Home » , » Γλάστρες και βαρελότα

Γλάστρες και βαρελότα

Από mitsos175 , Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 | 8:25 μ.μ.


Εξοργισμένος είναι ο φτωχός κόσμος, με διάφορους αστέρες της τέχνης ή του αθλητισμού, που έχουν ταχθεί με το μέρος του μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτό γιατί, για τον άνεργο δεν έχει σημασία, αν θα τον απολύσει η πανέμορφη μοντέλα σαν την Καϊλή ή τη Ράπτη , ή ο κακάσχημος παχύς Πάγκαλος. Η ανεργία πονάει το ίδιο. Επίσης, λίγο με νοιάζει η εμφάνιση ή το αναμφισβήτητο ταλέντο στο τραγούδι του Ρέμου, όταν ο μισθός μου ή σύνταξη δε θα φτάνει να πληρώσω ούτε τη ΔΕΗ. Όταν θα μας έρθει το βάρος του χαρατσιού, ούτε ο Πύρρος δε θα μπορεί να το σηκώσει. Και φυσικά, οι φασίστες, δεν είναι οι γλυκύτατοι, αστείοι και ειρηνόφιλοι Ιταλοί στρατιώτες, που έπαιζαν μαζί σας κυρία Μπάρμπα, στο  Mediterraneo. Αντίθετα είναι σκληρά, απάνθρωπα, βίαια, ανεγκέφαλα κτήνη, δολοφόνοι αθώων.  

Αν ξεχώριζα ένα άνθρωπο ικανό για την πολιτική (που δεν ψηφίζω βάσει προσώπων), ικανό να αντισταθεί στη νέα κατοχή, αυτός θα ήταν ο αγωνιστής της Αντίστασης, ήρωας του λαού, ο Μανώλης ο Γλέζος. Τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαΐου του 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας, αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς. Ήταν μια πράξη απίστευτης γενναιότητας και μεγάλου ρίσκου για τους ίδιους, που ξεπερνά κάθε ταλέντο και κάθε μετάλλιο.  Άλλωστε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει πάρει και ο «τέως». Στη Ρώμη το 1960, νομίζω.

Οι αγωνιστές της Αριστεράς του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και άλλων σχηματισμών, καθώς και οι Αναρχικοί Αγωνιστές, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους «ταλαντούχους» των αστικών κομμάτων: Είναι σαν εμάς. Είναι άνθρωποι μέσα από το λαό, αγωνίζονται υπέρ του λαού. Δεν είναι αποκομμένοι στα παλάτια που απόκτησαν, ξέρουν τον πόνο του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του άνεργου. Κυρίως όμως, έχουν το πλεονέκτημα να είναι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ. Εξηγώ: Το καπιταλιστικό σύστημα έχει ανάγκη ταλαντούχους ανθρώπους για να «θαμπώνει» το λαό, όπως περιγράφεται την παλιά ταινία Metropolis. Πολλοί ταλαντούχοι «Αριστεροί» πέρασαν στην αντίπαλη όχθη, λιποτάκτησαν, πρόδωσαν τα πιστεύω τους, τα εξαργύρωσαν. Δεν μας έλειψαν. Οι υπόλοιποι, που έμειναν στην Αριστερά, είναι οι συνεπείς, αυτοί που δεν ενέδωσαν στον πειρασμό. Και επομένως οι καλύτεροι.

Αλλά έχουμε μυαλό. Αυτό σημαίνει (και αυτό είναι το πλέον σημαντικό), ότι σημασία στην πολιτική, την οικονομία, δεν την έχουν τα πρόσωπα, αλλά ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Εξαιρετικοί, όσον αφορά τις γνώσεις τους επιστήμονες,  δούλευαν και έφτιαχναν όπλα για τον παρανοϊκό Χίτλερ. Το αποτέλεσμα; Εκατόμβες νεκρών, ακρωτηριασμένων, ανυπολόγιστες καταστροφές. Τι θα προσφέρει ο τάδε ή δείνα ηθοποιός, τραγουδιστής, αθλητής κλπ, στο φτωχό άνθρωπο, αν ψηφίσει το 3ο και χειρότερο μνημόνιο, που ετοιμάζουν μετά τις εκλογές; Θα τραγουδήσει στην κηδεία όσων αυτοκτόνησαν; Θα σηκώσει μήπως το βάρος του φέρετρου;

Η ψήφος μου λοιπόν και μένα και όλων όσων ξέρω, όπως πιστεύω και των περισσότερων Ελλήνων, θα είναι ψήφος που θα καταδικάζει το κόψιμο μισθών, συντάξεων, την ανεργία, την ακρίβεια. Θα είναι ψήφος για μένα και τα παιδιά μου, όχι για το τραγούδι, την ταινία ή τη νίκη σε κάποιο αγώνισμα. Επιπλέον, θα κρίνουμε με βάση τις πολιτικές, που εγγυούνται ότι δε θα κοπούν άλλο οι μισθοί και συντάξεις, ότι θα βρούμε δουλειά, ότι θα υπάρξει υγεία και παιδεία. Ακόμη, πολύ σημαντικό, ότι θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, ώστε να υπάρξει τέλος στη σαπίλα και την εκμετάλλευση.

Ακόμα και πρόσωπα που μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθή, δε θα επηρεάσουν στο ελάχιστο, την επιλογή μου. Σήμερα διακυβεύεται όχι μόνο το δικό μου μέλλον, αλλά και το μέλλον των παιδιών μου, που τα έχω πάνω από τη ζωή μου. Δε θα αφήσω «βαρελότα» και «πυροτεχνήματα» να κάψουν το μέλλον τους. Η επιλογή μας στην Αριστερά (ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ- κλπ), θα είναι μια Συνειδητή Διαμαρτυρία. Πιστεύω, ότι μόνο η Αριστερά μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.  

Το καταφύγιο σε τέτοιες πρακτικές δείχνει την απελπισία των αντιπάλων, και την πολιτική τους φτώχια. Τι να πουν για την οικονομία, την υγεία, την εξωτερική πολιτική, τα φλέγοντα ζητήματα; Έτσι συζητούν επουσιώδη, σαχλαμάρες για αλλάξουν θέμα. Σκοτιστήκαμε για τις σικέ τηλεμαχίες.  Αλέκα, Αλέξη και λοιποί σύντροφοι: Μην δεχθείτε να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με δοσίλογους και ναζί. Τους νομιμοποιείτε. Πείτε τους «Θα σας βάλει ο Λαός φυλακή, για τα εγκλήματα που κάνατε» και γυρίστε στους την πλάτη. 

Τέλος, να πω κάτι στα νούμερα και στα ψώνια:

 Όταν βουτάς μέσα σε βόθρο, δεν καθαρίζεις το βόθρο, βρωμάς ο ίδιος.

Τι ξέρετε εσείς από μνημόνιο και φτώχια; Είστε πιο πολύ εκτός Ελλάδας σε ταξίδια και όταν είστε στη χώρα, κλείνεστε στα μέγαρά σας, ή πάτε για διασκέδαση στα πιο «in» μαγαζιά. Ακόμα και να ήσασταν κάποτε φτωχοί, το έχετε τώρα ξεχάσει, καβαλώντας το καλάμι.

 «Κατανοώ» τα κέρδη που θα έχει ο εγωισμός σας, τη δημοσιότητα, την εξουσία, αλλά και την απληστία σας. Δε σας φτάνουν όσα έχετε;  Θέλετε κι άλλα; 

 Φυσικά, δεν έχετε ιδέα αντιμετώπισης της κρίσης. Αμφιβάλλω αν η ενασχόληση με τις «μπίζνες», σας άφησε το χρόνο να ενημερωθείτε για τα προβλήματά μας. Ποια η διαφορά να αντικαταστήσετε τον Πάγκαλο πχ, όταν ψηφίσετε τα ίδια, όπως σας διατάζουν;

Ξέρουμε ότι έχετε γραμμάτια προς τα αφεντικά των καναλιών, προς τους πολιτικούς κλπ. Να τα ξοφλήσετε αλλιώς, όχι εις βάρος της χώρας.

Είμαι σίγουρος, ότι δε θα ακούσω από σας λέξη για επιστροφή των κλεμμένων, για τιμωρία των ενόχων, για καταδίκη της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ. Δεν σας έβαλαν για να αποδώσετε ευθύνες. Αλλά για να απενοχοποιήσετε τους δοσίλογους.  

Καταντήσατε «γλάστρες». Πιστά στρατιωτάκια κάθε αρχηγού συμμορίας. Εξαργυρώνετε μετάλλια, βραβεία, διακρίσεις για μια βουλευτική έδρα. Ακόμα χειρότερα, το κάνετε εις βάρος όσων κάποτε σας χειροκροτούσαν, εις βάρος των φτωχών.

Ο λαός σας φτύνει. Σας πήρε χαμπάρι. Τα γκάλοπ δείχνουν, ότι γυρίζει μπούμερανγκ κάθε κίνηση εντυπωσιασμού. Γιατί δεν αρκεί το ταλέντο. Χρειάζεται και το ήθος. Και αυτό σας λείπει. Ντροπή. Τίποτα άλλο.     

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger