Home » , » Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος ...

Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 | 3:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

"Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είναι η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του Κράτους. Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του διά τας αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστή δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος»... 

«Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν, αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς. Δε δυνάμεθα να διώξωμεν τον κομμουνισμόν, διότι και ο Χριστός υπήρξε κήρυξ της ιδέας αυτής. Ο Χριστός διεκήρυξε πρώτος τον κομμουνισμόν, αλλά από την υψηλήν ιδεολογίαν του κομμουνισμού μέχρι των ανατρεπτικών ενεργειών των ανθρώπων της Μόσχας, υπάρχει διαφορά».

Πρόγονος Επιτίμου Νοσφεράτου Δαγκώνουν και μέγας παπατζής. 

Επίσης ο ίδιος άφρων πολιτικός "με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες έλληνες στρατιώτες στη μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία. Οι συνολικές απώλειες του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στη μεσημβρινή Ρωσία ανήλθαν σε 398 νεκρούς και 657 τραυματίες". Όχι μόνον αυτό αλλά θα βρει μπροστά του την δικαιολογημένη εχθρότητα της Σοβιετικής Ένωσης.

"Η Μικρασιατική Καταστροφή είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή της Εγγύς Ανατολής, προκειμένου να προωθήσει μέσω αυτής της συμμετοχής στην πράξη τη θεωρία της "Μεγάλης Ιδέας", δηλαδή της προσάρτησης εδαφών στην Ελλάδα και έτσι να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, τα οποία διαπλέκονταν μ' αυτά των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα της Αγγλίας. Και την πραγματοποίηση των οποίων επιδίωκαν, μέσω των αγγλικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.
Ο απολογισμός της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι: 50.000 νεκροί, 75.000 τραυματίες. Κοντά 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους πάνω από 600.000 νεκρούς, θύματα της πολιτικής του κεφαλαίου, που έχει τον πόλεμο στο αίμα του, αλλά που ρουφά το αίμα των λαών για τα συμφέροντά του"... Από τον "Ριζοσπάστη"

Η μεγαλομανία του έβαλε το λαό σε πολύ επικίνδυνες περιπέτειες. Είχε όμως την τύχη να έρθει σε σύγκρουση με τον επίσης αυταρχικό αλλά κι ανίκανο βασιλιά, σύγκρουση βέβαια που ήταν καθαρά για τη νομή της εξουσίας, ποιός θα αρπάξει τα περισσότερα από τον κόσμο και όχι για την αλλαγή των δεινών του καπιταλιστικού συστήματος. Οδήγησε όμως στο Διχασμό, σε διώξεις και δολοφονίες εκατέρωθεν, σε δεινά και τελικά στην δικτατορία του Μεταξά.

Στα οικονομικά χρεοκόπησε τη χώρα το 1932. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ανάλυση για το τι και πως έγινε τότε η χρεοκοπία.

Το "Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935" ήταν επιθυμία της βενιζελικής παράταξης να ελέγξει πλήρως το στρατό προχωρώντας σε ριζικές εκκαθαρίσεις των αντιφρονούντων, καθώς και η επιδίωξη των πολιτικών της ίδιας παράταξης να επανέλθει με κάθε τρόπο στην εξουσία. ΝΑΙ ξέρουμε ποιός είναι ο Ε. Βενιζέλος, ο Μητσοτάκης του Α' Παγκοσμίου και του Μεσοπολέμου... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger