Home » , » Κριτική σε ένα άρθρο του "Πριν"

Κριτική σε ένα άρθρο του "Πριν"

Από giorgis , Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 | 6:20 μ.μ.

 Του Γ. Γ.
Θέλω να σταθώ σε ένα άρθρο που δημοσιεύεται στο «Πριν» και το υπογράφει ο Αντώνης Ζήβας. Κατά καιρούς έχω ακούσει και διαβάσει ένα σωρό ανοησίες από στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά εδώ ξεπερνάει κάθε όριο.

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος του «Πριν», με αφήνει άφωνο με την κατακλείδα του κειμένου του. Γράφει θεωρώντας ότι κάνει κριτική στις απόψεις του Δ. Κουτσούμπα: «Το θέμα είναι βέβαια να μην χρειάζεται ο λαός και οι εργαζόμενοι εγγυήσεις από κανέναν, αλλά να πάρουν την υπόθεση της απελευθέρωσης στα χέρια τους».

Ρε μεγάλε, εδώ θα ξεχάσουμε και τα λίγα θεωρητικά που ξέρουμε. Πώς θα τα κάνει αυτά που λες ο λαός; Με θεία επιφοίτηση; Ετσι αυθόρμητα θα ξεσηκωθούν οι λαϊκές μάζες μια μέρα και θα «πάρουν την υπόθεση της απελευθέρωσης στα χέρια τους»;

Αν είχες στοιχειώδη πολιτική αντίληψη θα γνώριζες ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν ο κόσμος της εργασίας αποκτήσει ταξική συνείδηση. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει απλώς και μόνο γιατί η επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας τον έχει εξαθλιώσει τον έχει οδηγήσει στην φτώχια και την μιζέρια.
Ρίξε μια ματιά στην επαναστατική μας κασμοθεωρία αρχίζοντας από το κλασικό «Τι να κάνουμε» του Λένιν και θα αντιληφθείς ότι η ταξική συνείδηση μόνο απ’ ΕΞΩ δηλαδή από ένα ταξικό επαναστατικό κόμμα μπορεί να γίνει κτήμα των μαζών. Αυτό είναι το καθήκον ενός κόμματος της εργατικής τάξης, εκεί πρέπει να εντοπίζεται κύρια η διαλεκτική σχέση που πρέπει να έχει με τις καταπιεσμένες μάζες και τα λαϊκά στρώματα. Κι αν σε κάτι πρέπει να γίνει σφοδρή κριτική στο ΚΚΕ είναι σ' αυτό ακριβώς. Οτι δεν κάνει το παραμικρό για να αποκτήσουν οι καταπιεσμένες τάξεις και τα λαϊκά στώματα ταξική συνείδηση με την πολιτική του. (μορφές πάλης που ακολουθεί, έχοντας στα ευαγγέλιο της αστική νομικότητα, καιροσκοπικές συνεργασίες κατά καιρούς κλπ).

Το κείμενο του «Πριν»

Ψήφος με τέσσερα χρόνια ...εγγύηση

■ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΗΒΑΣ

Κορυφώνεται ο διμέτωπος αγώνας του KKE ενάντια σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ο Περισσός ζεσταίνει τις εκλογικές μηχανές, αποδίδοντας στη μάχη της κάλπης σπουδαία σημασία. Άλλωστε είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο με επικεφαλής τον νέο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Κουτσουμπά, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει στην κορυφή της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Αλέκα Παπαρήγα. Εκτός όμως από τη σημαντική αυτή εναλλαγή στα πρόσωπα του ΚΚΕ, η κόκκινη πανστρατιά δίνεται με τους γνωστούς όρους.

Στην ουσία το ΚΚΕ αποδέχεται την ατζέντα του αντιπάλου για την υπέρ πάντων σημασία της κοινοβουλευτικής μάχης. Το «ισχυρό ΚΚΕ» έχει καταστεί άλλωστε διαχρονικό δόγμα που στις εκλογές αποκτά και υλική υπόσταση, καθώς αποτυπώνεται στο ποσοστό της κάλπης. «Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού κι αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κόμματος προς το λαό. «Την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των Μνημονίων διάρκειας» συνεχίζει το μήνυμα, λαμβάνοντας υπόψη το συσχετισμό δύναμης, για να συμπληρώσει ότι το ΚΚΕ είναι «εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό».

Οι έννοιες άλλωστε του κόμματος και του λαού, στις δηλώσεις των στελεχών του Περισσού, είναι σχεδόν ταυτόσημες. Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου πώς εννοεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ, ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Γιάννης Γκιόκας απάντησε: «Μια κυβέρνηση η οποία με το λαό στην εξουσία θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ και την ευρωζώνη, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο. Βάζουμε ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να δώσει το ΚΚΕ το παρόν σε μια κυβέρνηση». Θα είναι μόνο του το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση; «Με τη συμμετοχή του λαού, με το λαό στην εξουσία» απαντά ο Γ. Γκιόκας. Και δεν υπάρχουν συγγενείς πολιτικές δυνάμεις, έρχεται νέα ερώτηση. «Αυτή τη στιγμή από τις πολιτικές δυνάμεις, βλέπετε καμιά δύναμη να μιλάει για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων;» απαντά με ρητορικό ερώτημα ο Γ. Γκιόκας υπονοώντας την απάντηση «όχι».

Στο ίδιο πνεύμα σχολιάζοντας τις διεργασίες των πολιτικών συμμαχιών που δίνουν και παίρνουν με ευκαιριακές στις περισσότερες φορές σημαίες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε με δήλωση του: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο σίγουρο για τον λαό. Κόμμα εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική».

Το θέμα είναι βέβαια να μην χρειάζεται ο λαός και οι εργαζόμενοι εγγυήσεις από κανέναν, αλλά να πάρουν την υπόθεση της απελευθέρωσης στα χέρια τους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2015 στις 8:12 μ.μ.

κόμμα της εργατικής τάξης δεν ειναι το κκε φιλαρακο.ηταν καποτε. μετα την ενσωματωση το 1974 οι μαιληδες παπαρηγες γοντικες και αλλοι τεμπεληδες γραφειοκρατες δεν εκπροσωπουν τιποτε εκτος απο τον εαυτο τους

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 12:20 π.μ.

Το αν ειναι καποιο κομμα της εργατικης ή της αστικης ταξης κρινεται απο τη γραμμη του οχι απο τα ποσοστα του. Και η γραμμη του ΚΚΕ ειναι εργατικη εξουσια αταλαντευτα ακομα και αν αυτο του κοστιζει σε ψηφαλακια.
Απο κει και περα το ΚΚΕ κερδισε με πολυ αγωνα και πολυ αιμα τη νομιμοποιηση του. Με ηρωισμο που δεν τον χωραει ανθρωπου νους. Διαπιστευτηρια απο ακαπνους δεν θα παρει. Στελεχη του οπως ο Γοντικας που λοιδορεις εχουν περασει φυλακες και βασανηστηρια στην ΕΑΤ-ΕΣΑ τη στιγμη που εσυ θα τα ξερναγες ολα με μιση φαπα ενος μπατσου.
Βλεπεις πριν το 74 δεν υπηρχε κανεις να βγαινει να το παιζει αριστεροτερος του ΚΚΕ. Οχι γιατι το ΚΚΕ του 60 ηταν πιο αριστερο απο τωρα, το ΚΚΕ δεν διαχωρισει την ιστορικη πορεια του εξαλλου, τιμα και τα 96 χρονια του, αλλα γιατι πριν το 74 οποιος ηταν κομμουνιστης ετρωγε εξορια ή τουφεκι. Οι υπερεπαναστατες του κωλου και οι αριστεροτεροι του ΚΚΕ ειναι φαινομενο της μεταπολιτευσης. Βλεπεις ξαφνικα μερικοι ανακαλυψαν οτι οι συνθηκες αλλαξαν και το να το παιζεις κομμουνιστης ή και αριστεροτερος του ΚΚΕ δεν εχει πλεον κοστος τη ζωη σου ή καποια εξορια ή βασανιστηριο. Ξαφνικα εγινε μοδα να τη βγαινεις στο ΚΚΕ απο αριστερα αλλωστε οχι μονο δεν κοστιζε αλλα συχνα επιβραβευοταν απο το συστημα. Ειδαμε το καταντημα κατι τυπων που ηταν πιο επαναστατες απο το ΚΚΕ και ξαφνικα εγιναν οι πρωτες περσονες των αστων.
Γι'αυτο ασε τα μεγαλα λογια γιατι οι καιροι σφιγγουν και το να πληρωνεις την κομμουνιστικη ιδεολογια με πιο σκληρο ακομα αντιτιμο απο την τρομοκρατια , κανα δικαστηριο ή την απολυση που το πληρωνουν πολλοι κκεδες σημερα, δεν ειναι τοσο μακρια οσο νομιζεις. Και τοτε κατι αριστερουληδες και επαναστατες της απεργοσπασιας και του φραπε στις πορειες της ΓΣΕΕ θα λενε οτι λεγαν και λενε κατι ξεφτιλες ανταρσοσυριζαιοι πιο παλια και σημερα. Οτι "η μη υπογραφη δηλωσης μετανοιας απο τους κομμουνιστες ηταν στενοκεφαλια της ηγεσιας του ΚΚΕ" οτι "εβαζε σαν κριτηριο την αντοχη στο ξυλο" κλπ. Αυτα λεγαν και λενε πολλοι αριστερουληδες. Οτι η ηρωικοτερη σταση που κρατησε ποτε ανθρωπος σε τουτα εδω τα χωματα, οτι η αταλαντευτη σταση στην υποθεση της εργατικης ταξης ακομα και με κοστος τη ζωη τους,που κρατησαν χιλιαδες ηρωες κομμουνιστες και αγωνιστες ηταν μια στενοκεφαλια!
Γι'αυτο σου λεω ασε τις παρλαπιπες γιατι η αποσταση της "μαγκιας" απο την ξεφτιλα ειναι ενα τσιγαρο δρομος...

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 2:56 π.μ.

Δεν ασκεί το ΚΚΕ ταξικό λόγο;;;Και ποιός το κάνει τότες;;;Όποιος θεωρεί οτι η απόκτηση ταξικής συνείδησης απο τον λαό ή η δημιουργία εργατικού κινήματος είναι κάτι ευκολο, εμπρός ιδού η Ρόδος.Να μας πει μετά εαν τα έχει καταφέρει καλύτερα κάπου απο το ΚΚΕ.Το Κόμμα δεν έχει υπογράψει το υπάρχων σύνταγμα και με δηλώσεις όπως της Αλέκας και άλλων στελεχών του εντός και εκτός βουλής και δεν το αναγνωρίζει.Το χαρακτηρίζει αστικό και αντιλαικό που το μόνο που προβλέπει είναι η διασφάλιση και διαιώνιση της κυριαρχίας και της εξουσίας του κεφαλαίου και η νομιμοποίηση της βαθείας εκμετάυλλεσης και ανισότητας.Ζήτα την κατάργηση του και την συγγραφεί νέου απο ενα λαικό κράτος όπου η εξουσία θα έχει περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και θα εκφράζει ακριβώς αυτή την νέα συνθήκη.Αυτά ξέχασε να τα αναφαίρει ο Γ.Γ.Φαντάζομαι οτι τώρα βρίσκεται ζωσμένος στα άρματα στα βουνά και εκτός αστικής νομιμότητας διεξάγοντας ένοπλο αγώνα πλάι στο επαναστατικό κίνημα .Το έχουμε ξαναδει το έργο απο υπερεπαναστάτες γκρουπούσκουλων περί νομιμόφρονου ΚΚΕ.Παλία πασοκικη συνταγή η άσκηση απο τα αριστερά μέσο σιτιζόμενων ψευτοεπαναστατικών ομαδούλων (το ιδίο με τη μούτρα;).Η πολεμική στο ΚΚΕ προβλέπει πολύπλευρη τακτική.Και φυσικά αυτοί που ασκούν ανάλογη κριτική μην περιμένετε να σας πουν και την πολιτική τους ταυτότητα.Κάτι τέτοιο θα αχρήστευε την όποια δυναμική της κριτικής τους.Πουλημένοι είναι οχι αφελείς.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 6:21 μ.μ.

2.56.
Δεν πά να λέει η Αλέκα ότι μπαρούφα της κατέβει στη βουλή.Δεν πα να λέει πως δεν αναγνωρίζει το σύνταγμα.Δεν ανησυχεί κανείς,ούτε την παίρνει κανείς απο το σύστημα στα σοβαρά,όπως δεν παίρνει και το ΚΚΕ στα σοβαρά..
Αν δεν αναγνωρίζεις το σύνταγμα,απλά δεν συμμετέχεις στο αστικό κοινοβούλιο,πάνω στο οποίο κοινοβούλιο στηρίζεται και εφαρμόζεται το σύνταγμα που εσύ δήθεν δεν αναγνωρίζεις..
Απλά η Παπαρήγα και το ΚΚΕ κοροιδεύουν ξεδιάντροπα όσους ελάχιστους τους πιστεύουν ακόμα.
Απο την στιγμή που ο Χαρίλαος εκανε δήλωση στον Αρειο Πάγο τον Οκτώβρη του 74,(με αντάλλαγμα την ''νομιμοποίηση'' του ΚΚΕ) που δήλωνε οτι το ΚΚΕ αναγνωρίζει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (συνεπώς και το σύνταγμα του κοινοβουλευτικου συστήματος) και πως δεν έχει σκοπό να το ανατρέψει με ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΑ,όλα τα υπόλοιπα που λέει η Παπαρήγα και οι άλλοι φωστήρες της ηγεσίας,είναι για να τα ακούν οι κνίτες να καμαρώνουν και να ανατρχιάζουν απο επαναστατική ηδονή.
Για τους γνωρίζοντες στοιχειώδη ελληνικά,όταν δηλώνεις πως δέχεσαι τον αστικό κοινοβουλευτισμό και δεν θα τον ανατρέψεις βίαια,τότε μόνο μέσω εκλογών μπορείς να διεκδικήσεις την εξουσία.Ομως με τις εκλογές όπως λέει το ΚΚΕ δεν αλλάζει τίποτα,-γιαυτό αρνείται σήμερα κυβερνητικές ευθύνες και καλά,ενώ παλιότερα συγκυβέρνησε με τον Μητσοτάκη) και έτσι η ανατροπή του καπιταλισμού που υπόσχεται το ΚΚΕ,είναι η μεγαλύτερη μπούρδα και απάτη.
Απο την μία τις αστικές εκλογές τις σνομπάρει δήθεν το ΚΚΕ,απο την άλλη με ΒΙΑΙΑ ΜΕΣΑ δεν μπορεί να κάνει τίποτα λόγω δήλωσης Φλωράκη,οπότε η κοροιδία πάει σύνεφο στους κνίτες.
Οχι όμως και στον λαό,που την απάτη την έχει πάρει είδηση απο πολλά χρόνια πρίν.

Υ.Γ.Η''νομιμοποίηση'' του ΚΚΕ έγινε απο τον Καραμανλή υποχρεωτικά,λόγω της επικείμενης εισόδου της χώρας στην τότε ΕΟΚ.Δεν οφείλεται άρα στους ''αγώνες'' του ΚΚΕ όπως αυταπατώνται οι κνίτες.Αν δεν υπήρχε η είσοδος της Ελλάδας στην ΕΟΚ,πιθανόν σήμερα το ΚΚΕ να ήταν ακόμα στην παρανομία.
Πιό πιθανό ακόμα είναι,αν το ΚΚΕ δεν το ''νομιμοποιούσε''ο Καραμανλής,να μην υπήρχε κάν σήμερα.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 7:30 μ.μ.

@2.56 Αν ασκούσε ταξικό λόγο δεν θα είχε 4.5%..Και σε λίγο να κινδυνεύει να το χάσει κι αυτό.Περισσότερο και απο τον ταξικό λόγο,έχει σημασία η ταξική πάλη και ταξική πολιτική,που στο ΚΚΕ είναι ανύπαρκτα.

Τα κινήματα είναι αυθύπαρκτα.Και το εργατικό κίνημα μαζί.Ξεπηδούν και γεννιούνται μέσα απο τον λαό,χωρίς να εξαρτώνται απο πολιτικά μορφώματα.Είναι δημιουργήματα της ανάγκης,και όχι δημιουργήματα για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.Δεν είναι δουλειά κανενός κόμματος η δημιουργία τους,όπως υπονοείς.
Το ΚΚΕ νομίζει πως είναι προορισμένο να δημιουργεί κινήματα.Νομίζει μάλιστα πως κατέχει και την αποκλειστικότητα.Οπου το επιχείρησε έσπασε τα μούτρα του.
Στην πορεία επιχείρησε να τα ελέγξει και να τα καπελώσει,αλλά και εκεί έσπασε τα μούτρα του.
Η ταξική συνείδηση του λαού δεν επιτυγχάνεται με τον σεχταρισμό,τον απομονωτισμό,τον βολονταρισμό και τον αναχωρητισμό.Αν απουσιάζεις απο τους αγώνες του λαού,όπως συστηματικά απουσιάζει το ΚΚΕ,ο λαός θα ψάξει αλλού να την βρεί.
Αυτό ακριβώς που συνέβη τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.Η ταξική συνείδηση του λαού σφυριλατήθηκε μακριά και έξω απο το ΚΚΕ.
Βασικά πράγματα για τα οποία οι κνίτες έχουν μεσάνυχτα.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 7:44 μ.μ.

Το ξαναγράφουνε διότι κάποιοι παρανόησαν την πραγματικότητα.Οταν έπεσε η χουντα το ΚΚΕ άνοιξε μόνο του γραφεία και πραγματοποιήσε πλήθος κινητοποιήσεων πριν ο Καραμανλής αναγκαστεί να αναγνωρίσει και τυπικά την νομιμοποίηση του.Εαν ήθελε η άρχουσα τάξη να προχωρίσει στην καθιέρωση αστικής δημοκρατίας προκειμένου να προλάβει περαιτέρω ριζικές ανατροπές στην μεταχουντική Ελλάδα υποχρεώθηκε και κάτω απο την άνοιχτή δράσητου Κόμματος να το νομιμοποιήσει.Σε λίγο θα μας πουν ορισμένοι οτι η χούντα έπεσε για να μπούμε στην ΕΟΚ.Το ΚΚΕ επίσημα μέσο του προγράμματος του υποστηρίζει την επαναστατική ανατροπή του Καπιταλισμού και της εξουσίας του Κεφαλαίου και προσβλέπει στην δικτατορία του προλεταριάτου και στην λαική εξουσια.Αυτά για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα του ΚΚΕ που εγκρίθηκε παμψηφεί στο τελευταίου του συνέδριο.Οταν έχεις καταψηφίσει το πάρον αστικό σύνταγμα και επισήμως με δηλώσεις όλων των στελεχών του και του Γ.Γ της Κ.Ε μέσα και έξω απο την βουλή υποστηρίζεις σε όλους του τόνους οτι δεν το αναγνωρίζεις και επιδιώκεις την κατάργηση του τότες απλά δεν μπόρείς με κανέναν τρόπο να ισχυρίστεις οτι το ΚΚΕ έχει δηλώσει πίστη σε αυτό.Μόνο τον εαυτό σου κοροιδέυεις και κανέναν άλλο.Μάλλον σε τάραξαν στην νομιμότητα όπως δηλώνουν οι συριζέοι και αγνοείς βασικά δεδομένα.Υποχρέωσει κάθε επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος σύμφωνα με τον Λένιν είναι να συμμετάσχει κανονικά σε όλους τους αστικούς θεσμούς.Τα παράπονα σου λοιπόν στον κλασσικό.Τέλος το ΚΚΕ το 74 υπέγραψε οτι υπο όρους οτι :«Η τούτη δήλωση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση και της μη βίας, ή απειλή βίας από οπουδήποτε εις βάρος του λαού, της ελευθερίας λειτουργίας πλήρους Δημοκρατίας, και τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας..»

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 9:04 μ.μ.

7.44 Νομίζεις πως όταν επέστρεψε ο Καραμανλής απο το Παρίσι να μην είχε σαν σκοπό την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ?

Δεν την αποφάσισε ούτε το 74,ούτε αργότερα.Την σχεδίαζε όσο καιρό βρισκόταν έξω και επιστρέφοντας είχε τις διαβαιώσεις απο τους Ευρωπαίους πως η χώρα θα ενταχτεί.Στα πλαίσια της ένταξης στην ΕΟΚ στην Ελλάδα δεν μπορούσε να υπάρχει κόμμα παράνομο.Στην ουσία δηλαδή την ''νομιμοποίηση'' το ΚΚΕ την οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην ένταξη στην ΕΟΚ,όσο και αν αυτό δεν του αρέσει.
Αυτά είναι πασίγνωστα και δεν τα αμφισβητεί κανείς.
Μην κοροιδεύετε λοιπόν τον εαυτό σας και τον λαό,πως τάχα η ''νομιμοποίηση''οφείλεται στους ''αγώνες'' του ΚΚΕ.
Και στην κατάληξη δεν είναι και για καύχημα οτι η αστική τάξη σε νομιμοποιεί για τους αγώνες εναντίον της.Για να την ανατρέψεις.Αν φυσικά έχεις τέτοιο σκοπό και δεν πουλάς παραμύθι όπως το ΚΚΕ. Για τόσο κορόιδο την έχεις?Είναι οξύμωρο,όπως και να το κάνουμε.

Φυσικά κατά την αγαπημένη τακτική των σταλινικών,αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία.
Πως δηλαδή,και με δεδομένη την δήλωση Φλωράκη, το ΚΚΕ σκοπεύει να ανατρέψει το αστικό σύστημα?.
Με ΒΙΑΙΟ τρόπο το απαγορεύει η δήλωση,με εκλογές δεν γουστάρει το ΚΚΕ.Με επανάσταση αποκλείεται γιατί μπορεί να σπάσουν τζάμια.
Ξεκαθαρείστε το τοπίο,και αφήστε τα παραμύθια και τις υπερεπαναστατικές κορώνες εκ του ασφαλούς.
Δεν τα πιστεύει κανείς.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

Φαντάζομαι ο ΓΑΠ λόγο του πύρινου ταξικού του λόγου πήρε το 44% του Ελληνικού λαού.Αμφώτεροι ο τσίπρας και ο σαμαράς έλαβαν 27% και 30% αντίστοιχα λόγο της αντιακαπιταλιστικής τους συνθηματολογίας.Το αν απουδιάζει το Κόμμα απο τους αγώνες σίγουρα δεν εννοείς την χαλυβουργία την αγροτια τα ξενοδοχεία τα λιμάνια τα ναυπηγεία και πλήθος άλλων εργασιακών χώρων όπου η προτωπορα δράση των κομμουνιστών είναι φάρος αντίστασης και παράδειγμα οργάνωσης αγώνα και αταλάντευσης πάλης και θυσιών στο καμίνι της καθημερινότητας και της ταξικής σύγκρουσης εκεί βαθειά στο μετερίζι της διοπάλης.Εκεί αποδεικνύεται μέσα στην εργατειά εμπράκτος τον ζόφο σας.Κολλεγίες κατα κόρον με νδ και πασοκ σε σωματεία και ομοσπονδίες, υπογραφές συμβάσεων με μείωσεις μισθών και περικοπες, απεργοσπασία και ρουφιανιλίκη έχοντας πάρει επάξια τα ηνία του ξεπουλημένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικάλισμού.Αυτό που σίγουρα εννοείς αγώνα έχει για παράδειγμα το τσίρκο των αγανακτισμένων που αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό του απολιτίκ και ακομματίκ όχλου που κραυγάζει δίπλα απο ναζί σοσιαλδημοκράτες και αριστερογκρουπούσκουλα που ανέλαβαν το κάψιμο του μπουρδέλου της βουλής και του κρεμάσματος στο Γουδί των 300 πουλημένων πολιτικων και γενικός ενα πανιγύρη που εξασφαλίζει οτι το πρώι ο αγανακτήστας θα σκύβει το κεφάλι στο αφεντικούλη και το βράζυ θα βρίζει τον Γιωργάκη στέλνοντάς με ελικόπτερο στο διάολο.Και όλα αυτά μακριά απο το οργανωμένο ταξικό κίνημα και απο τα σωματεία και τα συνδικάτα.Αυτά δείχνουν τον άλλο δρόμο της σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου και δεν βοηθούν στην πολτοποίηση του μυαλού.Ατσαλώθηκε η ταξική συνείδηση έξω απο το ΚΚΕ.Τέτοια συνείδηση χάρισμά σας.Γαλουγήθηκε στο Κόμο και στο Σίτι.Στα συνέδρια του ΣΕΒ και του ECONOMIST και στην διάσκεψη της ένωσης επιχειρηματιων.Στις παρουσίες στα ιδρύματα και τα ινστιτούτα του Σόρος στο Τέξας.Αναδύθηκε μέσα απο τους όρκους πίστης και υποταγής που μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ΕΕ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2015 στις 9:39 μ.μ.

@ Ανώνυμος 6:21 μ.μ. και λοιπούς παρόμοιους,
Είναι κατανοητό να διαφωνεί κάποιος με το ΚΚΕ, με τον αγώνα του να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα της ρήξης με τον καπιταλισμό. Είναι κατανοητό ακόμη και να θεωρεί ότι με ένα διαφορετικό μείγμα της καπιταλιστικής διαχείρισης τα λαϊκά προβλήματα, η φτώχια και οι ταξικοί φραγμοί μπορεί να αμβλυνθούν. Είναι κατανοητό επίσης να θεωρεί κανείς ότι ο σοσιαλισμός είναι ουτοπία και ότι μέσα από τη ρήξη με τη δικτατορία των μονοπωλίων και των αγορών αυτά που θα χάσουμε είναι περισσότερα από αυτά που θα κερδίσουμε. Όλα αυτά συνιστούν την αφήγηση της κυρίαρχης ιδεολογίας και είναι βαθιά ριζωμένα σε πλατιές λαϊκές μάζες. Είναι αποδεκτά και πραγματικά ζητήματα αντιπαράθεσης.

Είναι άλλο πράγμα όμως η αντιπαράθεση με την επιστράτευση όλου του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ιδεολογικού οπλοστάσιου με αρκετό ΧΑυγήτικο εμπλουτισμό. Μπουχτίσαμε με ανιστόρητα "εάν", υπερφίαλες όσο και μικρόψυχες κρίσεις. "Για τους γνωρίζοντες στοιχειώδη ελληνικά" η τρικυμία εν κρανίω υπερισχύει ακόμη και των στοιχειωδών ιστορικών γνώσεων που προσπαθείς να επιδείξεις. Μπερδεύοντας την επιθυμία σου με την πραγματικότητα οδηγείσαι σε παραλήρημα. Ακολουθώντας τη "λογική" των επιχειρημάτων σου το πιο πιθανό ακόμα είναι, αν το ΚΚΕ δεν το ''νομιμοποιούσε'' ο Καραμανλής και ήταν στην παρανομία (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σου), πάλι φανατικός αντικομουνιστής και υποτακτικός του συστήματος να ήσουν και σήμερα...

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 2:10 π.μ.

9.39
Μπερδεμένα τα γράφεις.
Λογικό αφού σε διέπει η σταλινική εκδοχή των πραγμάτων.Δεν διαφωνούμε για αυτά που λέει το ΚΚΕ,αλλά γιατι τα λέει χωρίς να τα εννοεί και να τα πιστεύει.Γιατί η τακτική του και οι πολιτικές του πράξεις και είναι εντελώς αντίθετες με τις μαγαλοστομίες του.
Αυτές οι κατηγορίες προς το ΚΚΕ δεν αποτελούν δίκες προθέσεων.Εχει δώσει δείγματα γραφής με την πολύχρονη υποταγή στο αστικό καθεστώς.Εχει αποσπάσει τα εύσημα ούκ ολίγες φορές με την συνετή και σώφρονα δράση του.Ακόμα και με τις ετερόκλητες συμμαχίες του πολλές φορές.
Ο σοσιαλισμός όπως τον εννοεί το ΚΚΕ,αποδείχτηκε ουτοπία.Η μεγαλύτερη ουτοπία του περασμένου αιώνα.Πρόκειται για την ουτοπία του σταλινισμού που πληρώθηκε με πολύ αίμα και πόνο.Και φυσικά σήμερα δεν υφίσταται ο ου-τόπος,αφού επρόκειτο για ουτοπία.
Την ρήξη με τα μονοπώλια και τις αγορές,στην ουτοπία του σταλινισμού,την βιώσαμε σαν δικτατορία του ενός κόμματος πάνω στο προλεταριάτο.
Η κυρίαχη ιδεολογία είναι ακόμα βαθιά ριζωμένη στις πλατιές μάζες(sic)γιατί η αντίθετη ιδεολογία που θα αποτελούσε το αντίπαλο δέος,και την εναλλακτική πρόταση εκφυλίστηκε απο το σταλινικό μοντέλο και κατέπεσε στα μάτια των λαών σαν καρικατούρα.
Ο ιδεολογικοπολιτικός μηχανισμός και το οπλοστάσιο των μέχρι σήμερα κομμάτων εξουσίας,αφήνει στο απυρόβλητο το ΚΚΕ και επιτίθεται λυσσαλέα σε άλλον.Μπορεί εσύ να μην θέλεις να το δείς,το βλέπουν και το εννούν όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.Και ξέρεις κάτι?Δεν είναι ούτε υπερφίαλες ούτε μικρόψυχες οι κρίσεις των ενδιαφερομένων.Λαός λέγονται οι ενδιαφερόμενοι.
Δεν ζήλεψα ρόλο ιστορικού.Ανέλυσα την πραγματικότητα και έκανα μια εκτίμηση.Ποσώς με ενδιαφέρει αν συμφωνείς ή όχι.
Αν ο Καραμανλής και η αστική τάξη γνώριζαν πόσο θα εύκολα θα ενσωμάτωναν και θα έκαναν υποτακτικό το ΚΚΕ στην αστκή νομιμότητα,θα το είχαν νομιμοποιήσει νωρίτερα,και θα είχαν ήσυχο το κεφάλι τους.Δεν θα περίμεναν το 74.
Ισως έτσι δεν θα υπήρχαν τόσοι πολλοί φανατικοί αντικομμουνιστές στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 8:28 π.μ.

"Στα πλαίσια της ένταξης στην ΕΟΚ στην Ελλάδα δεν μπορούσε να υπάρχει κόμμα παράνομο."

Οτι πιο μπαρουφα εχω διαβασει απο ΣΥΡΙΖΟ μποτ τελευταια.

Και γιατι σημερα εντος της Ευρωπαικης Ενωσης εχουν κηρυχθει ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα ΚΚ σε πολλες χωρες της Εωρπαικης Ενωσης ;;;;

Υπαρχουν λοιπον κομματα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ....ΕΝΤΟΣ της Ευρωπαικης Ενωσης.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 2:52 μ.μ.

@ Aνώνυμος 9.39 μ.μ.και λοιπούς όμοιους.

Μπουχτίσαμε με την χυδαιότητα του τάχα μου αντικομμουνισμού.Αηδιάσαμε απο γιαλαντζί κομμουνιστές επαναστάτες της πλάκας και στηρίγματα της ακροδεξιάς των αλητήριων που μας σκοτώνουν.Χορτάσαμε κατηγορίες απο μια αισχρή ηγετική κλίκα που καπηλεύεται αγώνες και αίμα.Βαρεθήκαμε τους θιασώτες των οff-shore και τα κολλητάρια του συστήματος που έχουν το θράσος να γίνονται τιμητές των πάντων. Ψαχτείτε αναμέσά σας για αντικομμουνιστές.Δεν μας ακουμπούν οι αρρωστημένες ιδεοληψίες σας και τα απωθημένα σας.
Αρκετά σας επιτρέψαμε να παίξετε με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Αρκετά σας ανεχτήκαμε.
Οι αλήθειες που θα ακούτε απο εδώ και εμπρός θα είναι καταιγιστικές.Οι απαντήσεις που θα παίρνετε θα είναι συντριπτικές.Δεν θα σας χαριστούμε αφού και εξ'αιτίας σας λιμοκτονεί και βασανίζεται ένας ολόκληρος λαό.Χαρακτηρίστε τες όπως σας αρέσει.Κανείς δεν σας πιστεύει.Απο γκρουπούσκουλα και τις κατηγορίες τους χορτάσαμε.

Στον πόλεμο που κηρύξατε στον λαό και σε όλη Αριστερά,μην περιμένετε να σας ράνουμε με ροδοπέταλα.Θα εισπράξετε αυτό που σας αξίζει.
Εχουμε πόλεμο με όσους διάλεξαν πλευρά και συμμάχησαν με τους καπιταλιστές δολοφόνους.

Δεν έχετε τα μούτρα να κατηγορείτε άλλους για αντικομμουνιστές και υποτακτικούς.Με την καπιταλιστική κρίση ο λαός είχε την ευκαιρία να δεί τα μούτρα σας και να καταλάβει πολλά.
Ούτε έχετε την εξουσιοδότηση για να κρατάτε εσείς την κομμουνιστοσύνη.Δεν σας την παρεχώρησε κανείς.Την κρατήσατε αυθαίρετα, και την γελοιοποιήσατε.
Αιδώς αχρείοι.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 3:06 μ.μ.

8.28 Aν δεν είσουν ανιστόρητος σαν τον Λολοκοτρώνη,θα ήξερες πως την εποχή εκείνη επικρατούσε αυτός ο κανόνας για να παρουσιάζεται με δημοκρατικό προσωπείο η ΕΟΚ.
Και άλλο η δεκαετίες του 60 και του 70 και άλλο το 2015.
Και τώρα πές μας εσύ εξυπνάκια,πόσα κόμματα ήταν νόμιμα στον αλήστου μνήμης ανύπαρκτο;
Καλή η κριτική στην Ευρωπαική Ενωση,αλλά πρώτα να κοιτάς την καμπούρα σου.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για παρανομίες.Και κυρίως δεν πετάνε ΚΚΕδικες μπαρούφες όταν είναι ανιστόρητοι.

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 3:13 μ.μ.

Δεν μας λέτε ρε κκέδες,στην ''λαική εξουσία''του κώματος θα είναι άλλο κόμμα νόμιμο εκτός απο το ΚΚΕ?
Να μας το πείτε γιατί αν θα απαγορεύσετε τα κόμματα να ετοιμαζόμαστε απο τώρα για την παρανομία!!!!

Ανώνυμος
6 Ιανουαρίου 2015 στις 7:37 μ.μ.

@ 6:21, 2:10, 2:52 και παρόμοιους,
Παραληρήματος συνέχεια και ΧΑ αποκάλυψη!!!!
"Δεν διαφωνούμε για αυτά που λέει το ΚΚΕ,αλλά γιατι τα λέει χωρίς να τα εννοεί και να τα πιστεύει." ΟΚ μέχρις εδώ. Συνηθισμένος πρόλογος για δεξιούς, αριστερούς, ΧΑυγήτες. Μετά βέβαια δεν μπορείς να ξεφύγεις από το γκεμπελίστικο κουσούρι. Σταλινισμός, ουτοπία, αίμα και δικτατορία δάκρυα και πόνος. Εσύ τουλάχιστο μένεις ώς εκεί. Light μου φαίνεσαι. Ο 2:52 είναι όμως καταπέλτης. Πραγματικά αγανακτισμένος, φουρκισμένος και αποφασισμένος. Το ΚΚΕ φταίει για όλα!!!! Και ως γνήσιος αγανακτισμένος και αριστερός και ως άλλος Παπαδόπουλος θα πατάξει τις "αρρωστημένες ιδεοληψίες". Προειδοποιεί "Αρκετά σας ανεχτήκαμε.", "Εχουμε πόλεμο με όσους διάλεξαν πλευρά και συμμάχησαν με τους καπιταλιστές δολοφόνους." και άλλα τέτοια εκφοβιστικά και εξόχως πολιτικά. Οι ιστορικές αναλογίες προφανείς. Και το πνεύμα των ταγμάτων ασφαλείας να το κρατάτε ζωντανό με (εθνικο)σοσιαλιστικές αναφορές...
Μπππρρρρρ, κρύο που 'ρχεται...

Ανώνυμος
8 Ιανουαρίου 2015 στις 5:03 μ.μ.

@6 Ιανουαρίου 2015 - 2:52 μ.μ
΄Ελα σε λίγο θα μας μιλήσετε και για το φως και το σκοτάδι. Θυμάστε;; Πώς δεν θυμάστε; Εσείς δεν θυμάστε; Το φως (Πασόκ) που θα χτυπούσε το σκοτάδι(ΝΔ)..Και το κακό ΚΚΕ που δε συνεργαζόταν μαζί σας. Το λέγατε και τότε το παραμυθάκι σας. Τα ίδια λετε τώρα μόνο που αλλάξατε κόμμα γιατί εκείνο σας πήρε το κοκαλάκι που γλείφατε. Μόνο που η κατάληξη του παραμυθιού σας είναι η ίδια. Στο παλιο παραμύθι σας ξαφνικά το φως (ΠΑΣΟΚ) ερωτεύτηκε το σκοτάδι(ΝΔ) και παντρεύτηκαν και κάναν και παιδιά(χρυσή αυγή). Τώρα θα μου πεις ¨"καλά, και το κόμμα μας το σημερινό ο σύριζα τι ρόλο παίζει στο παραμύθι"; Μα του κουμπάρου φυσικά... Και το παραμύθι σας συνεχίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger