Home » , » "Κουμάντο στην Χ.Α κάνει ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας" αποκαλύπτει πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας (Βίντεο)

"Κουμάντο στην Χ.Α κάνει ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας" αποκαλύπτει πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:41 μ.μ.


«Οι εγχώριοι φύρερ χρηματοδοτούνταν (και συνεχίζουν) από έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Το ρόλο του μεσολαβητή είχε από παλιά αναλάβει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου και γνωστός ποινικολόγος με διασυνδέσεις στους επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους»

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλου – «Unfollow»

Απ’ όλα τα «άπλυτα» της ναζιστικής συμμορίας που βγήκαν πρόσφατα στην επιφάνεια είναι αυτό που παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε. Δηλαδή η αποκάλυψη του ρόλου που διαδραματίζει στην δραστηριότητα της ναζιστικής συμμορίας ο αδελφός του προφυλακισμένου αρχηγού της Χ. Α. δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας.

Δεν ήταν κάτι άγνωστο αυτό. Εχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το αποκαλύπτει μπροστά στην κάμερα ένα πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας. Ο Δημήτρης Κολτσίδας,  ιδρυτικό μέλος της Τ.Ο Λάρισας, στέλεχος της Χ.Α στη Θεσσαλία από το 1989 και υποψήφιος βουλευτής  της το 2012 

«Ο Δούρειος ίππος της Χρυσής Αυγής να ξέρετε ότι είναι ο ο Μιχαλόλιας, αδελφός του Μιχαλολιάκου» τον ακούμε να λέει.

Συμπληρώνει ότι με ανάθεση του αδελφού του «ο Μιχαλόλιας κάνει κουμάντο» και αναφέρει ότι στα Γιάννενα όπου βρέθηκε, απευθύνθηκε στα μέλη της Χ.Α λέγοντας:  «Εχουμε βρει χρηματοδότες και μου έχουν πει επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να στρογγυλέψουμε λίγο την Χρυσή Αυγή, να απομονώσουμε λίγο τα εξτρίμ στοιχεία τους εξτρεμιστές σε εισαγωγικά».

(Kάτι από σοβαρή Χ.Α  δεν σας θυμίζει αυτό;).

Το πρώην στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος  προσθέτει επίσης ότι είναι «αηδιασμένος που υπηρέτησε αυτούς τους ανθρώπους επί 20-25 χρόνια. Δυστυχώς αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι υπάνθρωποι…. Είναι μια Α.Ε οικογενειακή επιχείρηση».

Στο βίντεο που παραθέτουμε θα ακούσετε το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται με βαρύτατους υποτιμιτικούς χαρακτηρισμούς στους πρώην ομοϊδεάτες του/



Θα σταθούμε λίγο στο ποιος είναι ο αδελφός του Ν. Μιχαλολιάκου, δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας παραθέτωντας απόσπασμα από κείμενο που υπέγραφε ο  Στέφανος Γεωργίου στο περιοδικό "Hot Doc"

Τάκης Μιχαλόλιας

Μέχρι πριν από λίγο καιρό λίγοι γνώριζαν ότι ο γνωστός ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας είναι αδερφός του γ.γ. της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος που τα δύο αδέλφια δεν έχουν το ίδιο επώνυμο παρέμεινε άγνωστος για πολλά χρόνια.
Στη Μάνη είθισται, όταν ένας γιος πάρει το όνομα Παναγιώτης (Τάκης) και έχει το επώνυμο Μιχαλολιάκος, να το αλλάζει σε Μιχαλόλιας προς τιμήν του παλαιού οπλαρχηγού Τάκη Μιχαλόλια.
Η άγνοια της κοινής γνώμης για τον δεσμό αίματος με τον Νίκο Μιχαλολιάκο δεν φαίνεται να τον ενοχλούσε κιόλας, καθώς είχε καταφέρει να κρατήσει θαμμένες στη δεκαετία του '70 τις σχέσεις του με την ακροδεξιά και την ένταξη του από νεαρή ηλικία στο χουντικό κόμμα 4η Αυγούστου του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Ο γνωστός δικηγόρος υπερσκίαζε πάντοτε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, γεγονός που έκανε τον τελευταίο να βλέπει στο πρόσωπο του αδερφού του ένα είδωλο. Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Τάκης Μιχαλόλιας, ιδρυτικό μέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Πλεύρη αποκτούν διαύλους επικοινωνίας με ιταλούς φασίστες από την οργάνωση Ordine Nuovo.
Οι τελευταίοι μάλιστα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «Φαινόμενα τρομοκρατίας, ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των Μυστικών Υπηρεσιών», εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδο της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Κέρκυρα για την ανατροπή του ιταλικού καθεστώτος κατά τα ελληνικά πρότυπα της εποχής.

Αργότερα ο δικηγόρος πλέον Μιχαλόλιας εμφανίζεται να είναι εκείνος που έβγαλε από τη φυλακή και το ηχογραφημένο μήνυμα του δικτάτορα, το οποίο ακούστηκε στη συγκέντρωση στο Κάραβελ στις 29 Ιανουαρίου 1984.

Νωρίτερα, το 1976, 0 Τάκης Μιχαλόλιας ήταν από τους πρωτεργάτες (μαζί με τους Καραμπέτσο και Σταθόπουλο) της έκδοσης και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ακροδεξιού περιοδικού «Νέα Ενιαία Δεξιά».
Ενδεικτικό των θέσεων που εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο περιοδικό είναι το γεγονός ότι φιλοξενούσε συχνά συνεντεύξεις χουντικών υπουργών, όπως του Παύλου Μανωλόπουλου, έβαζε λεζάντες σε φωτογραφίες του Μεταξά που σημείωναν «κάτι τέτοιοι φασίστες είναι πρώτα απ' όλα πατριώτες», ενώ αναφερόταν στον βασανιστή Μάλλιο με φράσεις όπως «ένας νεκρός δικός μας. Ακόμη ένα πένθος για μια απόφασι κι έναν όρκο».

Με την ενασχόληση του με τη δικηγορία και το ποινικό δίκαιο ο Τάκης Μιχαλόλιας σκαρφαλώνει γρήγορα στο κοινωνικό status quo, κάνοντας γνωριμίες και ισχυρές συμμαχίες με μερικούς από τους πλέον ισχυρούς παράγοντες και επιχειρηματίες της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι ο ποινικολόγος έχει διατελέσει συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά, επί χρόνια νομικός σύμβουλος του Σωκράτη Κόκκαλη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του ηγούμενου Εφραίμ, του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου, του εκδότη της ακροδεξιάς εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, αλλά και του εφοπλιστή και σημερινού προέδρου του πειραϊκού συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόσφατο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Vice βλέπει στο πρόσωπο του ποινικολόγου τον άνθρωπο που «φέρεται να έχει αναλάβει το βαρύ έργο να στρατολογεί στελέχη από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς, συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω από λάτρεις της χούντας και των στρατηγών που έριξαν την ελληνική κυβέρνηση το 1967».

Διανάστε επίσης

Ζητούνται Ναζί με "πολιτικά" για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
16 Σεπτεμβρίου 2014 στις 1:37 μ.μ.

Δεν φαινεται ολοκληρο.
Κοβεται στα δεξια.
Πολυ καλο παντως οπως καταλαβα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger