Home » , » Το στόρι είναι γνωστό, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε

Το στόρι είναι γνωστό, το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 | 2:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Έχεις δει ταινίες τρόμου; Το θύμα σε κάποια φάση προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά ο δολοφόνος το κυνηγά. Κάτι ανάλογο με τα ντοκιμαντέρ. Το λιοντάρι "κάνει ντου" στο κοπάδι με τις αντιλόπες και τα άμοιρα ζώα τρέχουν, για να μη γίνουν γεύμα.
Σε ρωτάω λοιπόν. Αν είσαι εσύ στη θέση του θύματος κι έβλεπες κάποιον να έρχεται να σε κατασπαράξει, ή να σε σκοτώσει με σαδιστικό, βασανιστικό τρόπο, θα έμενες απαθής;
Δεν θα αντιστεκόσουν, δεν θα έφευγες φωνάζοντας "βοήθεια";

Και καλά, το λιοντάρι το κάνει για να ζήσει, ο "φονιάς" γιατί το απαιτεί το σενάριο, ο τοκογλύφος όμως της ΕΕ, γιατί θέλει να μας γδάρει, να μας σουβλίσει, να μας ψήσει και να μας φάει; Κι όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Είναι φυσικά η απληστία, η εκμετάλλευση που γεννά το σύστημα, θα απαντήσετε. Σωστά, είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Εμείς όμως τι κάνουμε; Τρέχουμε; Αντιστεκόμαστε; Αυτό ακριβώς κάνουμε σε κάθε ευκαιρία, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Αλλά το παιχνίδι μέσα στην έδρα του αντιπάλου είναι δύσκολο.

Η ΕΕ δεν προβλέπει έξοδο, γιατί είναι μια μεγάλη φυλακή. Και ποιός ο σκοπός της φυλακής, του στρατοπέδου συγκέντρωσης; Να μην μπορούν να φύγουν, όσοι είναι μέσα. Δυο χρόνια θα κάνουν στην Αγγλία να βγουν. Αν βγουν, αν το ΟΧΙ που είπαν, δεν γίνει ΝΑΙ, όπως έγινε εδώ. Κι εμείς εδώ είπαμε, δεν θέλουμε άλλο Μνημόνιο. Εμείς καλά τα είπαμε, δίκιο έχουμε. Τι μας είπαν όμως οι τοκογλύφοι; "Σκοτιστήκαμε, εμείς θα σας μαγειρέψουμε έτσι κι αλλιώς. Πάψτε όμως να φωνάζετε, μας πήρατε τα αυτιά, δεν μπορούμε ούτε να σας φάμε με την ησυχία μας;"

Τα ΟΧΙ γίνονται ΝΑΙ για τον ίδιο λόγο που τα αρπακτικά αγνοούν τη θέληση των υποψηφίων γευμάτων τους. Για τον ίδιο λόγο που ο φονιάς σε κυνηγά με το πριόνι, το τσεκούρι, το κουζινομάχαιρο, ή οποιοδήποτε άλλο όπλο. Θέλει να σε σκοτώσει, τι δεν καταλαβαίνεις; Το λόγο; Λόγοι υπάρχουν πολλοί, αλλά, όταν βλέπεις τον άλλο να κάνει "γιούρια" πάνοπλος, φωνάζοντας "Ευρώ Ελ Άκμπαρ", δεν αρχίζεις συζήτηση, δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Τρέχουμε και κρυβόμαστε λέμε. Αν δεν μπορούμε φύγουμε, παλεύουμε μ' ότι βρούμε μπροστά μας. Αλλιώς... ευχόμαστε να σπάσουν δόντι τα αρπακτικά των αγορών, καθώς μας ροκανίζουν, να τους κάτσουμε στο λαιμό, να πάθουν δυσκοίλια, αφού μας χωνέψουν.

Είμαστε εκείνοι που θα πεθάνουν βίαια σύμφωνα με το "σενάριο" στο θρίλερ της κρίσης. Θα μας τεμαχίσουν στις Τράπεζες. Θα μας ρίξουν και μερικούς τόνους φόρους από πάνω, για εφέ. Ο Μητσοτάκης, και κάθε Μητσοτάκης ή Τσίπρας, είναι ο συνεργός του δολοφόνου, που τον παίζει η Μέρκελ, και κάθε Μέρκελ. Αφού δεν κινδυνεύει ο ίδιος, γουστάρει να βλέπει την απάνθρωπη δολοφονία μας. Σε ταινίες - τσόντα θα αυνανίζονταν κιόλας. Το στόρι είναι επομένως γνωστό. Μην ακούσω, "δεν ήξερα τι ρόλος είναι". Είναι ο ρόλος εκείνου του φτωχού, που δεν πρόκειται να τη γλυτώσει. Ο ρόλος περιλαμβάνει βιασμό, ξύλο, βασανισμό, ακρωτηριασμό, φόνο κοκ. Ο γερμανός σκηνοθέτης απαιτεί ρεαλισμό. Όχι, δεν θα έχει happy end. Εκτός, αν είσαι με τον παρανοϊκό εγκληματία. Ή νεοφιλελεύθερος κανίβαλος με σαδομαζοχιστικές τάσεις. Δεν είσαι, άρα δεν θα σ' αρέσει.

Θα στο πω τώρα με άλλα λόγια χωρίς παρομοιώσεις και παραδείγματα. Το ότι είπαμε ΟΧΙ είναι τιμή μας και καμάρι μας. Δεν υπήρχε περίπτωση συναίνεσης σε όσα εγκληματικά ετοίμασαν εις βάρος μας. Το ότι αυτό το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ από τους τοκογλύφους και τους πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους, δεν μας πτοεί καθόλου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν πρόκειται να κάτσουμε ήσυχα, να μας καταστρέψουν. Με όποιο τρόπο μπορούμε, θα Αντιστεκόμαστε.

Καλό θα ήταν να την κάναμε από το "σφαγείο" της ΕΕ. Βέβαια θα μας κυνηγήσουν κι έξω, οι καπιταλιστές κι οι καρχαρίες δεν σταματάνε ποτέ, αλλά τουλάχιστο έξω από την παγίδα, θα έχουμε καλύτερες πιθανότητες να ξεφύγουμε. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger