Home » , » Αγρια καταστολή στην Τουρκία εν όψει δημοψηφίσματος για αλλαγή πολιτεύματος.

Αγρια καταστολή στην Τουρκία εν όψει δημοψηφίσματος για αλλαγή πολιτεύματος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 | 4:34 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογάν

 Όπως είναι γνωστό μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλη  ο Ερντογάν και το καθεστώς του έχουν εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις σε κάθε μορφή αντιπολίτευσης καθώς και στο συνδικαλιστικό κίνημα, μετατρέποντας την απόπειρα σε ευκαιρία ώστε το καθεστώς της Αγκυρας ώστε να απαλλαγεί από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Παράλληλα η κυβέρνηση σε συνεργασία με ακροδεξιούς σχηματισμούς, όπως είναι οι Γκρίζοι Λύκοι, άλλαξε κύρια άρθρα του Συντάγματος ανοίγοντας τον δρόμο μετά το δημοψήφισμα που έχει εξαγγελθεί, να αποκτήσει υπερεξουσίες ο Ερντογάν  με την επιδιωκόμενη αλλαγή πολιτεύματος.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι το δημοψήφισμα θα γίνει μεταξύ 15-20 Απριλίου ενώ θα εξακολουθεί να ισχύει ο ειδικός νόμος έκτακτης ανάγκης που επικρατεί σήμερα στην χώρα. Είναι φανερό ότι μαζί με την άγρια καταστολή, τον βομβαρδισμό εθνικισμού και θρησκευτικού σκοταδισμού, το καθεστώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει η κρατική μηχανή για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους σχεδιασμούς Ερντογάν, στο να μεταβληθεί δηλαδή σε έναν αυταρχικό «σουλτάνο», αντιδρούν ακόμα και αστοί πολιτικοί, καθώς και ένα μεγάλο τμήμα από την εκλογική βάση του κόμματος των γκρίζων λύκων που πλαισιώνει το Κόμμα Εθνικής Δράσης και οι οποίοι αναφέρουν ότι τέτοιες υπερεξουσίες που προορίζει για τον εαυτό του ο Ερντογάν δεν της είχε ούτε ο Κεμάλ.

Την ίδια στιγμή το αριστερό και κουρδικό κίνημα, παρ’ όλα τα τρομακτικά εμπόδια που αντιμετωπίζει από τον κυβερνητικό μηχανισμό έχει  ξεκινήσει εκστρατεία για την υπερψήφιση του «όχι», και σε πάρα πολλές περιοχές έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις και καμπάνιες.
Επίσης υπάρχουν αλλεπάλληλα καλέσματα για συστράτευση οργανώσεων και συλλογικοτήτων για κοινό μέτωπο ενάντια στις προθέσεις Ερντογάν να επιβάλλει ένα απόλυτα αυταρχικά καθεστώς και αναμένατε το επόμενο διάστημα το κίνημα υπέρ του «όχι» να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger