Home » , , » Μπάτσοι τραμπουκίζουν, η αστική δικαιοσύνη τους δικαιώνει.

Μπάτσοι τραμπουκίζουν, η αστική δικαιοσύνη τους δικαιώνει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 | 9:28 μ.μ.

Για την τραμπουκική εισβολή των μπάτσων που είχαν εισβάλλει στα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων, στις 4/5/2010 και Μεταναστών,  ξυλοκόπησαν τον κόσμο που βρισκόταν μέσα, και κάνοντας υλικές καταστροφές στο χώρο, έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ. (Στην ανάρτηση υπάρχει και ηχητικό στο οποίο η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ περιγράψει χαρακτηριστικά το περιστατικό).

Οι μπάτσοι εισβολείς που φορούσαν κράνη χωρίς να φέρουν διακριτικά μπουκάρισαν, λες και ήταν αφιονισμένοι στον χώρο και με κραυγές όπως «θα σας γαμήσουμε», «θα σας λιώσουμε», «ήρθε η ώρα σας μουνιά», τα έκαναν όλα γυαλιά – καρφιά ξυλοκοπώντας όσους βρήκαν στον χώρο με πιο βαριά τραυματισμένη απ’ τα χτυπήματά τους την Μυρτώ Λαζαρίδου, μέλος του Δικτύου, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βαθιά θλαστικά τραύματα στο δεξιό αντιβράχιο, της έγινε συρραφή και παραπέμφθηκε σε πλαστικούς χειρουργούς.

Σήμερα και για δεύτερη φορά η δικαστική εξουσιαστική κάστα αθωώνει τους μπάτσους «λόγω αμφιβολιών». 

 Για άλλη μια φορά βλέπουμε την αγαστή συνεργασία της δικαστικής εξουσίας με τις κατασταλτικές δυνάμεις, σε ένα ιδιόμορφο «ιδιώνυμο» απ’ την ανάποδη: Χωρίς να ληφθούν υπ” όψιν τα στοιχεία που κατέθεσε η Πολιτική Αγωγή και οι μάρτυρες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι γιατί ««ο μέσος συνετός αστυνομικός» δεν μπορεί να δρα με τρόπο που του αποδίδει το κατηγορητήριο.»

Η τυφλή δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έμεινε απ’ έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Δηλώνουμε την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συντρόφους του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους, στους αγώνες για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, στους αγώνες για καλύτερη ζωή για όλους.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» – Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:38 μ.μ.

Δεν θα κουραστω να το δηλωνω σε ολους τους τονους! Χωρα με σαπια, αρα και ανυπαρκτη δικαιοσυνη ,ουτε δημοκρατικη μπορει να θεωρηθει,ουτε καν πολιτισμενη! Ειναι η αρχη πανω στην οποια θα στηριχθει η οποιαδηποτε πραξη ,ειναι το πλαισιο, οπου μπορει να πραγματωθει το οποιοδηποτε θετικο βημα,ανεξαρτητως ιδεολογιας. Δεν μπορω να φανταστω ,τι θα ειναι η Ελλαδα σε λιγα χρονια! Πως θα ειναι να ζεις ,σε μια χωρα οπου οι πολιτες εξαθλιωμενοι,απελπισμενοι ,και οσφυοκαμπτες ,θα περιφερουν την απογνωση τους,δεξια και αριστερα ,χωρις καμια ελπιδα .Ζοφερες εικονες ,και μαλιστα σε εορταστικη περιοδο. Μα τι λεμε τωρα;;Ποια χριστουγεννα.....για ποιες γιορτες μιλαμε....για ποια διαθεση να φτιαξουμε....;; Τι ειμαστε...παιδακια;;Στην χωρα που δικαιωνεται το παρακρατος ,και το καθε μπατσακι αισθανεται και ρυθμιστης του πολιτικου γιγνεσθαι! Ημαρτον!!Δεν υπαρχει σωτηρια λεμε!!!Ενας ολοκληρος λαος ,σε ελευθερη πτωση!Και αν ειχαμε...λεω αν ειχαμε και κανενα πατατρακ.....εε εκει να δουμε την κριτικη απο ολους για ...''πτωση της αγοραστικης δυναμης στο εμπορικο κεντρο της πολης''!!Που επειδη ακριβως εχουν την καλυψη της εξουσιας,για εμας τον λαο ,η αντισταση προς τα χτηνη αυτα , επρεπε να ηταν επιταγη καθηκοντος και αυτοσεβασμου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger