Home » , » Να αποτρέψουμε το κυβερνητικό έγκλημα με θύμα τον Κ. Σακκά

Να αποτρέψουμε το κυβερνητικό έγκλημα με θύμα τον Κ. Σακκά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Ιουλίου 2013 | 3:26 μ.μ.

Πιθανόν σήμερα το Συμβούλιο Εφετών θα εκδώσει την απόφαση του αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο Κώστας Σακκάς. Ο αναρχικός συγκέντρωσε στο πρόσωπο του όλο το ταξικό μίσος μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να κάνει κουρελόχαρτο ακόμα και τους δικούς της αστικούς νόμους, που καταπατάει κάθε έννοια τους δικού τους «νομικού πολιτισμού» στοχοποιώντας όσους θεωρεί αντιπάλους της.

Με το μόνο όπλο που του έχει απομείνει, την απεργία πείνας, ο Κ. Σακκάς εδώ και 36 μέρες αγωνίζεται διεκδικώντας το αυτονόητο. Την αποφυλάκισή του, καθώς έχει συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης.

Η κατάσταση υγείας του Κ. Σακκά είναι κρίσιμη. Η διάγνωση της γιατρού Ολγας Κοσμοπούλου τα λέει όλα. Ο απεργός πείνας  έχει χάσει τουλάχιστον 13 κιλά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανακοπή καρδιάς ή ανεπανόρθωτη βλάβη σε ζωτικά του όργανα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι αδίσταχτη. Δεν θα διστάσει να βάψει τα χέρια της με αίμα για να περάσει το μήνυμα ότι όποιον θεωρεί ταξικό εχθρό, που μάλιστα την αμφισβητεί δυναμικά – ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που ο ίδιος το αρνείται – δεν θα διστάσει να τον εξολοθρέψει ακόμα και βιολογικά.

Το κίνημα αλληλεγγύης στο πρόσωπο του αναρχικού αγωνιστεί πρέπει να δυναμώσει για να πιέσουμε να μην υλοποιηθεί το έγκλημα της κυβέρνησης.

_______________

 Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στη 1μ.μ., στον τρίτο όροφο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στον παράνομα κρατούμενο Κώστα Σακκά, που έχει ξεκινήσει απεργίας πείνας από τις 4 Ιούνη και κρατείται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά.

Η απεργία πείνας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, σε περίπτωση που η αίτηση αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά προς το Συμβούλιο Εφετών έχει απορριφθεί ή δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Εμείς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, πρώην κρατούμενοι, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, άνθρωποι που αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά και διεκδικούμε, πλάι του, την άρση της άδικης και παράνομης κράτησής του για 2,5 χρόνια, χωρίς δίκη.

Δράση Αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger