Home » , » Να μας πουν που πάνε αυτά που πήραν από εμάς.

Να μας πουν που πάνε αυτά που πήραν από εμάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015 | 4:37 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο ένας χρεοκοπημένος ελπίζει στον άλλο. Οι μόνοι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα είναι οι Παπανδρέου - Σαμαράς κι οι συμμορίες τους.
Δεν πείθει ούτε τους ίδιους η απόπειρα τρομοκρατίας και ψευτοδιλημμάτων. Η πολιτική της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε διόγκωση του χρέους. Ενώ είχε προηγηθεί "κούρεμα" δηλαδή χρεοκοπία. Τότε διαφήμιζαν την ιδιότυπη στάση πληρωμών ως "σωτηρία"!
Δυστυχώς το μόνο κούρεμα που έγινε, αφορούσε τα χρήματα των ταμείων, τα λεφτά των εργαζομένων κι όχι τα καταχρηστικά, απεχθή και παράνομα τοκογλυφικά δάνεια των ξένων. Αυτά όχι μόνο πληρώνονται στο ακέραιο, αλλά κάθε δόση μας "βάζει μέσα" αρκετά δις. Αντί να ρωτάνε που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ψίχουλα που υπόσχεται, να μας πουν που πάνε αυτά που έκλεψαν από εμάς.

Δουλεύουμε περισσότερο και πληρωνόμαστε λιγότερο. Που πάει η διαφορά; Τι βελτιώθηκε έτσι; Που σπαταλάν αυτά που βούτηξαν από τις συντάξεις;
Ο λόγος που γίνονται στις 25 Γενάρη κι όχι στις 1 Φλεβάρη οι εκλογές είναι, γιατί είχαν σκοπό να περικόψουν κι άλλο τα εναπομείναντα επιδόματα και τις συντάξεις.
Μας αναγκάζουν να πληρώνουμε ενοίκιο για τα δικά μας σπίτια!

Που καταλήγουν τα χρήματα από τα άδικα και εξοντωτικά χαράτσια; Το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει σε αποπληρωμή τόκων. Ένα άλλο μέρος σπαταλιέται κρυφά σε βόλεμα ημετέρων πλουτοκρατών, οι οποίοι απομυζούν το δημόσιο χρήμα ή σε λογαριασμούς απατεώνων δεξιών. Κι έχουν το θράσος να μας ζητάνε κι άλλα.

Συνέχιση αυτής της πολιτικής μέσα στην ΕΕ σημαίνει νέο χειρότερο μνημόνιο. Η μόνη διαφορά που κάνει τους δανειστές να ανησυχούν είναι η διαφορά απόψεων των ψηφοφόρων μεταξύ της προδοτικής ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ ξεπούλησε και κατέστρεψε τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την αφέλεια να πιστεύει στο Ευρώ. Οι μεν βολεμένοι δεξιοί κι όσοι ανόητοι ψηφίζουν δεκανίκια, έχουν συμβιβαστεί με το μνημόνιο. Το θεωρούν αναγκαίο. Που σημαίνει ότι αναμένουν χειρότερα μέτρα και ως ένα βαθμό "τα τραβάει ο οργανισμός τους".

Οι Αριστεροί από την άλλη είναι πλέον η συντριπτική πλειοψηφία που λένε "ως εδώ, έχουμε καταστραφεί και θέλουμε να αλλάξει αυτό το χάλι". Αυτό σημαίνει πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει, θα έχει πίεση από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του να προχωρήσει σε πιο γενναία στάση έναντι των τοκογλύφων, πράγμα που πανικοβάλει τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς λαδάδες.
Επίσης τα ψέματα που λέει ο σαμαράς τόσο για την "Αποκάλυψη", όσο και για την δήθεν "μείωση" της ψαλίδας είναι δείγμα πανικού, μπροστά στο δικαστήριο που σίγουρα τον περιμένει μετά τις εκλογές. Γιατί είναι αδύνατο να κυκλοφορούν οι πουλημένοι προδότες, τα μεγαλύτερα καθάρματα ατιμώρητοι.

Μόλις το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ Νο2 είχε πρόβλημα, ο ΓΑΠ έκανε κόμμα τη ΔΗΜΑΡ Νο3. Περίμενε πρώτα να πέσει η κυβέρνηση και τώρα παρουσιάζεται ως δήθεν αντιμνημονιακός, αυτός που έφερε το μνημόνιο και ψήφισε κάθε άδικο μέτρο μαζί με το Δήμα!

Η πλειοψηφία έχει διαλέξει να σταματήσει ο παραλογισμός του μνημονίου. Και είναι αδύνατο οι αντίθετοι στο μνημόνιο ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, να επιλέξουν τον εμπνευστή της σαπίλας και της χρεοκοπίας, τον κύριο υπεύθυνο μαζί με το Σαμαρά του ξεπουλήματος.
Απλά με αυτούς που έφευγαν από το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιζε την αυτοδυναμία. Αυτό προσπαθούν να κόψουν χωρίς επιτυχία. Αυτό και για να έχουν δικαιολογία, ώστε να πειράξουν για μια ακόμα φορά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν διψήφια διαφορά ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές. Για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ώστε να επιχειρήσουν νοθεία για να έχουν "υποφερτή" ήττα κι όχι την αναμενόμενη συντριβή. Ήδη 100.000 νέοι δεν ψηφίζουν με αστείες δικαιολογίες.

Ο κόσμος όμως θα δώσει μια ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ. Το αν θα την αξιοποιήσει, θα το δούμε σύντομα....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger