Home » , » Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη παρέμβαση αγνοούν θέληση δεκάδων χιλιάδων καθηγητών

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη παρέμβαση αγνοούν θέληση δεκάδων χιλιάδων καθηγητών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 | 10:05 μ.μ.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την χθεσινή θέληση δεκάδων χιλιάδων καθηγητών, όπως αυτή εκφράστηκε στις ψηφοφορίες που έγιναν στις ΕΛΜΕ η πλειοψηφία του προεδρείου της ΟΛΜΕ   (ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) κάνει πρόταση προς το σώμα της συνέλευσης για να μην γίνει η απεργία. Η παράταξη «Παρεμβάσεις» κατεβάζει πρόταση για απεργία. 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα επανέλθουμε.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που μας έστειλε πριν λίγο η «Αυτόνομη Παρέμβαση».


 Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αρνούνται και πάλι να κηρύξουν Απεργία

H Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να υιοθετηθεί το αίτημα της γενικής συνέλευσης των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας, να πραγματοποιηθεί γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την Παρασκευή 17 Μαΐου ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών δηλώνει τα εξής:

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια μέχρι την τελευταία στιγμή και περιμέναμε μέχρι τις 8μμ μήπως και οι πλειοψηφίες αλλάξουν στάση και λάβουν σχετική απόφαση.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απάντησε με ανακοίνωση, απορρίπτοντας το αίτημα των εκπαιδευτικών και υιοθετώντας ουσιαστικά τη βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, ότι δηλ."...η παιδεία δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις και πολύ περισσότερο για συγκρούσεις με θύματα τα παιδιά", επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους καθηγητές και την ΟΛΜΕ.

Από την άλλη πλευρά η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ τηρεί σιγή ιχθύος και ορίζει συνεδρίαση για αύριο Πέμπτη 16/05/2013 στις 9πμ, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την οργάνωση οποιασδήποτε κινητοποίησης, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση μας  ότι η  ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και με την ανοχή του ΠΑΜΕ με τη στάση της υπονομεύει τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Οι αυταπάτες που προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν κάποιοι και καθυστερούσαν τη σύγκληση των οργάνων, για αλλαγή τάχα της στάσης της κυβέρνησης διαψεύσθηκαν οικτρά από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου.

Οι εργαζόμενοι που στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, θα κρίνουν αυστηρά την στάση των πλειοψηφιών στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και θα παλέψουν για την ανατροπή τους.

15-5-2013

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 10:29 μ.μ.

Οχι ρε γαμώτο. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Σίγουρα το συστημικό ΠΑΜΕ θα είναι από πίσω. Αυτό μωρέ που τους έλεγε πουλημένους και οπορτουνιστές του κερατά. Που δεν ήθελε νταλαβέρια μαζί τους. Υπάρχει ελπίδα ακόμη όμως. Οι παρεμβάσεις! Τα παληκάρια αυτά είναι ψημένα στους διαδρόμους... του αγώνα. Πιάνουν και τον παλμό του κόσμου. Εύκολα. Οχι από το ΠΑΜΕ δεν υπάρχει ελπίδα. Δικαιο είχαν αλλά Δευτέρα παρουσία και βάλε. Δεν μπορώ να περιμένω...

Και η ΚΝΕ να λέει κακά λόγια για την ηγεσία της ΟΛΜΕ. Τι ντροπή. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι ανυπότακτοι μαθητές. Πραγματικοί αριστεροί. Παιδιά αγωνιστές. Που την κατακεραυνοσαν την ΚΝΕ του Γόντικα. Το δεκανίκι του σάποιου αστικού συστήματος. Ευτυχώς που υπάρχει και το Βαθύ Κόκκινο που "έπιασε" το φάουλ στην ανακοίνωση της ΚΝΕ. Και το έκανε και ανάρτηση. Για να σώσει την τιμή της ηγεσίας της ΟΛΜΕ.

Ρετάλια του συστήματος...

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2013 στις 11:34 μ.μ.

1. Κοροϊδία είναι να τσιρίζεις για ξεπούλημα από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην ΑΔΕΔΥ όταν τους βάφτιζες αγωνιστές στην ΟΛΜΕ.

2. Κοροϊδία είναι να λες ότι επιδιώκεις απεργία για να αρθεί η επιστράτευση που ήταν βέβαιο ότι θα γίνει αν ανακοίνωνες απεργία, όταν σε κάθε προηγούμενη περίπτωση είναι πασίγνωστο πως η επιστράτευση έβαλε τέλος στην απεργία.

3. Κοροϊδία είναι να διαδίδεις ότι το ΠΑΜΕ κολώνει να κάνει απεργία διαρκείας όταν όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι στη Χαλυβουργία στήριξε απεργία 230 ημερών, στην ΕΠΑΝΑ και στην Phone Marketing 114 και 111. Περνάς το λαό για εντελώς χαχόλο;

4. Κοροϊδία είναι να βάζεις μπροστά το σούργελο τον Παπαχρήστο να λέει στις 10 του μήνα ότι αν γίνει επιστράτευση οι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στη δουλίτσα τους ¨με ψηλά στο κεφάλι" και στις 13 να λέει ότι η πρόταση απεργίας έγινε για να αρθούν τα μέτρα επιστράτευσης.

5. Κοροϊδία είναι να κάνεις γαργάρα ότι η ΟΛΜΕ έχει 23 χρόνια να απεργήσει, αν και ο πρόεδρός της το δήλωσε με περηφάνεια, και να κράζεις το ΠΑΜΕ που δεν στήριξε την πρόταση για αρκούδες που κατέθεσαν τα πουλητάρια στην πλειοψηφία της.

6. Κοροϊδία είναι να θεωρείς ότι τον ταξικό αγώνα τον διεξάγουν Ομοσπονδίες που ελέγχονται δεκαετίες απ' την Πασοκονεοδημοκρατική σαπίλα και να υποπτεύεσαι το ΠΑΜΕ και όχι τις προθέσεις των εργοδοτικών σαπιοκοιλιάδων.

7. Κοροϊδία είναι να δηλώνεις Ανταρσύα και να είσαι πάντα το βιολί του συστήματος για να παγιδευτούν οι εργαζόμενοι στα ίδια σκατά.

8. Κοροϊδία είναι να επιμένεις να θεωρείς ότι μια απεργία που κηρύσσουν τα συνδικάτα της συγκυβέρνησης σε έναν κλάδο με μηδενική εμπειρία ταξικής πάλης θα άρει την επιστράτευση που λύγισε πολύ πιο ταξικά αγωνιστικούς και πεπειραμένους κλάδους.

9. Κοροϊδία είναι να συνεχίζεις να θέτεις ερωτήματα για το ΠΑΜΕ όταν ποτέ δεν ρώτησες ποια γαμημένη απεργία στήριξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και τα γελοία του συνδικάτα.

10. Κοροϊδία είναι Μάη του 2013 να καθόμαστε ακόμα να συζητάμε για όσα θα έπρεπε και ο πιο καθυστερημένος να έχει καταλάβει από το 2011.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 11:03 π.μ.

ΠαπαγαλοΚΚΕδια τώρα σταματανε οι γλυκες κι αρχιζει η παντοφλα.Οργανωστε τις περιφρουρησεις σας το καλο που σας θέλω.Τι δεν έχετε κόσμο;Aρχισατε εκκαθαρισεις προβοκατορων(Χαλβατζη,Μαυρικο);Οχι ρε...

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 11:58 π.μ.

1. Κοροϊδια είναι να καταγγέλεις τους αγωνιστές ότι δεν παλεύουν για κοινωνική συμμαχία και για αυτό το ΠΑΜΕ ΔΕΝ ψήφισε την απεργία στην ολμε και το ΚΚΕ όταν ελέγχει αγώνες να μην έχει εξασφαλίσει ΚΑΜΜΙΑ κοινωνική συμμαχία!

2. Κοροϊδία είναι να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ τα μέλη σου που ΔΕΝ απέργησαν στην απεργία/κοροϊδία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ το 2010, εξαιτίας του ότι ΔΕΝ είχαν συνδικαλιστική κάλυψη, και τώρα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ να στρίβεις συντηρητικά και να ξεπουλάς τις αγωνιστικές διαθέσεις ενός κλάδου!!

3. Τέλος, Κοροϊδία είναι να το παίζεις αγωνισταράς εκ του ασφαλούς και όταν έρχεται η ώρα της πράξης, α. είτε να κάνεις αγώνες ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (βλ. χαλυβουργία και ναυτεργάτες) β. είτε να ΞΕΠΟΥΛΑΣ αγωνιστικές διαθέσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ!!!!

ΑΠλά οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ έκαναν στους καθηγητές, αυτό που το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ πραγματοποίησε ΕΓΚΑΙΡΑ: Ξεπούλησαν τις αγωνιστικές διαθέσεις χιλιάδων, χωρίς ΚΑΜΜΙΑ προσπάθεια, απο τα αποδυτήρια....

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 12:02 μ.μ.

Κοροϊδία είναι να είσαι ΚΚΕ και να δουλεύεις ψιλό γαζί τον κόσμο, πως μπορείς να συμβάλλεις στην αλλαγή του, για μια καλλύτερη κοινωνία!!

Πάνε οι χαλυβουργοί, πάνε οι ναυτεργάτες, χωρίς καμμία αυτοκριτική από το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.

Πάνε οι διαγραμμένοι του ΚΚΕ που δεν απέργησαν-και σωστά- στην απεργία/παρωδία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ το 2010, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ.

Πάνε και οι αγωνιστικές διαθέσεις των καθηγητών, με επιχείρημα την έλλειψη κοινωνικής συμμαχίας!!!

Και ΤΙ κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ για την κοινωνίκή συμμαχία τόοοοοοσα χρόνια;;

Λέει "ελάτε στο ΚΚΕ για να γίνει η κοινωνική συμμαχία"!!! Κουκουρούκου, ελιτισμός, και σκατοψυχιά 3 σε 1....

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 3:26 μ.μ.

«Δεν απεργούμε και το φωνάζουμε»!

Προχτές, η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει απεργία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ηταν πολλοί εκείνοι που κατέθεσαν... απεργοσπαστικές «περγαμηνές», με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρόεδρο (ΔΑΚΕ) της ΟΛΜΕ, που δήλωνε απροκάλυπτα πως «οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη». Στην ίδια την απεργιακή συγκέντρωση που έκανε το ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων" που στα λόγια μιλούν για αγώνες και όταν πρέπει να σπάσει η επιστράτευση με απεργία τότε οργανώνουν μαζί με τους διευθυντές Εκπαίδευσης την απεργοσπασία».

Οπως φαίνεται, όμως, απεργοσπαστικά «κατορθώματα» εκδηλώθηκαν πολλά και όχι μόνο στην Εκπαίδευση. Παραθέτουμε την ανακοίνωση (ναι, καλά διαβάσατε, ανακοίνωση) του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη 14/5/2013 24ωρη απεργία στην οποία ο σύλλογός μας δεν συμμετέχει, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου επιθυμούν». Η πλειοψηφία του σωματείου (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάλεσε σε ανοιχτή απεργοσπασία. Εβγαλαν και ανακοίνωση, μην τυχόν και δεν το μάθει κανείς. Πάντως, ως «αριστεροί» δεν απαγορεύουν σε κάποιον που θέλει να απεργήσει, να το κάνει. Κάτι είναι κι αυτό...

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 3:33 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2013 στις 11:59 μ.μ.

Μια φορά ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ(14/05/2013) ...ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ!!!!

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2013 στις 8:35 π.μ.

Μπράβο ΚΚΕ που έσυρες ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή σου!!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger