Home » , » Δεν υπάρχει αθανασία κι ανθρωπινός καπιταλισμός

Δεν υπάρχει αθανασία κι ανθρωπινός καπιταλισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 | 4:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Υπάρχει τρόπος ο ΣΥΡΙΖΑ να γλυτώσει την συντριβή, να ανασταλεί ο πολιτικός του θάνατος μετά τη τούμπα; Μόνο ένας πολύ δύσκολος τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό. Το συζητάνε όμως σοβαρά, όσοι θέλουν την δήθεν "αριστερή" ηγεσία να περάσει αυτά που δεν μπορεί πλέον να περάσει η διαλυμένη ΝΔ με τα άλλα δεκανίκια του μνημονίου: Την επιστροφή του Σαμαρά ως τσέλιγκα στο γαλάζιο μαντρί!

Όσο και να φαίνεται αστείο, ο Σαμαράς ονειρεύεται επιστροφή για να συνεχίσει το πλιάτσικο και την γνώριμη σε όλους μας ναζιστική του πολιτική. Σ' αυτό συνηγορούν μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν να θυσιάσουν την ούτως ή άλλως καμένη Νέα Δημοπρασία, για να συσπειρώσουν τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και να τους εγκλωβίσουν στο μνημονιακό στρατόπεδο.
Γιατί αν τεθεί σε εκλογές το ψευτοδίλημμα "ποιόν θέλετε πρωθυπουργό;" ο πρώην "καταλληλότερος" είναι από χέρι χαμένος. Φανταστείτε τον να μιλάει περί "δικαίωσης" τι ξύλο έχει να φάει. Όσες φάπες γλύτωσε τις προηγούμενες εκλογές, θα τις μαζέψει στις επόμενες.

Προσωπικά αυτό το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει, αν κι έχω δηλώσει, πως θέλω το Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ για τον ίδιο λόγο, που οι σύμμαχοι ήθελαν το Χίτλερ στην αρχηγία της Βέρμαχτ: Οι ανοησίες που έκανε ήταν το αποτελεσματικότερο όπλο για τη συντόμευση του πολέμου και την ήττα των ναζί.
Αν και ο ίδιος πιστεύει πως έχει ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, αφού η τακτική του, να "κοντύνει" τους δελφίνους και ιδιαίτερα την Ντόρα στις εκλογές, ήταν πετυχημένη, τα πράγματα μάλλον δεν είναι καλά για αυτόν.

Βλέπετε, για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους, οι δεξιοί έχουν την τάση να τα φορτώνουν στον πρώην "καταλληλότερο τράγο" κάνοντας τον "αποδιοπομπαίο". Όχι ότι δεν φταίει - κάθε άλλο - αλλά σίγουρα το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι το πρόσωπο, είναι η δίψα. Δίψα για αίμα, δίψα για ανθρωποθυσίες των πολλών προς όφελος ελαχίστων. Επομένως είναι απίθανο να ανακάμψουν οι Νοσφεράτου Δαγκώνουν επειδή ακριβώς έχουν την ίδια, άδικη, διεφθαρμένη, καταστροφική πολιτική.

Κι αυτό ακριβώς λένε οι υπέρμαχοι της επιστροφής Σαμαρά, οι επιχειρηματίες που είναι πίσω από κόμματα: Χαμένη για χαμένη η ΝΔ, "καμένο χαρτί" ο Αντώνης, αφήστε αυτόν να ψηφίζει τους μνημονιακούς νόμους του Αλέξη, ώστε να προχωρήσει η λεηλασία και μετά του τα φορτώνετε κι αυτά, ώστε να βγει ο νέος αρχηγός λιγότερο "στραπατσαρισμένος".
Γιατί αν γίνουν τώρα εκλογές, σε ένα μήνα η ΝΔ δεν θα ψάχνει απλά για αρχηγό, αλλά για ενοικιαστή στα κτήρια που στεγάζονται τα γραφεία της, αφού θα το κλείσει το μαγαζί.

Λέτε λοιπόν στις 30 να δούμε τον Αλέξη να δίνει 2 ευρώ για να ψηφίσει Σαμαρά στις εσωκομματικές της ΝΔ; Γιατί, εδώ που τα λέμε, ο Σαμαράς έκανε πρωθυπουργό τον Τσίπρα μια ώρα αρχύτερα. Επομένως μια βοήθεια του τη χρωστάει.

Θα δούμε πολλά ευτράπελα, αλλά μία είναι η ουσία: Δεν υπάρχει αθανασία κι ανθρωπινός καπιταλισμός. Όποιος και αν είναι ο ιερέας, που θα τελέσει την θυσία, το σφαχτό παραμένει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος κι αυτοί που θα τους φάνε απλά θα περιμένουν τα επόμενα θύματα να ανέβουν στο βωμό του κέρδους....
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger