Home » » «Κανόνι» για την ιστορική Ένωση Πεζών Κρήτης λόγω χρεών

«Κανόνι» για την ιστορική Ένωση Πεζών Κρήτης λόγω χρεών

Από askordoulakos , Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 | 6:50 μ.μ.


Του Victor Κουμαντάκη (από neakriti.gr)

Μετά από 80 περίπου χρόνια ιστορίας η αγροτική Ένωση Πεζών, φαίνεται πως "βυθίζεται" από τα χρέη της, αποτελώντας την συνέχεια στα "κανόνια" της αγοράς.

Αν η είδηση για το Μαρινόπουλο και μετά για την κρητική Jetoil δεν προκάλεσε σεισμό στο άκουσμά της, τότε σίγουρα η είδηση για την ενδεχόμενη πτώχευση της Ένωσης Πεζών που αποτελεί ιστορία, κούνησε συθέμελα τον κόσμο της Κρήτης.

Ο κ. Φραγκίσμος Λαμπρινός, δικηγόρος της εταιρείας ουσιαστικά επιβεβαίωσε στο neakriti.gr, αυτό που ήταν ήδη λίγο πολύ γνωστό τις τελευταίες ώρες και ήταν κάτι που είχε επισημανθεί σχετικά με τα "κανόνια" γνωστών επιχειρήσεων από χθες. Η υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 βρίσκεται ήδη στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, με τα χρέη να είναι δεκάδες εκατομμύρια και να αφορούν κυρίως τραπεζικά δάνεια.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Φραγκιαδουλάκη, δεν θέλησε να δηλώσει κάτι σχετικά με αυτό ενώ ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ένωση.

Αδιαμφισβήτητα, η είδηση για την υπαγωγή σε πτωχευτικό νόμο από μια εταιρεία που είχε δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας, τις εμφιαλώσεις και τις εξαγωγές δημιουργεί ερωτηματικά για το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με μικρότερες εταιρείες.
            
             Πάντως, οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν για την δύσκολη συνέχεια που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη κατηφόρα για τις τοπικές επιχειρήσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger