Home » , » Πρώτη μέρα της Διημερίδας του ΟΜΙΚ με θέμα: «Η Ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνόντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας».

Πρώτη μέρα της Διημερίδας του ΟΜΙΚ με θέμα: «Η Ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνόντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας».

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Μαΐου 2012 | 1:20 π.μ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη της Διημερίδας που οργανώνει ο «Ομιλος για τη Μελέτη της Ιστορίας και της Κοινωνίας» (ΟΜΙΚ) με θέμα: «Η Ιστορία της μισθωτής εργασίας και του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα: διερευνόντας μαρξιστικές οπτικές στην εποχή μας».

Παραθέτουμε σε ηχητική μορφή της εισηγήσεις που έγιναν.

Κώστας Γαλανόπουλος, υπ. διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Πάντειο Πανεπιστήμιο, «»Τυφέκιον άνευ φυσεκίου»: επαναστατικός συνδικαλισμός και μαρξισμός στο πρώιμο σοσιαλιστικό κίνημα του ελλαδικού χώρου»

. Σταμάτης Λιαδάκης. υπ. διδάκτορας Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Οι διασπάσεις στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα την περίοδο του Μεσοπολέμου: γεγονότα και συμπεριφορές στον Πειραιά».

Μανόλης Αρκολάκης, διδάσκων ΕΑΠ, «Οι εργασιακές σχέσεις στο χώρο του κινηματογραφικού θεάματος κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου»

• Κώστας Παλούκης, υπ. διδάκτορας Παν. Ρεθύμνου, «Το ιστοριογραφικό έργο του Δ. Λιβιεράτου για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου».

(Αύριο θα έχουμε σε βίντεο αποσπάσματα από αυτή την εκδήλωση. Δυστυχώς σήμερα αντιμετωπίσαμε τεχνικό πρόβλημα με την βιντεοκάμερα μας).

Η εισήγηση του ερευνητή-συγγραφέα για εργατικά ζητήματα Βασίλη Μηνακάκη:

 ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Α. Τα συνδικάτα είναι ενώσεις μισθωτών εγαζομένων με στόχο την αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων τους. Ως συλλογικές μορφές συσπείρωσης και πάλης, προέκυψαν όταν συνειδητοποιήθηκαν ... Η συνέχεια στην ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger