Home » , » Οι "βανδαλισμοί" των αντιεξουσιαστών και το "Ιερόν κατάστημα" της Τήνου

Οι "βανδαλισμοί" των αντιεξουσιαστών και το "Ιερόν κατάστημα" της Τήνου

Από giorgis , Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 | 10:42 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

«Βολές ιεραρχών για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών» τιτλοφορεί το τηλεοπτικό του ρεπορτάζ ο Σκάι και στο οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις αρχιρασοφόρων και πολιτικάντηδων που έγιναν από το νησί της Τήνου με αφορμή την γιορτή της Παναγίας.

«Τι δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες επιθέσεις στην έδρα της ιεράς Συνόδου και σε άλλους ναούς εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής και πολιτικής ζωής της χώρας» ακούμε στην εισαγωγή του σχετικού βίντεο, το οποίο στην συνέχεια παραθέτει δηλώσεις δεσποτάδων «από τη μεγαλόχαρη της Τήνου».

«Για εκκλησία που βάλλεται» μας είπε ο μητροπολίτης Τήνου, για να συμπληρώσει ο Πάνος Καμμένος ότι με τις επιθέσεις αυτές δεν πτοείτε το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά «ανάβει πολύ περισσότερο». Από κοντά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που καταδίκασε τους «βέβηλους σε βάρος της εκκλησίας μας», ενώ δεν παρέλειψε και ο γνωστός σκοταδιστής δεσπότης του Πειραιά Σεραφείμ να ψάλει τα σχετικά τροπάρια.
Και επειδή σύμφωνα με τους θρησκευτικούς και πολιτικούς μας ταγούς υπάρχουν κάποιοι αντιεξουσιαστές που προχωράνε σε «βιαιοπραγίες και βανδαλισμούς» σε «χώρους λατρείας», θα κάνουμε κι εμείς μια παρέμβαση μιλώντας για το "Ιερόν κατάστημα", που έχει το παπαδαριό στην Τήνο.
Αραγε αυτό με την λειτουργία του –και το εμπόρευμα ελπίδας που πουλάει στους αφελής- δεν «βιαιοπραγεί» στην νοημοσύνη μας;
Οταν μας ζητάνε να πιστέψουμε στις «θείες εντολές», παραγωγής του 1752 που ήρθαν σε γνώση μας από μια καλόγρια, -απ’ την τελευταία φουρνιά «αγίων» της Ορθόδοξης εκκλησίας, το 1970- δεν «βανδαλίζουν» την λογική μας;

Το κείμενο που τιτλοφορείται «Το "Ιερόν κατάστημα": Η μεγαλόχαρη της Τήνου και η κατασκευή της Λατρείας» το οποίο υπογράφει ο Αυγουστίνος Ζενάκος και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Unfollow" είναι κατατοπιστικότατο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Αυγούστου 2016 στις 1:51 π.μ.

Οι μολότωφ σε εκκλησίες και τζαμιά είναι βούτυρο στο ψωμί των τραγοπαπάδων. Και σίγουρα έργο της "δεξιάς του Κυρίου", που ποτέ δεν κάθησε με τα χέρια (ε)σταυρωμένα, κι ούτε τα λεφτά της λείψαν.
Να τελειώνουμε με την φραμπαλατζήδικη τΣυριζανελάνικη πασοκοαριστερά και τους αναρχοφασιστικούς βραχίονές της.
Ε, "σύντροφε" Ρουμπάτη;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger