Home » , » Τα αποτελέσματα 8 δημοσκοπήσεων. (3 Βίντεο)

Τα αποτελέσματα 8 δημοσκοπήσεων. (3 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 | 9:54 μ.μ.

Μπαράζ δημοσκοπήσεων είχαμε και σήμερα. Το μόνο κοινό αναμεταξύ τους είναι ότι όλες θεωρούν πρώτο κόμμα τον Σύριζα, ενώ παρουσιάζουν αρκετές διαφορές αναμεταξύ τους ως προς την πρόθεση ψήφου.
Ας τις παρακολουθήσουμε.
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας τα συνολικά αποτελέσματα της δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται, έστω και οριακά, η Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Στη Βουλή μπαίνουν επτά κόμματα, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να παραμένει οριακά εκτός.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η εικόνα της δύναμης των κομμάτων έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 33,4%, ΝΔ 26,7%, Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΚΚΕ 4,9%, ΑΝΕΛ 3,5%, Κίνημα 2,9% ΛΑΟΣ 1,4%, Άλλο 2,4% Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,3%.

 
Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του Σκάι ο Σύριζα λαμβάνει 33,5%, η Ν.Δ 26,5, το «Ποτάμι» 7% η Χ.Α 6%, το ΚΚΕ 5,5% το ΠΑΣΟΚ 5% και οι ΑΝΕΛ 3,5%
 
Η εταιρεία Alco που έκανε δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ, παρουσιάζει προβάδισμα του Σύριζα 6,6%
Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 32,9%, έναντι 26,3% της Ν.Δ. και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ με 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%.’
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του "Βήματος"
Σταθερό προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για tovima.gr, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει σταθερή παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κυρίως τις αντιφάσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ  δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του. 
Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,6%.
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 148 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 18, το ΠαΣοΚ 16, το Ποτάμι 16, το ΚΚΕ 14
Διαβάστε αναλυτικά τη τελευταία δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Reasearch  ​
Τα στοιχεία της άγνωστης ψήφου
 
Προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV».
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 24,6%, με τη Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα με 5,5%.
Στην τέταρτη θέση είναι το Ποτάμι με 5,0% και ακολουθούν το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%. Στο 2,2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ, ενώ το Κίνημα συγκεντρώνει το 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 0,8%.
Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, άκυρο/λευκό το 5,2%, ενώ μεγάλο εμφανίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο 12,5%.
Η δημοσόπηση της Palmos Analysis που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tvxs έχει ως εξής:

Θρίλερ: Στις 150 ο ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη για τρίτη θέση - Καταρρέει ο Σαμαράς
Μικρή αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,3% στην πρόθεση ψήφου και κατά 0,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σε σχέση με την χτεσινή δημοσκόπηση, καταγράφεται στην τελευταία μέτρηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr, ένα 24ωρο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Με βάση τα ποσοστά που καταγράφονται ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 150 έδρες, ενώ μάχη δίνεται για την τρίτη θέση. Για πρώτη φορά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό με τον Αντώνη Σαμαρά, που χάνει έδαφος τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ. 
 
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 11 μονάδες, αλλά η εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας εξαρτάται πλέον τόσο από το τελικό δικό του ποσοστό, όσο και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν τελικώς στην Βουλή. Οι ΑΝΕΛ δείχνουν να περνούν άνετα το 3%, με μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει το τελικό αποτέλεσμα του ΚΙΔΗΣΟ. Σύμφωνα με την μέτρηση της Palmos Alanysis το κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν περνάει το όριο, υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην δηλώνουν όλοι οι ψηφοφόροι την πρόθεση τους να το ψηφίσουν. 
Σε ότι αφορά την τρίτη θέση, πάντα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, την μάχη κερδίζει το ΠΟΤΑΜΙ, παρ' ότι στην πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή προηγείται. Τελική πρόβλεψη είναι δύσκολο να γίνει λόγω της ιδιαιτερότητας των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων, και ιδιαίτερα του Ποταμιού του οποίου η εκλογική βάση παρουσιάζει συνεχείς διακυμάνσεις. 
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 20,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,4% και το ΛΑΟΣ 1,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,4%, ενώ το 15,3%, αν και μόλις ένα 24ωρο πριν τις εκλογές, δηλώνει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει. “Λευκό - Άκυρο” απαντάει το 2,2%, ενώ το 2,3% δηλώνει πως δεν πρόκειται να προσέλθει στις κάλπες.
 
Προβάδισμα 5,2% στον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το STAR.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%, έναντι 26% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση το Ποτάμι με 6,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,5% , το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3,2%. Κάτω από το όριο του 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,4% και οι Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,4% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,3%.
Σε δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό blue Skay  έχουμε τα εξής αποτελέσματα: Σύριζα 32,1%, Ν.Δ 29,3%, Χ.Α 5,8% ΠΑΣΟΚ 5,7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 4,1%

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger