Home » , » Σκάνδαλο Novartis αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Πάλι "λάδι" θα βγουν τα πολιτικά λαμόγια που συμμετείχαν

Σκάνδαλο Novartis αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Πάλι "λάδι" θα βγουν τα πολιτικά λαμόγια που συμμετείχαν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 | 5:22 π.μ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Η παραπάνω πρόταση του Ροΐδη μας ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα όσα δημοσιεύονται για το τεράστιο σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού, Γερμανικών συμφερόντων Novartis.
Παράλληλα όμως θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι ακόμα μια φορά θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση: «Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι παρά τα κραυγαλέα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν  τρεις υπουργούς της εποχής εκείνης (2012) και έναν πρώην πρωθυπουργό να έχουν ενεργό συμμετοχή και σ’ αυτή την τεράστια απάτη, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Αμφιβάλλουμε για το αν τα ονόματά τους θα δοθούν στην δημοσιότητα, ενώ έχουμε δεδομένο ότι κανένας απ’ αυτούς δεν θα κλιθεί να λογοδοτήσει για τις λαμογιές που διέπραξε θησαυρίζοντας, σε βάρος του ελληνικού λαού.

«Το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας, Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Μιλάμε για πάνω από 4 δισ. ευρώ "μαύρο" χρήμα», ακούσαμε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, να δηλώνει σε συνέντευξη του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Είχαμε αναφερθεί για το πώς δημιουργήθηκε και τους παράγοντες που συνετέλεσαν για να ρθει στην δημοσιότητα αυτό το σκάνδαλο. Επίσης με σχετική σιγουριά έχοντας την εμπειρία με το τι συνέβαινε στο παρελθόν σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούμε να ισχυριστούμε ότι και αυτή την ιστορία θα την φάει το σκοτάδι. Αλλωστε σήψη. διαφθορά και καπιταλισμός είναι έννοιες συνώνυμες. Αν συμβεί ελάχιστες φορές να την πληρώσουν κάποια γραβατωμένα μεγαλολαμόγια, αυτό είτε θα οφείλεται σε διαμάχη στο εσωτερικό της ίδιας της παρασιτικής κομπραδόρικης κλίκας, είτε σε εποχές πολιτικής κρίσης, θα είναι αποτέλεσμα σκοπιμότητας. Να καλλιεργήσει δηλαδή το πολιτικό σύστημα την μαζική αυταπάτη ότι διαθέτει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, με το σκάνδαλο της Novartis, δεν νομίζουμε ότι θα συμβεί τίποτε από αυτά.

Για την πληρότητα της ανάρτησή μας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Docunento».

… Η τακτική αυτή δεν είναι ξένη για τη Novartis. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί στην Ιαπωνία ότι πλάσαρε τρία φάρμακα, το Tasigna για τη λευχαιμία και τα Gleevec και Diovan για την υπέρταση ενώ στελέχη της είχαν φροντίσει να αλλάξουν τα στοιχεία των κλινικών μελετών και να κρύψουν τις παρενέργειες.

Είναι η πρώτη φορά όμως που οι διωκτικές αρχές έχουν ομολογία των στελεχών σε βίντεο. Στο ίδιο βίντεο, στέλεχος της ελληνικής Novartis ενημερώνει για την πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία παρά την κρίση παρουσιάζει υψηλά κέρδη και θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της γιατί διαθέτει καλές σχέσεις με τρεις υπουργούς της εποχής εκείνης (2012) και έναν πρώην πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά «έχει και προσωπικό ενδιαφέρον».

Παράλληλα θυγατρικές εταιρείες που όπως καταγράφεται στην αμερικανική έρευνα μοίραζαν μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, βίντεο με ομολογίες στελεχών της Novartis ότι ρίχνουν στην αγορά φάρμακα με αμφίβολα αποτελέσματα, αλλά και απλά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι υπεύθυνοι υγείας και κυρίως οι υπουργοί συμβάδιζαν περιέργως με τις ανάγκες της φαρμακοβιομηχανίας.

Φυσικά δεν το έκαναν παράνομα, αφού αυτοί διαμόρφωναν τους νόμους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο ρόλος καθηγητών πανεπιστημίων και επιστημόνων, που προσφέρουν το όνομά τους, την ιδιότητά τους και φυσικά τις υπηρεσίες τους στη φαρμακοβιομηχανία προσφέροντας επιστημονικοφάνεια στη χρόνια διαφθορά.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger