Home » , » Απ' τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δραπετεύει σαν "Τριανταφυλλίδης" στον Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)

Απ' τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που δραπετεύει σαν "Τριανταφυλλίδης" στον Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 | 12:10 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Σαν σήμερα το 1963 δραπετεύει μυστικά με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης»,στο Παρίσι ο «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ηταν μια αναγκαστική επιλογή του (Είχε χάσει τις εκλογές από την "Ενωση Κέντρου" και το κλιμα δεν τον σήκωνε άλλο έχοντας και τις καντρίλιες που με το παλάτι).

Στην εποχή του η Ελλάδα γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της δεξιάς με παρακρατικούς μηχανισμούς –με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη- με πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, με βουλευτικές εκλογές βίας και νοθείας, όπως το 1961 τότε που ψήφιζαν και τα δέντρα.

Όντως η ντόπια μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και οι ξένοι κηδεμόνες της, γνωρίζοντας την ταξική νομιμοφροσύνη του Κ. Καραμανλή του ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας σε κρίσιμες στιγμές για το πολιτικό σύστημα όχι μόνο το 1955, αλλά και το 1974.

Και πραγματικά για τα συμφέροντα της αστικής τάξης ο Κ. Καραμανλής ήταν ηγέτης. Από τότε που στις εκλογές του 1956 που ήταν αρχηγός της ΕΡΕ και με όργιο βίας και νοθείας κατόρθωσε το κόμμα του να σχηματίσει κυβέρνηση έχοντας πλειοψηφία κοινοβουλευτικών εδρών –παρά του ότι η ΕΡΕ βγήκε δεύτερο κόμμα- χάρη στο τερατώδικο εκλογικό σύστημα που είχε φτιάξει, μέχρι το 1974 που με το «Καραμανλής ή τανκς» -α ρε Μίκη …- εμπόδισε την ριζοσπαστικοποίηση του λαού μετά την κατάρρευση της χούντας. (Ενδιάμεσα μπορεί να αναφέρουμε τις εκλογές του 1961 τότε που "ψήφιζαν" και τα δέντρα, τον έξαλλο αντικομουνισμό των κυβερνήσεων του κ.α)

Αυτό που δεν πρέπει να προσπεράσουμε ήταν τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους προστάτες της που έκανε ο   Αλέξης Τσίπρας πέρυσι, στο Μέγαρο Μουσικής κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Γ. Καραμανλή, για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:41 μ.μ.

Φοβερή σύνδεση.
Ένας είναι ο εχθρός.Ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καλύτερα να συνεχίσουμε με Σαμαρο-Βενιζέλους και με περήφανα "αριστερά"γκρουπούσκουλα του 1%-6% που τρώγονται μεταξύ τους
m

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:39 μ.μ.

Να ξεκαθαρισουμε οτι η αστικη ταξη δεν ητανε υποτελεις. Συμμετειχε στις διεθνεις συμμαχιες της συνειδητα στα πλαισια τις ανισομετρης αναπτυξεις στην ιμπεριαλιστικη πυραμιδα. ο Σφαγεας του λαου της Αθηνας το 1944 κατεληξε το 1964 σε γερο της δημοκρατιας με την αμεριστη συμπαρασταση της ΕΔΑ που στις εκλογες του 1964 δεν κατεβασε συνδυασμους σε 25 περιοχες. Την εντολη για την δολοφονια του Λαμπρακη την εδωσε το Παλατι και οχι ο Καραμανλης. Επισης στις 11 ιουλη του 1962 η κυβερνηση της ΕΡΕ εφερε και ψηφισε νομοσχεδιο για την αρση των εκτακτων μετρων του εμφυλιου. Ε.Κ και ΕΔΑ καταψηφισανε. Καποιοι μονο που ακουγανε για ΚΚΕ τους επιανε Ανεμοβλογια.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 6:41 μ.μ.

12.41 καλυτερα να ανατρεψουμε τον καπιταλισμο και να αφησουμε το θεατρο με τους Χαλιφηδες

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:06 μ.μ.

Του ξεφτιλα, του ανιψιου του Πατακου ,δεν μας εκπλησει ο ταξικος του υμνος .
Δεν ειδαμε τιποτα ακομα .Να δεις που θα μας πουνε και μαλακες και θα ειμαστε και αριστεροι!!!!! Ρε που παμε ρε !!!Η ζωή μας κανει πλάκα.......

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:37 μ.μ.

Τσίπρα δεν θέλατε; πάρτε τον στην μάπα οπορτουνες!!!

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2014 στις 9:32 μ.μ.

Ο πρόεδρος του Σύριζα Α.Τσιπρας επικαλούμενος την πρόταση του Χ. Φλωράκη ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως «έναν σημαντικό ηγέτη της τάξης του». θεώρησε ότι ήταν έπαινος!! Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δίνει φάτσα κάρτα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη..Μάνα μου Ελλάς ποια κατάρα κουβαλάς !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger