Home » , » Περιβάλλον και αστική υποκρισία

Περιβάλλον και αστική υποκρισία

Από giorgis , Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 | 3:33 μ.μ.

Παγκόσμια μέρα του περιβάλλοντος σήμερα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί παρουσιάστηκαν στις τηλεοράσεις για να μας δείξουν τις «οικολογικές ευαισθησίες τους». Ξέρετε τώρα … «αγώνας για πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη» … «σεβασμός στο περιβάλλον» … η γνωστή κασέτα που παίζει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Αποθέωση της υποκρισίας. Ο καπιταλισμός θεοποιώντας το κέρδος, δε μπορεί παρά να εγκαθιδρύει σχέσεις εκμετάλλευσης και υποτέλειας με το φυσικό περιβάλλον. Η αστική οικολογία έρχεται να κρύψει τις ρίζες του προβλήματος, να διαστρεβλώσει κάθε συζήτηση για τα πραγματικά αίτια του περιβαλλοντικού εγκλήματος.
Από κει και πέρα υπάρχουν και τα γατόνια που έχουν κάνει επάγγελμα την «οικολογία» κονομώντας αρκετά λεφτά κύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό με όχημα τις ανάλογες ΜΚΟ ή στήνοντας οργανώσεις τύπου Green Tank (Του Νίκου Παπανδρέου. Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Στην τελική η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πλευρά του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Δε μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός χωρίς τέτοιες συνέπειες. Γι’ αυτό και πραγματικά οικολογική συνείδηση είναι η συνείδηση της κοινωνικής ανατροπής. 

Γ. Γ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger