Home » , » Ο δικομματισμός ψόφησε και ζέχνει

Ο δικομματισμός ψόφησε και ζέχνει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 | 11:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Είναι σίγουρο ότι οι "μένουμε γίδια, παραιτηθείτε εσείς, να κάνουμε εμείς τα ίδια" δεν είναι ικανοί να γεμίζουν ούτε ταξί. Οι δήθεν "ανεξάρτητοι" κι "ακομμάτιστοι" έχουν εκπρόσωπο τη Νέα Δημοπρασία, τον Κούλη, που θέλει να εφαρμόσει ο ίδιος, ότι εφαρμόζει ο Αλέξης. Από κοντά κάτι τσόντες. Όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά φθίνουν συνεχώς, αφού ο κόσμος έχει καταλάβει το βρώμικο παιχνίδι της ΕΕ εις βάρος μας.

Όμως ακριβώς επειδή δεν βλέπουν συμμετοχή στη συγκέντρωση τους, προσπαθούν να φανατίσουν. Να δείξουν, ότι δήθεν διαφέρουν από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο όμως θα συνεργαστούν αρμονικότατα μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, εκτός, αν τους χαλάσει τα σχέδια ο κόσμος, τους διαολοστείλει αμφότερους, πράγμα πολύ πιθανό. Ο κόσμος, οποίος θέλει πραγματική αλλαγή πολιτικής, χωρίς μνημόνια, χωρίς υποτέλεια. Δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να αλλάξει μονάχα ο σαδιστής δήμιος, που θα εφαρμόσει στην πλάτη μας τα καινούρια καταστροφικά μέτρα των τοκογλύφων.

Τα δεκανίκια θα βρεθούν εκτός βουλής και η ΝΔ θα χάσει ακόμα περισσότερους. Η μόνη της ελπίδα είναι να χάσει πιο πολλούς ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που βεβαίως συμβαίνει. Τα ποσοστά των συμμοριών του Μνημονίου είναι - δικαίως - πολύ πεσμένα, οι δε εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, αδιαφορούν για τις κουταμάρες που λένε.

Γιατί όμως η κυβέρνηση, μέσω του Φίλη, προσπαθεί κι αυτή να φανατίσει; Δώσαμε ήδη την απάντηση. Για τον ίδιο λόγο, που προσπαθεί κι η ΝΔ να διχάσει. Η πόλωση λειτουργεί τόσο αποπροσανατολιστικά, όσο και συγκολλητικά. Θέτοντας ψευδοδιλλήματα, στρέφουν την προσοχή, όχι στη λεηλασία που ψήφισαν - εφάρμοσαν και οι δυο, αλλά στη σικέ τους διαμάχη. Θέλουν να δείξουν δήθεν διαφορετικοί, δήθεν κυρίαρχοι, ενώ στην πραγματικότητα διαλύονται.

Ο κόσμος για πρώτη φορά είναι φανερά τόσο αντίθετος στην πολιτική της ΕΕ των αρπακτικών. Κατανοεί ότι δεν πάει άλλο με τους απατεώνες. Γαλάζιους - πορτοκαλί ή δήθεν άχρωμους κι άοσμους. Πιστεύω, ότι είναι έτοιμος για ουσιαστική αλλαγή, για άλλο οικονομικό σύστημα. Αυτό πανικοβάλει τους πλούσιους, που επιχειρούν να βάλουν ψευτοδίλημμα: Αλέξης ή Κούλης; Κανένας από τους δύο, είναι ο "Γιάννης" και ο "Γιαννάκης", τα ρούχα του Μανωλιού, ο τέντζερης με το καπάκι, ο πισινός με το βρακί, το ίδιο κάλπικο νόμισμα. Ποιός είναι πισινός και ποιός λερωμένο βρακί είναι εντελώς αδιάφορο.

Ο Μητσοτάκης δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα διαφορετικό. Θα διώξει όλους τους άλλους, για να βολέψει τα βαφτιστήρια. Τίποτα άλλο. Μνημονιακός, νεοφιλελεύθερος κανίβαλος, ψήφισε Μνημόνιο, ΕΝΦΙΑ, απολύσεις, περικοπές κλπ. Ψήφισε ΝΑΙ στην υποτέλεια, την λεηλασία, την καταστροφή. Δεν ξέρω ποιός είναι χειρότερος από τους δυο, ούτε με ενδιαφέρει. Με νοιάζει να πάει στα τσακίδια και η Σκύλλα και η Χάρυβδη.

Προσπαθούν όμως να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, οι οποίοι λιγοστεύουν καθημερινά. Γι αυτό χρειάζεται η εντελώς ψεύτικη διαμάχη. Φυσικά ο Μητσοτάκης θέλει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο και μόνο για να έχει αυτός την κουτάλα με το φαί. Μόνο και μόνο από προσωπική φιλοδοξία, δεν διστάζει να εμπαίζει τους ίδιους τους οπαδούς του, τους οποίους θα ξεπουλήσει, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο πατέρας του. Δήθεν κεντροδεξιός κι αυτός, ήταν πίσω από όλα τα γεγονότα που οδήγησαν σε καταστροφές. Από την Αποστασία ως το Μακεδονικό και πολιτικά υπεύθυνος στη δολοφονία του αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα. Σόι πάει το βασίλειο, αλλά ο γιος είναι πιο αδίστακτος. Το κόλπο παλιό, το έκαναν με τη σημερινή τους τσόντα, το ΠΑΣΟΚ. "Εμείς οι αυτοί". Κανένας από τους δυο. Ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει, ενώ ο δικομματισμός ψόφησε και ζέχνει. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιουνίου 2016 στις 12:30 π.μ.

Καλή ανάλυση αλλά δεν ξέρω πόσο "έχει ξυπνήσει" ο κόσμος, όταν η μόνη μεγάλη κινητοποίηση που φαίνεται στον ορίζοντα είναι των ακραίων νεοφιλελεύθερων. Μάλλον εγκλωβίζεται στα ψευτοδιλήμματα ο περισσότερος κόσμος...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger