Home » , » Καινούργια "χριστιανικά" τροπάρια από τον "άγιο" Καλαβρύτων

Καινούργια "χριστιανικά" τροπάρια από τον "άγιο" Καλαβρύτων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 | 6:51 μ.μ.


Πάντως διαβάζοντας το τροπάρι που έγραψε ο «άγιος» - μπλόκερ Καλαβρύτων, στον διαδικτυακό του άμβωνα δεν μπορεί παρά να σου φτιάξει την διάθεση. Πάλι αποδέκτη έχει τον υπουργό Παιδείας, αλλά ο σημερινός του ψαλμός είναι ποιο «χριστιανικός». Δεν απευθύνει κάποια παράκληση, προς τον «Εσταυρωμένο Χριστό», όπως στο παρελθόν, «να σαπίσει το χέρι του Φίλη». Περιορίζεται να αναφερθεί στον «τέως ΝΕΩΚΟΡΟ στην Χρυσοσπηλαιώτισσα» -ρε τι μαθαίνουμε για τις περασμένες επιδόσεις του υπουργού Παιδείας!- με ποιο «αποδεκτούς» χαρακτηρισμούς όπως «ημιμαθείς», «αστοιχείωτος», «ασμίλευτος», «προκλητικός» …
Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με τον «άγιο» ο κ. Φίλης διαπράττει «έγκλημα καθοσιώσεως» σε βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Εχουμε «κοσμικό κράτος» ή όχι; Όπως γράφει και το «Ποντίκι», «κάθε παρέμβαση της Εκκλησίας στις υποθέσεις της πολιτείας είναι απαράδεκτη και παραβιάζει τους θεσμούς του πολιτεύματος». Όπως πολύ σωστά επισημαίνει η βδομαδιάτικη εφημερίδα «ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμιά δουλειά να επεμβαίνει σε ζητήματα που με βάση τους διακριτούς ρόλους πολιτείας – Εκκλησίας ανήκουν στην πλήρη και σαφή αρμοδιότητα της πολιτείας».

Στην πολιτική διάσταση που έχει πάρει το θέμα με την σχετική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αφού χτες ψήφισαν χεράκι - χεράκι την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού κι ετοιμάζονται να ψηφίσουν μαζί πολλά από τα νέα μέτρα της πρώτης και δεύτερης αξιολόγησης, βρήκαν νέο θέμα για να τσακωθούν. Αυτή τη φορά το μάθημα των θρησκευτικών.
Όσο για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Φίλη να καταργηθούν κάποιοι αναχρονισμοί στο σχολείο, όπως είναι ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών, εδώ η υποκρισία χτυπάει κόκκινο. Γιατί εξίσου αναχρονιστικό είναι μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγκάκι, ελλείψει αιθουσών, όπως επίσης ένας εκπαιδευτικός να τα κάνει όλα, για να κρυφτούν κάτω από το χαλί οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, που διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μόνο που γι’ αυτούς τους αναχρονισμούς η κυβέρνηση δεν δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον»… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger