Home » » Θα έχουμε και περίσσευμα από πάνω...

Θα έχουμε και περίσσευμα από πάνω...

Από askordoulakos , Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 | 5:05 μ.μ.


Του  Κώστα Καίσαρη (από sentragoal.gr)

ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη: «Πράγματι ο Αλέξης έχει πάρει κάποια κιλά. Αυτό συνέβη τον χειμώνα». Ερωτηθείς, αν  ο πρωθυπουργός γυμνάζεται (όπως ο Γ. Παπανδρέου), απάντησε ότι «δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, αλλά ο κ. Τσίπρας προσέχει πλέον τη διατροφή του». Πράγματι. Το θέαμα να μην κουμπώνει το σακάκι του πρωθυπουργού της χώρας, να είναι τσίτα και με το κουμπί έτοιμο να σπάσει είναι αντιαισθητικό. Κι όχι λόγω παραπάνω κιλών. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το ακατανόητο και απαράδεκτο είναι ότι δεν λέει να του πάρουνε δυο τρία κοστούμια μεγαλύτερο νούμερο. Κι αν ο ίδιος αδιαφορεί και δεν κοιτάει τον καθρέφτη, η Περιστέρα τι κάνει; Ενας άνθρωπος να του πει ότι πρέπει να αλλάξει ρούχα δεν υπάρχει;

Ας αφήσουμε όμως το φαίνεσθαι κι ας δούμε την ουσία. Την κίνηση ματ του Ελληνα πρωθυπουργού να επαναφέρει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Να πατσίσουμε με τους Γερμαναράδες, να τελειώνει η ιστορία. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, τα λεφτά αυτά προσδιορίζονται στα 278,7 δισ. ευρώ. Οταν δηλαδή το 1946, που είχε τελειώσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, στη συνδιάσκεψη του Παρισιού είχαν καταλογισθεί στη Γερμανία για να πληρώσει στην Ελλάδα 341,6 δισ. δολάρια.

Με τον Ζακ Ντελπλά, οικονομολόγο και σύμβουλο της γαλλικής κυβέρνησης, να ανεβάζει το ποσό στα 575 δισ. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξιος Τσίπρας δεν θα σταματήσει στη Γερμανία. Και η Ιταλία που μας κήρυξε την 28η Οκτωβρίου του 1940 τον πόλεμο και επιχείρησε να εισβάλει στα πάτρια εδάφη θα κληθεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της. Η Ελλάς μάλιστα δεν θα εγείρει αξιώσεις μόνο για τον παρελθόντα αιώνα και για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Αλέξης θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα απαιτήσει να πληρώσουν άπαντες. Αρχής γενομένης από την Περσία. Τι δουλειά είχαν να έρθουν εδώ; Και δυο φορές μάλιστα. Μία ο Δαρείος και μία ο Ξέρξης. Τεράστιες ήταν οι ζημιές που είχαν προκαλέσει. Ακολούθως έχει σειρά η Ιταλία. Σαν συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τέσσερις πολέμους είχαν ξεκινήσει κατά της Μακεδονίας. Από το 215 π.Χ. μέχρι το 146 π.Χ. όταν κατάφεραν να νικήσουν και να ιδρύσουν τη ρωμαϊκή επαρχία της Μακεδονίας. Και να καταλάβουν στη συνέχεια και την Πελοπόννησο. Δεν θα πρέπει να πληρώσουν για τις καταστροφές που προκάλεσαν; Δεν θα πρέπει να πληρώσει η Τουρκία που κατέλαβε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κι έχει ακόμα υπό κατοχή την Κωνσταντινούπολη κι όλες τις πόλεις της Μικράς Ασίας; Ο Ιμπραήμ τι δουλειά είχε να έρθει με 30.000 άνδρες από την Αίγυπτο;
Κατ' αρχάς το 1824 στην Κρήτη κι ακολούθως μέχρι το 1828 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τι δουλειά είχε να αβαντάρει τους Τούρκους, να πνίξει την ελληνική επανάσταση στο αίμα και να κατασφάξει τόσα παλικάρια; Δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι Αιγύπτιοι; Θέμα παραγραφής σε εγκλήματα πολέμου δεν υφίσταται.

Ο Αλέξης λοιπόν δεν θα μείνει στις γερμανικές αποζημιώσεις. Οσοι σήκωσαν τα όπλα και επιτέθηκαν στην Ελλάδα θα κληθούν να πληρώσουν. Ελληνικό αίμα χύθηκε στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., όταν έφαγε τα μούτρα του ο Δαρείος. Οπως και στη μάχη των Πλαταιών το 479 π.Χ., όταν κατατροπώθηκε ο Ξέρξης. Αυτός που είχε νευριάσει επειδή είχε φουρτούνα κι έδωσε εντολή στους άνδρες του να μαστιγώσουν τη θάλασσα. Στη Χερσόνησο του Αθω. Στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Να τα ξεχάσουμε όλα αυτά, επειδή έχουν περάσει δυόμισι χιλιάδες χρόνια; Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν ξεχνά. Οπως δεν ξεχνά ο άλλος κυβερνητικός εταίρος. Ο μεγάλος Ελληνας που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος. Ολοι οι πεζεβέγκηδες θα περάσουν από τον πάγκο και θα πληρώσουν αυτά που οφείλουν στην Ελλάδα: Πέρσες, Ιταλοί, Τούρκοι, Αιγύπτιοι και βεβαίως βεβαίως οι Γερμανοί. Θα μας δώσουν αυτά που μας οφείλουν, ώστε να πληρώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τις υποχρεώσεις μας. Κι όχι μόνο θα έρθουμε πάτσι και πόστα, αλλά θα έχουμε και περίσσευμα κι από πάνω. Αυτά.

Για να γίνει απεργία, πρέπει να υπάρχει εργασία 

ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει πει ο μέγας Κινέζος επαναστάτης, σύντροφος, Τενγκ Ξιαοπίνγκ: «Ασπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια». Ετσι ακριβώς και οι Ελληνες πολιτικοί.

Πολιτικάντηδες και δικολάβοι για να είμαστε ακριβείς. Είτε σαν δεξιοί αυτοπροσδιορίζονται είτε σαν αριστεροί. Ο αμετανόητος κομμουνιστής Γεώργιος Κατρούγκαλος: «Η απεργία είναι το έσχατο όπλο των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θα το υπερασπιστεί μέχρι τέλους». Προφανώς ο εν λόγω Κατρούγκαλος έχει μείνει στον παρελθόντα αιώνα. Ποια απεργία; Για να γίνει απεργία, πρέπει να υπάρχει εργασία. Αν είσαι άνεργος, τι απεργία να κάνεις; Με τους μισούς Ελληνες στην ανεργία, ποιος να τολμήσει να κάνει απεργία; Η απεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει καταργηθεί προ πολλού.

Απεργίες κάνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το προστατευόμενο είδος όλων των κυβερνήσεων. Και ειδικότερα των αποκαλούμενων «προοδευτικών». Υπάρχουν όμως και ακόμα χειρότερα. Οπως αυτό που είπε ο Δρίτσας, ο αποκαλούμενος Ντορής: «Στόχος να ξαναγεμίσουν με Ελληνες ναυτικούς τα ελληνικά εμπορικά πλοία». Δηλαδή στόχος της κυβέρνησης είναι να φτάσουν οι μισθοί σε επίπεδα Πακιστάν και Φιλιππίνων; Αλλος τρόπος για να βρουν δουλειά οι Ελληνες στα καράβια δεν υπάρχει, αν πιστεύει, λοιπόν, ο Δρίτσας ότι ο Ελληνας ναυτικός μπορεί να πληρώνεται τα τριπλά από τον Φιλιππινέζο, ας το νομοθετήσει για τα πλοία με ελληνική σημαία. Να δει πώς αδειάζει το ελληνικό νηολόγιο μέσα σε πέντε λεπτά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger