tha tin kanoun ergates kai laika stromata, oxi epangelmaties "politikoi". Arxisame me tin Xalivourgia kai se ligo tha eimaste para polloi!

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 2:47 π.μ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το εγχείρημα στο e-mail του άρθρου, θα κληθούν εντός των ημερών να συναντηθούν για να συνδιοργανώσουν μια ανοικτή συγκέντρωση για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να τεθούν οι βάσεις για τη συγκρότηση του σώματος λαικής αυτοάμυνας. Λογικά, κάπως έτσι θα πρέπει να το σκέφτηκε ο αρθρογράφος...
Εξαρχειώτης

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 1:04 μ.μ.

συντροφε barche προσωπικα ειμαι εναντια σε καθε μορφη πρωτοποριας ειτε αυτη ειναι το ενοπλο ειτε οι μπολσεβικοι.Ειμαι με τον κοινωνικο αγωνα και θελω σε οποια συγκρουση να συμμετεχουν ολοι και οχι μονο οι Αναρχικοι σε αλλο τοπο και αλλο μερος οπως προτεινεις λες και ειμαστε το ΠΑΜΕ.Δεν ζητω οποσδηποτε να συγκρουονται ολοι,καποιοι δεν θελουν η φοβουνται και ειναι σεβαστο. Ομελετα δεν τρως ομως φιλε μου αν δε σπασεις αυγα και ουτε οι κυριαρχοι θα ερθουν να μας πουν:"εχετε δικιο καναμε λαθος,ελατε παρτε την εξουσια" ετσι αναιμακτα και ειρηνικα. Τιποτα δεν γεννιεται ειρηνικα, η ιδια η ζωη μεσω του τοκετου με πονο και κλαματα γεννιεται.
συντροφικα

Αναρχικος/αντιεξουσιαστης

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 1:38 μ.μ.

Nai, simfono me ton proigoumeno. Kairos kati na kanoume emeis stin aristera!

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 11:08 μ.μ.

Ειμαι πολυ πατριωτης και περηφανος Ελληνας, αριστερα και μλκιες εχω βαρεθει να ακουω απο μικρό παιδι, πισω απο τις ιδεολογίες μπορουν να κρυφτουν πολλα, ειδικα σημερα που εχουν φτασει να αντιμετωπιζονται σαν θρησκείες. Παει ο καιρος που με τους μπατσους συγκρουονταν μόνο οι αναρχικοι. Την τελευταια φορα τουλάχιστον ηταν όλος ο λαός. Εγω στην επόμενη θα κραταω ελληνική σημαία και μαζι με τους αναρχικούς θα καιμε μπατσους, χρυσαυγίτες κι άλλους πατριδοκάπηλους. Εσεις συνεχίστε να ψαχνετε ποιος είναι πιο βαθειά κόκκινος

Ανώνυμος
15 Μαρτίου 2012 στις 11:57 π.μ.

gamatos o typas......poly swstos eisai re megale
pesta re arxonta mou
gamo to pasok mou gamw

Ανώνυμος
16 Μαρτίου 2012 στις 8:12 μ.μ.

πολυ φασισταριο και οι δυο τελευταιοι

Ανώνυμος
17 Μαρτίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

Ποιός δεν έχει σκεφτεί βλέποντας τους χιλιάδες διαδηλωτές και τους μπάτσους απέναντι τους οτι αν οι πρώτοι ήταν οργανωμένοι και στοιχειωδώς "οπλισμένοι" οι δεύτεροι θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια;Γιατί δεν γίνεται όμως; Γιατί οι διαδηλωτές είναι πολυδιασπασμένοι με διαφορετικές απόψεις, στόχους και ιδεολογίες (αρκεί να δούμε τα προηγούμενα σχόλια). Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν μεγάλοι πολιτικοί χώροι της αριστεράς αποφάσιζαν επιτέλους να συγκρουσθούν και στο δρόμο με την άρχουσα τάξη και με τα αναπτυσσόμενα φασιστοειδή. Η "πολυχρωμία" του ΑΝΤΙ-μνημονιακού-φασιστικού- εξουσιαστικού- καπιταλιστικού-ευρωπαικού κλπ χώρου θα οδηγήσει, φοβάμαι, τους πολιτοφύλακες να δέρνονται μεταξύ τους.Χωρίς πλατιά συσπείρωση,χωρίς να ρίξουμε όλοι νερό στο κρασί μας, χωρίς αμοιβαίες υποχωρίσεις,χωρίς στόχους λίγους και εφικτούς(προς το παρόν)και με την πεποίθηση οτι καθένας μας γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, θα περάσουμε πολλά και δύσκολα χρόνια με τα καθάρματα στο κεφάλι μας
thitis

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

Με τον Πατσιφισμο που κουβαλαει η αριστερα η προσπαθεια αυτη θα γινει πολυ επικινδυνη για τους συμμετεχοντες.Κατεβαινω στο πεζοδρομιο με τον τροπο που παρουσιαζει ο συγγραφεας του αρθρου σημαινει εχω μια σφιχτη ομαδα που δρα σαν γροθια και δεν δισταζει να ματωσει.Ετσι οπως γνωριζω την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα δεν εχει ατομα προθυμα να στελεχωσουν τετοια πραγματα.Την πεζοδρομιακη βια οι αναρχικοι και το κκε μπορουν να την σηκωσουν.Οι υπολοιποι δυστυχως αν πανε για μαλλι θα βγουνε κουρεμενοι...

Ανώνυμος
18 Μαρτίου 2012 στις 10:16 μ.μ.

anarxikoi kai koummounistes mazi! mia grothia!

Ανώνυμος
19 Μαρτίου 2012 στις 11:13 π.μ.

5:58 ίσως να είναι επιτέλους ο καιρός οι αριστεροί αντί να περιμένουν τις ηγεσίες τους να οργανωθούν μόνοι τους. Μόνο έτσι θα βρεθούν οι αγωνιστές.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

Aναρχικοι και Μπολσεβικοι αυτη η γη ΔΕΝ σασ ανήκει...

δίς

Aναρχικοι και Μπολσεβικοι αυτη η γη ΔΕΝ σασ ανήκει...

Aναρχικοι και Μπολσεβικοι αυτη η γη ΔΕΝ σασ ανήκει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger