Home » , , » Δώρο στους εργοδότες 5 δισ. από τον ΕΦΚΑ

Δώρο στους εργοδότες 5 δισ. από τον ΕΦΚΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 | 7:25 μ.μ.

Πηγή: «Πριν»

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τις μελλοντικές συντάξεις σε ...φιλοδωρήματα και τώρα ετοιμάζεται να κόψει και τη λεγάμενη «προσωπική διαφορά» με την οποία εξαγόρασε την ανοχή μεγάλου μέρους των νυν συνταξιούχων. Δεν φτάνει που κοντεύει να μηδενίσει τις επικουρικές συντάξεις, στη βάση των «μηδενικών ελλειμμάτων». Δεν φτάνει που ολοκληρώνει τη ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, η οποία ξεκίνησε με το περιβόητο PSI. Δεν φτάνει που επιβάλει υπέρογκες εισφορές στους νέους και τους απομυζά συνολικά, μαζί με τους φόρους, πάνω από το μισό τους (ούτως ή άλλως πενιχρό) εισόδημα, παρ’ ότι έχουν ελάχιστες ελπίδες να πάρουν σύνταξη.

Τώρα, έρχεται να κάνει και ένα σκανδαλώδες δώρο προς τους εργοδότες, για να αποδείξει ακόμη μία φορά ότι και η «πρώτη φορά Αριστερά» ήρθε για να υπηρετήσει τα δικά τους συμφέροντα.

Συγκεκριμένα, ενώ θεωρητικά για κάθε εργαζόμενο αντιστοιχεί πλέον εισφορά στον ΕΦΚΑ για κύρια σύνταξη η οποία ανέρχεται στο 20% του εισοδήματός του, με τον ίδιο να υποχρεούται να καταβάλει το ένα τρίτο και τον εργοδότη του τα δύο τρίτα, στην πράξη συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Κι αυτό διότι με βάση τις εφαρμοστικές εγκυκλίους του σχετικού νόμου, ενώ από τους εργαζόμενους παρακρατείται ολόκληρο το ποσό που τους αναλογεί ήδη από τις αρχές του έτους (6,67%), για τους εργοδότες προβλέπεται τριετής μεταβατική περίοδος. Έτσι, η εισφορά τους θα αυξάνεται κλιμακωτά: 3,33% φέτος, 6,67% το 2018, 10% το 2019, για να φτάσει στο προβλεπόμενο 13,33% το 2020.

Έτσι, εκτός των άλλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει «προίκα» στο νέο ενιαίο Ταμείο ένα επιπλέον έλλειμμα, το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί και να ξεπεράσει τα 5 δις ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια! Φαντάζεστε, φυσικά, ποιος θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό.,.

Διαβάστε από την ίδια εφημερίδα:

Οργιάζουν οι Ευρω-στεφανήδες
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger