Home » , , » Σύντροφε Κουτσούμπα, προσοχή στη λούμπα...

Σύντροφε Κουτσούμπα, προσοχή στη λούμπα...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 | 7:22 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καρτερός - "Αυγή"

"Απολειφάδια του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, της προδοσίας στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα", αποκάλεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τους κομμουνιστές που αποχώρησαν ή διαγράφτηκαν από το κόμμα το '68 και το '91. Αναζητώντας προφανώς στην αγριότητα της γλώσσας την εμπέδωση του μαχητικού φρονήματος των μελών του κόμματός του - δαγκώνετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και επιστρατεύοντας τη φρασεολογία που στήριξε κάποτε την εξόντωση κομμουνιστών από κομμουνιστές για να στηρίξει τη σημερινή στρατηγική του ΚΚΕ - δαγκώνετε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει. Θα μπορούσαμε μάλιστα να του συστήσουμε και άλλες παρόμοιες σοβαρές εκφράσεις, που δείχνουν την ταξική ψυχραιμία, τη μαρξιστική κατάρτιση, ου μην και το επαναστατικό ήθος του. Ίσως όμως θα έπρεπε να είναι κάπως πιο αναλυτικός στη διαδρομή που ακολούθησαν τα απολειφάδια. Να αναφερθεί, βρε αδελφέ, στο γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς δοκίμασαν το μαστίγιο της αστικής τάξης, τα στρατοδικεία της, τα κελιά της, τα ξερονήσια της, τις διώξεις της, την αγριότητά της. Και, όπως ήταν φυσικό, η καλλιέργεια αυτών των στενών σχέσεων με την αστική τάξη και τους μηχανισμούς της τους οδήγησε τελικώς να γίνουν υπηρέτες της.

Το σωστό να λέγεται. Ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας ποτέ δεν καλλιέργησε τέτοιου είδους σχέσεις με τον εχθρό. Το χέρι της αστικής τάξης δεν άγγιξε ποτέ το μάγουλό του. Ούτε το κουρμπάτσι της χάραξε γραμμές προδοσίας στην πλάτη του. Ούτε τα κελιά της φιλοξένησαν τον καημό του. Ούτε στα ξερονήσια της τραγούδησε ποτέ "σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει", που παρεμπιπτόντως μελοποίησε ένα απολειφάδι. Ολόλευκα είναι τα μάρμαρά του, αυτό να λέγεται. Ούτε λεκέδες, ούτε χαρακιές, ούτε πληγές βασανιστηρίων, ούτε υγρασία φυλακών χαλούν την επαναστατική τους αρμονία.

Άρα; Άρα, καθαρός από τέτοιου είδους ανώμαλες επαφές με την αστική τάξη, απέκτησε το πολιτικό, αλλά και το ηθικό δικαίωμα να στιγματίζει τους προδότες που αυτή έπιασε στα βρομόχερά της, σακάτεψε, κυνήγησε, φυλάκισε, βασάνισε, πριν αποφασίσουν λόγω οπορτουνισμού να γίνουν απολειφάδια. Δικαίωμα που ασκεί επαναφέροντας το κόμμα σε εποχές που ξεσκέπαζε προδότες, όπως ο Πλουμπίδης, ο Καραγιώργης και πολλοί άλλοι.

Μπράβο του. Ας προσέχει μόνο το κενό μεταξύ τραγωδίας και φάρσας, για να μη μιλούν αύριο για τη λούμπα του Κουτσούμπα...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 24 σχόλια

5 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:30 μ.μ.

Όλοι ΣΥΡΙΖΑ ρε!
Όλοι με τον ΣΕΒ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΕΠΑ, τους εφοπλιστές, τον Καμένο, την ΔΗΜΑΡ, το "υγειές ΠΑΣΟΚ", την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Μέτωπο του Αλέκου μαζί τον Αλέξη, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον ακόμη, για να κυβερνήσει επιτέλους η αριστερά!
Και να σβήσουν επιτέλους και οι ενοχλητικοί κομμουνιστές από τον πολιτικό χάρτη, που το 1925 τους κυνηγάμε και ακόμη εδώ είναι τα σταλινόμουτρα.
Για να μην υποχρεώνεται και η Αυγή και το Iskra σε photoshop για τα σιχαμερά τα σφυροδρέπανα.
-Πίσω Κουτσούμπα!
-Έμπαινε Καρτερέ!

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

Αει χάσου, Καρτεράκι!

5 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:12 μ.μ.

Υ.Γ.
Ο Μαμάτσης που ήταν αξιωματικός του ΔΣΕ, δικαιούται που τον κράζει ονομαστικά τον κύριο Καρτερό, ο οποίος στο βουνό ανάθεμα αν έχει ανέβει έστω και για διακοπές;
http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=31/12/2002&id=3068&pageNo=6&direction=1

5 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:00 μ.μ.

Που υπάρχει όλη η ομιλία του Κουτσούμπα; Μήπως έχει κάνει κοπτοραπτική ο Καρτερός; Το θεωρώ αδιανόητο να αποδώσει τέτοια βρισιά ο γ.γ του ΚΚΕ σε όσους αποχωρήσαμε για συγκεκριμένους λόγους από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:55 μ.μ.

καραμπινατος πολιτικος βλαξ ο trash. τσουβαλιαζε τσουβαλιαζε τα παντα βλαξ! και τον μαιλη να εκανε γραμματεα το κκε παλι θα τον προσκυνουσες

Φάντασμα
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:27 μ.μ.

@ giorgis

Κι όμως είναι αλήθεια. Θλιβερή μεν, αλήθεια δε...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7727903

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:35 μ.μ.

Εσχάτως το ΚΚΕ βρίσκεται στην επικαιρότητα μόνο όταν ελεεινολογεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό, αυτό θέλουν τα καθεστωτικά μίντια, αυτό τους προσφέρει το ΚΚΕ, αυτό προβάλλουν. Πότε με τα ευφυολογήματα του Κουτσούμπα περί Texas Story, πότε με το «παρών» στην τροπολογία για τα φάρμακα και τις ευχαριστίες του Άδωνι προς την κ. Παπαρήγα, το υλικό για τα Μega, τα ΑNT1, τα "Νέα", την "Καθημερινή" είναι άφθονο και καυτό. Μόνο που μ' αυτά και μ' αυτά, το ΚΚΕ έχει καταντήσει μονοθεματικό, είναι ο εξ αριστερών δημόσιος κατήγορος του ΣΥΡΙΖΑ και πέραν αυτού ουδέν. Δηλαδή μηδέν.

Τα ΜΜΕ βλέπουν μόνο το αντισυριζικό μένος του Περισσού και αγνοούν όλα τα άλλα, αγνοούν ακόμη και τη λυσσώδη ταξική πάλη στην οποία επιδίδεται ο Κουτσούμπας στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει, όταν ξεμπερδεύει με τα ευφυολογήματα. Ευτυχώς για το ΚΚΕ που τα ΜΜΕ περιορίζονται στον αντισυριζισμό, ευτυχώς που δεν διαβάζουν παρακάτω, γιατί αν διάβαζαν, θα μάθαιναν ότι ο κ. Κουτσούμπας μίλησε προχθές στην Κοζάνη για «δεξιά οπορτουνιστική στροφή μετά το 1956». Για όσους δεν κατάλαβαν, δεξιά οπορτουνιστική στροφή είναι η αποσταλινοποίηση του ΚΚΣΕ που επεχείρησε ο Νικίτα Χρουστσόφ, άρα το αριστερό και μη οπορτουνιστικό ήταν ο Στάλιν. Όπερ έδει δείξαι.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:36 μ.μ.

Δεξιός οπορτουνιστής ο Χρουστσόφ, αριστερός ο Στάλιν, αριστερές οι δολοφονίες, οι διώξεις, η τρομοκρατία, οι Δίκες της Μόσχας. Το ΚΚΕ επιμένει να υιοθετεί και να καθαγιάζει τις χειρότερες στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος κι αυτό δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν, είναι δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται το παρόν και το μέλλον. Ποια αντίληψη για τη δημοκρατία και την ελευθερία μπορεί να έχει κάποιος που θαυμάζει τον πατερούλη, ποια σχέση με τα σύγχρονα κινήματα μπορεί να έχει ένα κόμμα που μένει προσηλωμένο στον δογματισμό του 1930; Το ΚΚΕ αντιδρά σε οτιδήποτε καινούργιο εμφανίζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην αντιπαγκοσμιοποιήση, στη Γένοβα, στους αγανακτισμένους, στους occupy, λοιδωρεί, συκοφαντεί, επιτίθεται και καλά κάνει, διότι δεν μπορείς να είσαι και με τον Στάλιν και με τα κινήματα.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το λατρεύουν το ΚΚΕ, κάνουν τα στραβά μάτια στις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, δεν βλέπουν καν το τσιγκελωτό μουστάκι του Ιωσήφ που ξεπροβάλλει κάθε πρωί από την ταράτσα του Περισσού. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το εκτιμούν το ΚΚΕ, είναι για εκείνα η ιδανική Αριστερά, η Αριστερά που εναποθέτει τα πάντα σε ένα μέλλον τόσο μακρινό, που μοιάζει μεταφυσικό. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ το επαινούν το ΚΚΕ, του λένε χίλια μπράβο επειδή είναι, λέει, συνεπές με τις ιδέες του. Ποιες ιδέες του; Αυτές περί του δεξιού οπορτουνισμού που εκφώνησε ο Κουτσούμπας στην Κοζάνη;

http://www.avgi.gr/article/1423762/ta-mme-latreuoun-to-kke-pou-latreuei-ton-stalin

Επώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:05 π.μ.

Οι οπαδοί του KKE θεωρούν πως όποιος ασκεί κριτική στο Κόμμα είναι αντικομμουνιστής. Δεν έχουν σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να είναι αυτοί οι αιρετικοί.

Θυμίζουν τους οπαδούς του Χριστιανισμού, που ενώ έχουν ξεφύγει εντελώς από το πνεύμα της χριστιανικής διδασκαλίας, νομίζουν πως είναι Χριστιανοί και όποιος βγαίνει και καταγγέλει την Εκκλησία τον αποκαλούν άθεο, ενώ ο ίδιος μπορεί να είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά στο πνεύμα της διδασκαλίας αυτής.

“Σύντροφοι” , μπορεί να έχετε τη σφραγίδα που γράφει ΚΚΕ, αλλά αυτό δε σας κάνει περισσότερο κομμουνιστές από κάποιους άλλους που έχουν επιλέξει έναν άλλο δρόμο, πιο κοντά σύμφωνα μ' αυτούς στην ιδεολογία του κομμουνισμού.

Στην πραγματικότητα, η άποψή σας όλο και λιγότερο μας ενδιαφέρει αφού κι εσείς αποφασίσατε να περιορίσετε το ζωτικό σας χώρο με την επιστροφή στο Στάλιν. Κι αν κάποια φορά αποφασίζουμε να σας απαντήσουμε, αιτία είναι κάποια σκουπίδια-trash που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και το βρωμίζουν με την εμπάθεια, τη στενομυαλιά και την μικροψυχία τους.

6 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:08 π.μ.

Είναι γνωστό στους κομμουνιστές ότι στην περίοδο της Μακρονήσου και των άλλων παραθεριστικών τόπων, οι σκληρότεροι βασανιστές ήταν πρώην κομμουνιστές που υπέγραψαν την περίφημη δήλωση.Υπέβαλαν σε φριχτά βασανιστήρια τους πρώην συντρόφους τους γιατί δεν υπέγραφαν και αυτοί την υποταγή τους στην άρχουσα τάξη.Δεν τους συγχωρούσαν με τίποτα ότι παρέμεναν πιστοί στα ιδανικά τους και δεν έγλειφαν εκεί που πριν λίγο έφτυναν. Τι να κάνουμε "σύντροφε" Καρτερέ υπάρχουν και αγωνιστές που δεν σκύβουν την μέση τους στην άρχουσα τάξη και μένουν σταθερά προσηλωμένοι στην ταξική πάλη.Υπάρχει όμως και η καλή εκδοχή για σας τους προσκυνημένους οσφυοκάμπτες. Αν δεν υπήρχαν οι κομμουνιστές ποιούς θα κάνατε σαν καλοί τυμβωρύχοι που είστε λάβαρα και σημεία αναφοράς, οι λαϊκοί αγωνιστές σ' αυτόν τον τόπο ήταν και είναι πάντοτε κομμουνιστές. Σας πονάει πολύ που το ΚΚΕ δεν σας δίνει το άλλοθι με την συμμετοχή του στην εναλλαγή της κυβέρνηση της "αριστεράς" με την τωρινή κυβέρνηση της "κεντροαριστεράς". Η απόφαση σας να γίνεται υπηρέτες της αστικής τάξης είναι σεβαστή, μην έχετε όμως και το θράσος να απαιτείται από τους κομμουνιστές να υποδυθούν τον ρόλο του "ιδανικού αυτόχειρα".

Επώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:33 μ.μ.

@Ευμένης
Επειδή πολλές φορές γίνεται αναφορά σε αυτούς που δεν υπέγραψαν δήλωση, θέτω τα εξής ερωτήματα
α) όλοι αυτοί στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους ακολούθησαν και την πορεία του ΚΚΕ; Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος αυτών ακολούθησε άλλες διαδρομές
β) ο Άρης Βελουχιώτης, που είχε υπογράψει ανάλογη δήλωση και κατηγορήθηκε γι'αυτό από το ΚΚΕ, δεν είναι ήρωας; Ήταν οσφυοκάμπτης;
γ) Η συμφωνία της Βάρκιζας - τη στιγμή μάλιστα που είσαι πανίσχυρος - είναι λιγότερο ατιμωτική από μια δήλωση αποκήρυξης ενός ανθρώπου που έβλεπε ότι ο αγώνας είχε πλέον χαθεί οριστικά με ευθύνη του Κόμματος;

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω για να αναδείξω ότι δεν μπορούμε να προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με απλοϊκές γραμμικές προσεγγίσεις του τύπου “όσο κάποιος ακολουθεί τη γραμμή του ΚΚΕ είναι αγωνιστής και όποτε ξεφεύγει είναι προδότης”. Έχετε σκεφτεί μήπως και η ηγεσία του κόμματος έχει φερθεί προδοτικά;

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:43 μ.μ.

@��������To TEXAS story, τα συνεχή σούρτα φέρτα, στα διάφορα φότα της Αμερικής, οι ομιλίες σας στα brookings με χορηγούς τους Σορός κι όλα τα καλά παιδιά του παγκόσσμιου κεφαλαίου, είναι δικές σας πράξεις και όχι ευφυολογήματα του Κουτσούμπα. Οι εκλεκτές τώρα τελευταία φιλίες σας με τον ΣΕΒ, οι απανωτές παρουσίες σας στα Ελληνοαμερικάνικα΅Επιμελητήρια (που όλοι ξέρουμε περί τίνος πρόκειται), οι ύμνοισας στους "καλούς καπιταλιστές" παρέα με τον Μίχαλο, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, είναι δικά σας κατορθώματα και όχι του Κουτσούμπα. Και με΄΄η, τά την κολλιγιά σας και με τον Β. Μαρκεζίνη (γιό του Μαρκεζίνη της χούντας και αμερικανοθρεμμένου, θέλει πολύ θράσος για να απευθύνεσαι στο κκε. Ετσι έκανε και το πασοκ με την αυριανή. Οσο πιο δεξιά έστριβε το τιμόνι τόσο πιο πολύ αντικομμουνισμό έκανε η αυριανή. Και το χειρότερο είναι ότι ένα κόσμο με προοδευτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά,τον συνηθίζετε και τον μαθαίνετε νε θεωρεί "αριστερό" το ΝΑΤΟ , την ΕΕ, τον καπιταλισμό,Τον Ομπάμα, τα brookinhgs, τα nsis, τον Μαρκεζίνη. Με τον δρόμο που έχετε πάρει, και είναι φυσικό όταν λιποτακτείς από την ταξική πάλη,σε πολύ λίγο χρόνο θα έχετε τα χαρακτηριστικά της σσοσιαλδημοκρατίας του 1930. Ξέρεις τον Β. Μαρκεζίνη τον είχε προτείνει για επικεφαλή υπηρεσιακής κυβέρνησης το Μάιο-Ιούνιο του 2012, η Χ.Α. (Κασιδιάρης) Και εις ανώτερα!

6 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:28 μ.μ.

Καρτερός: Όσο μιλάει εκτίθεται
Παρεξηγήθηκε ο Θανάσης Καρτερός της «Αυγής» από την αναφορά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε «απολειφάδια του οπορτουνισμού και του ρεφορμισμού, της προδοσίας στην αστική τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα», απέναντι στα οποία, όπως είπε ο Δ. Κουτσούμπας, «το Κόμμα τότε (σ.σ. το 1968 και το 1991), ύψωσε το ανάστημά του, η πλειοψηφία των μελών και στελεχών του απάντησαν παστρικά, παλικαρίσια, "σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"».
Ο ...θιγόμενος Θ. Καρτερός ανέλαβε να νουθετήσει το ΚΚΕ και να αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή όσων πρωτοστάτησαν για τη διάλυση του ΚΚΕ από θέσεις όπως αυτή που είχε ο Καρτερός και εγκατέλειψαν αυτόν τον δρόμο, φτύνοντας στα χνάρια που βάδιζαν, για να ακολουθήσουν το δρόμο της «ταξικής ειρήνης» και του «ανθρώπινου καπιταλισμού», συνειδητά και όχι γιατί δεν άντεξαν το δύσκολο δρόμο της ταξικής πάλης.
Εκτός κι αν κάτι άλλο έχει στο μυαλό του ο Καρτερός και διστάζει να το πει δημοσίως ή, όπως λέει ο λαός μας, «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται»...

Ο λαός μας λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Ο τίτλος του κομμουνιστή αλλά και του αγωνιστή δεν είναι εισιτήριο διαρκείας. Επιβεβαιώνεται καθημερινά με την πάλη, τη δράση και τη στάση ζωής σε όποιες συνθήκες κι αν βρίσκονται. Και είναι κριτήριο διαχρονικό αυτό που διακρίνει το ΚΚΕ, ότι δήλωση μετανοίας δεν έκανε ούτε κάνει. Πάει πολύ το θράσος αυτού που εγκατέλειψε αυτό το κριτήριο, αυτά τα ιδανικά και τις αξίες.
Πάει πολύ να κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές αυτοί που επέλεξαν συνειδητά να εγκαταλείψουν την πάλη υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για να υπηρετήσουν την «υγιή επιχειρηματικότητα» και την ανάπτυξη υπέρ της πλουτοκρατίας.
Πάει πολύ να μιλούν οι υμνητές του καπιταλισμού και της ΕΕ, όσοι έχουν επανειλημμένα μηδενίσει κάθε επίτευγμα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στον 20ο αιώνα, κάθε μικρή και μεγάλη μάχη των κομμουνιστών που δοκίμασαν και δοκιμάζουν το μαστίγιο της αστικής τάξης, κάθε νεκρό και σακατεμένο που δε λύγισε, δε λυγίζει και σηκώνει ακόμα ψηλά τη σημαία με το σφυροδρέπανο, πιστός στα ίδια ιδανικά.
Γιατί τα όνειρα δεν πήραν ακόμα εκδίκηση. Και η σημαία δεν υποστέλλεται από τους κομμουνιστές, σε πείσμα όσων προσπαθούν ακόμα να την ξεσκίσουν ή να την μετατρέψουν σε μουσειακό είδος, όπως ο Καρτερός.
902.gr

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:31 μ.μ.

@�������� Το το μας κάνει ή όχι κομμουνιστές όλους μας, τό δείχνουν οι πράξεις μας και η στάση ζωής μας. Χωρίς να ταυτίζω τις πολλές χλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε όχι κομμουνιστές, αλλά ούτε καν με την ευρεία έννοια του όρου αριστερά, απολειφάδια της ταξικής πάλης, Γιατί απολειφάδι είναι κάποιος, κυριολεκτικά ρετάλι της ταξικής πάλης, όταν το τιμόνι το στρίβεις ολοταχώς όλο και πιο δεξιά, τόσο δεξιά που να χωράει τα πάντα. Από τον καλό Ομπάμα, με το καλό ΤΕΧΑΣ, με εκλεκτούς εκπροσώπους του πιο σκληρού παγκόσμιου κεφαλαίου, με χαορηγούς τους Σόρος και Υπηρεσίες σαν την NSIS,με ομιλίες σέ φόρα και δεξαμενές σκέψης που δεν τις λές και αριστερές,σε ομιλίες στα Ελληνοαμερικανικά Επιμελητήρια με όρκους πίστης στο ΝΑΤΟ, ΕΕ, στους "καλούς επιχειρηματίες" λές και υπάρχει καλός καπιταλισμός, σεΕπιμελητήρια που είναι συνώνυμα των εγκλημάτων του Αμερικάνικου και Ευρωπαικού κεφαλαίου, δίπλα στο Μίχαλο του ΕΒΕΑ, και συνομιλητές τονΣαμαρά και Βενιζέλο, με εσχάτως αποκτηθείσες στενές φιλίες με τον ΣΕΒ. Και για να κλείσει η πλήρης αντιδραστικοποίση του πολιτικού αυτού χώρου, έρχεται σήμερα και η είδηση από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, όχι απλο τον Ριζοσπάτη, ότι στενές επαφές τρίτου τύπου, υπάρχουν για την Προεδρία, μεταξύ Τσιπρα και β. Μαρκεζίνη. Ο Μαρκεζίνης για να ξέριες είναι ο γιός του χουντικού Μαρκεζίνη που ενθέρμως το 1973 στήριξε το "κκε εσωτερικού" πατέρας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης ο άνθρωπος που πρότεινε η Χ,Α, με τον Κασιδιάρη για υπηρεσιακή κυβέρνηση στο ανάμεσα των 2 εκλογών Μαίου - Ιουνιου 2012. Ασχολήσου λοιπόν για το τι πορεία ακολουθεί το κόμμα σου και άσε το κκε. Ασε να ανησυχούμε για τον ζωτικό μας χώρο εμείς. Εσύ ασχολείσου με το που θα κρυφτείτε όταν σε λίγο θα πέσουν τα φούμαρα που πουλάτε στο κόσμο. Και το χειρότερο που κάνετε είναι ότι έναν κόσμο ριζοσπαστικό και προοδευτικό τον μαθαίνετε ότι είναι "αριστερό" το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, ο καπιταλισμός, ο Μαρκεζίνης, Και να είσαι σίγουρος ότι η ιστορία κάποτε, μαζί με την εργατική τάξη , θα σας ζητήσει τα ρέστα γιατί γίνατε το αριστερό δεκανίκι της αστικής τάξης. Και θα κάνω και μια πρόβλεψη. Σε πολύ λίγο χρόνο επειδή θα χρειάζεστε τον αντικομμουνισμό περισσότερο από την δεξιά, για να καλύψετε τις πομπές σας, θα προσεγγίσετε την σοσιαλδημοκρατία του 1930, που μαζί με τους φασίστες πολεμούσαν τους μομμουνιστές. Ηδη ψηφίσατε μαζί με ΝΔ-Πασοκ τον τρομονόμο, ήδη χρησιμοποιείτε τα ιδια επιχειρήματα ( αντικομμουνιστικά και αντισοβιετικά), βλέπε Κατίν (ακριβώς ήταν η προπαγάνδα του Γκέμπελς αν ανατρέξεις στις εφημερίδες εκείνης της εποχής,βλέπε Στάλιν κ.λ.π. Οι μόνοι που θα είναι απέναντί σας θα είναι οι κομμουνιστές, όπως ήταν πάντα, απέναντι σε κάθε απόχρωσης κόμμα της αστικής τάξης.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:36 μ.μ.

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ
Όντως στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας στην Κοζάνη πριν λίγες μέρες σε μία αποστροφή της ομιλίας του κάπως έτσι την διατύπωσε.όπως γράφει ο Καρτερός. Δεν ξέρω αν έχει άδικο ή δίκιο ο κ. Κουτσούμπας (υποθέτω δίκιο) αλλά ο κ.Καρτερός υπήρξε στελεχάρα του ΚΚΕ μετά την διάσπαση του 1968 φυσικά και τον θάνατο του Στάλιν , ο οποίος ήταν ακόμα νωρίτερα.
Αν έχει καλή μνήμη ο κ.Καρτερός μπορεί να μας πει τι γνώμη είχε για τον Στάλιν όταν ήταν στελεχάρα του ΚΚΕ; Μπορεί επίσης να μας θυμίσει τι έλεγε για το ΚΚΕ εσωτερικού , τα μέλη και τα στελέχη του και την διάσπαση του 1968;
Ρε Καρτερέ δεν προέρχεσαι από παρθενογέννεση. Ούτε ήσουν κνίτης 15 χρονών όπως λέει ο Τσίπρας. Μεγάλο παιδί ήσουν και είχες διαμορφωμένη άποψη. Διευθυντής του Ριζοσπάστη ήσουνα. Γνωριζόμαστε καλά σε αυτό τον τόπο, μικρός είναι άλλωστε.
Επειδή μεγαλώνεις και έπρεπε να γίνεσαι σοφότερος θα σου θυμίζω μία σοφή λαική ρήση: "ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ".

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:20 μ.μ.

και πρώην στελεχαρα του ΣΚΑΙ (που ακούγονται ολα) ο κυριος καρτερος..Μιλάμε για μεγαλη επαναστατική προσωπικότητα..Α ρε λαε εχεις σωθεί και δεν το ξερεις
Αλήθεια για την Ρουμανία ,τι εχουν να πουν οι απόγονοι του εσωτερικού γραφείου,,που σήμερα τραγουδάνε τον μη κρατικό καπιταλισμό (Δραγασακης )..Για να γελάς δηλαδή

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:57 μ.μ.

"Τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Ήταν η φράση που συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Φλωράκης και ήταν αυτή που τον έκανε να πάρει τη θέση που τελικά πήρε το '91 και γλύτωσε τη ρετσινιά. Θα τη γλιτώσει, όμως, τελικά; Για να δούμε

αντιρρησίας
7 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:04 π.μ.

Ρε κκεδες, εντάξει ο ο σύριζα είναι δεξιός και όργανο του κεφαλαίου. Με τους υπόλοιπους, τι ζόρι τραβάτε συκοφάντες της κακιάς ώρας;
Τι είπατε; Δεν υπάρχουν υπόλοιποι; Συνεχίστε έτσι και θα σας περάσουν και οι ανύπαρκτοι υπόλοιποι.
Αλλά ξέχασα. Εσείς είστε επαναστατικό κόμμα και δεν κοιτάτε τις εκλογές, αλλά προετοιμάζετε την επανάσταση των άθραυστων τζαμιών.
'Η ηλίθιοι ή προδότες. Τίποτα λιγότερο

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:35 π.μ.

Ρε αντιρρησία είμαστε και ηλίθιοι και προδότες γιατί αγνοούμε την επανάσταση των άθραυστων τζαμιών αλλά ξέρουμε τι είναι η νύχτα των κρυστάλλων (9-10/11/1938)... Τίποτα λιγότερο.

αντιρρησίας
7 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:04 μ.μ.

@ανώνυμος 12.35
Ας καθήσουμε λοιπόν να περιμένουμε. Τι και μέχρι πότε; Αν τώρα δεν συντρέχουν λόγοι καθολικής εξέγερσης, πότε θα συντρέξουν; Και τι κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να συντονίζουν τέτοιες ενέργειες στα πλαίσια μιας ευρύτερης συμμαχίας, όχι κοινοβουλευτικής ;

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:34 μ.μ.

Ρε αντιρρησία αφού κατέχεις την συνταγή της επαναστατικής κουζίνας γιατί δεν την χρησιμοποιείς για να γευτούμε όλοι μαζί το γλυκό της επανάστασης ή δεν μας τη λες και μας μπας και ταίσουμε τον λαό επαναστατικόπιτα (καλά διάβασες πίτα). Ο ίδιος ο Μάρξ επανειλημένα τόνισε ότι ο ίδιος δεν κατέχει συνταγή μελλοντικής κοινωνικής κουζίνας. Την επαναστατική κίνηση των μαζών , της εργατικής τάξης δεν την καθορίζει καμία συντάγη αλλά την ωριμάζει η ίδια της η πείρα και η θέληση , η συνειδοποίησή της κλπ. Πολύ περισσότερο δεν την ωριμάζουν απεργίες χωρίς απεργούς, σπάσιμο βιτρίνων , κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ και κάθε "γηπεδικός" χουλιγκανισμός Για ποιά συμμαχία μιλάς; Πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών; Αυτό μας τελείωσε πάρτο χαμπάρι. Αν είσαι εργάτης ή τέλος πάντων ανήκεις στην εργατική τάξη η συμμαχία είναι αυτονόητη και απαιτούμενο για αγωνιστική δράση σε όλα τα κοινωνικοπολιτικά επίπεδα και είμαστε όλοι μέσα χωρίς διαχωρισμούς αριστερός ή δεξιός εργάτης. Ακόμα και αν δεν ανήκεις στην εργατική τάξη αλλά προσδοκάς μία ριζική αλλαγή έχεις το ίδιο συμφέρον να μπεις σε αυτή τη λαική συμμαχία της ανατροπής. Αν τώρα ψάχνεις πολιτικό υποκείμενο, κόμμα κλπ...ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις το δακτυλίδι που ζητείς , όπως λέει ένα παιδικό παιχνίδι. Τώρα αν το μυαλό σου πάει στην παιδική αρρώστια του κομμουνισμού μπορεί να βρεις τη λύση... Μεγάλε Λένιν είσαι αθάνατος.

αντιρρησίας
8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:25 μ.μ.

@ ανώνυμος 2.34

Μια που βλέπω ότι υπάρχει ηρεμία στην ανάρτηση και δεν ακούγονται έξαλλες κραυγές, παίρνω την ευκαιρία να μιλήσω για τρίτη φορά σε μία ανάρτηση, καθώς δε θέλω να θυμίζω πρακτικές τύπου trash που σε κάθε ευκαιρία πετάγονται και με την εξαλλοσύνη τους εκτρέπουν τη συζήτηση από το θέμα της ανάρτησης και τη μετατρέπουν σε αρένα.

Στο θέμα μας τώρα: Δεν κατέχω καμία συνταγή επαναστατικότητας. Απλά δεν προτρέχω να καταγγείλλω ό,τι αυθόρμητο και εξεγερσιακό εκδηλώνεται ως προβοκατόρικο και ασφαλίτικο. Άλλο πράγμα είναι η κριτική με πολιτικά επιχειρήματα πάνω σε τέτοια φαινόμενα και άλλο πράγμα είναι η σπίλωσή τους. Άποψή μου είναι ότι το ΚΚΕ βιάζεται να τα καταγγείλλει, όχι επειδή πιστεύει ότι είναι ασφαλίτικα ούτε επειδή πιστεύει ότι είναι ατελέσφορα. Άποψή μου είναι ότι το κάνει επειδή δεν τα ελέγχει και φοβάται ότι θα χάσει την πρωτοκαθεδρία που νομίζει ότι έχει στα επαναστατικά ( με ή χωρίς εισαγωγικά ) δρώμενα.

Τώρα, σε σχέση με τη συμμαχία για την οποία μίλησα, τόνισα ξεκάθαρα ότι δεν μιλώ για κοινοβουλευτική συμμαχία αλλά για συμμαχία στους δρόμους. Προσωπικά δε συμφωνώ καθόλου με το σπάσιμο βιτρινών ή αυτοκινήτων αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αγνοήσω τη βία και την τρομοκρατία που ασκούν οι μπάτσοι. Νομίζω ότι δεν μπορούμε πλέον να καθόμαστε σαν πρόβατα να τρώμε ξύλο. Πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες αντιδράσεις και αυτό προϋποθέτει οργάνωση, συμμαχίες και αλληλεγγύη μεταξύ των διαδηλωτών, κάτι που δε συμβαίνει παρά μόνο ως εξαίρεση στον κανόνα.

Εδώ μπαίνει για μένα και το μέγιστο θέμα της ευθύνης του ΚΚΕ σε σχέση με την ενότητα και τη συντονισμένη δράση (όχι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο) αλλά στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, βάζοντας ένα ελάχιστο πρόγραμμα στόχων και δράσεων.

ΥΓ. Νομίζω πως αν πάψουν οι έξαλλες φωνές ( από τη μία και την άλλη πλευρά, αν και προσωπικά θεωρώ ότι οι ευθύνες του ΚΚΕ είναι μεγαλύτερες), θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά. Και αυτή η συμμαχία στο δρόμο είναι απαραίτητη ( και μπορεί ακόμη πιο πολύ) σε περίπτωση που ανέβει στην κυβέρνηση ο Σύριζα, για δύο λόγους. Και για να υπερασπιστεί ό,τι φιλολαϊκό θελήσει να προωθήσει μια τέτοια κυβέρνηση ( ας θυμηθούμε τι έπαθε η κυβέρνηση Αλλιέντε), αλλά και για να την πιέσουμε να μη στρίβει το τιμόνι δεξιά αλλά μόνο Αριστερά

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:30 μ.μ.

Αντιρρησία κανείς πολύ μεγάλο λάθος στην εκτίμηση ότι δεν ελέγχει το ΚΚΕ το καταγγέλει. Κάνεις επίσης λάθος να πιστεύεις ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στο αυθόρμητο και στο εξεργισιακό όπως λες απλά θεωρεί ότι το αυθόρμητο πρέπει να εξελίσσεται σε συνειδητό και παίρνει οργανωμένα χαρακτηριστικά για να έχει και στόχο και αποτέλεσμα.
Υποθέτω πάντως ότι αναφέρεσαι στις περίφημες πλατείες και συγκεκριμένα στη Συντάγματος το 2011. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση αλλά θα σου τονίσω 2-3 σημεία.
1. Το ΚΚΕ θέλησε μέσω του ΠΑΜΕ να συμμετάσχει αλλά οι πρωταγωνιστές της πάνω πλατείας (χρυσαυγίτες δεν τους ξέραμε τότε) ήταν αντίθετοι
2. Η κάτω πλατεία είχε ονοματεπώνυμα και απίστευτη υποκρισία
3. Ο πιό ένθερμος υποστηρικτής των πλατειών ήταν ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου , γιατί άραγε;
4. Εξέθρεψαν ή όχι τον χρυσαυγιτισμό ή όχι οι πλατείες;
5. Υπήρχαν ή όχι άπειροι ασφαλίτες κλπ στις συγκρουσιακές στιγμές της πλατείας;
6. Το ΚΚΕ είχε 2 νεκρά μέλη στη πλατεία συντάγματος μην το ξεχνάς.
Το ΠΑΜΕ τις πορείες του τις προστατεύει και δεν αφήνει κουνούπι να του δημιουργήσει πρόβλημα. Οι περιφρουρήσεις του είναι υποδειγματικές.
Στο υστερόγραφο φίλε μου είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Ποιά δεξιοαριστερό τιμονιά διαβλέπες; Η πολιτκή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδιαγεγραμένη από τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ δεν το βλέπεις. Αποδέχεται όλες τις δεσμεύσεις και τη στρατηγική της Ευρωπαικης Ενώσης , αποδέχεται το ευρώ και έτσι θα πορευτεί. Τι σχέση η κυβέρνηση Αλλιέντε;

αντιρρησίας
9 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:58 π.μ.

@ανώνυμος 10.30
Δυστυχώς, νομίζω ότι απαντάς σε σχόλια άλλου. Δεν μπορεί αυτό να είναι η απάντηση στο δικό μου σχόλιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger