Home » , » Ζυμώσεις για κοινή εκλογική κάθοδο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ-Πλεύση Ελευθερίας;

Ζυμώσεις για κοινή εκλογική κάθοδο ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ-Πλεύση Ελευθερίας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 | 10:25 μ.μ.

Δεν νομίζουμε ότι έχει πραγματική βάση το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ζυμώσεις για κοινή εκλογική κάθοδο των πολιτικών σχηματισμών ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Πλεύση Ελευθερίας-ΛΑΕ.

Θα μας κάνει εντύπωση δηλαδή να βρουν κοινή συνισταμένη αυτά τα τρία πολιτικά μορφώματα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δηλώσει δημόσια ότι στην ΛΑΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκουν πολιτική στέγη «αριστερά λαμόγια» και ενώ έχει ακολουθήσει η οργισμένη ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης,  το επόμενο χρονικό διάστημα παίρνει πρωτοβουλία για συστράτευση αυτών των δυνάμεων ώστε «με την ενοποίησή τους οι τρεις κινήσεις να φθάσουν σε ποσοστό πάνω από 6,5%» που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:

Π. Λαφαζάνης: Προς συνεργασία με Ζωή και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΝΤΟΝΗ κινητικότητα παρατηρείται στον πολιτικό χώρο αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού πόλου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του Αγγέλου Χάγιου, για πρώτη φορά, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστερός πρωτίστως δηλαδή με τη ΛΑΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρχίζει και θέτει θέμα νομίσματος, αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να απευθύνει πρόταση συνεργασίας τόσο προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και προς την Πλεύση Ελευθερίας.
Ηδη, στο μέτωπο έχει προσχωρήσει και ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ φλερτ υπάρχει με το... ΔΙ.ΡΙΖΑ, το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστερός στο οποίο μετέχουν οι Τάσος Κορωνάκης, Ηρώ Δειώτη και Γιάννης Αλμπάνης. Φλερτ υπάρχει και με τη Χριστιανική Δημοκρατία του Μανώλη Μηλιαράκη.

Από το μέτωπο αποκλείονται ο Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω των θέσεων που έχει υπέρ της ευρωζώνης και ο Γιάννης Μηλιός, γιατί δέχθηκε να λάβει θέση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν αυτή είναι άμισθη.

Οι δημοσκόποι υπολογίζουν ότι με την ενοποίησή τους οι τρεις κινήσεις μπορεί να φθάσουν σε ποσοστό πάνω από 6,5%.
Αγνωστο είναι τι θα συμβεί με το θέμα της ηγεσίας, καθώς οι φιλοδοξίες είναι πάρα πολλές.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

5 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:04 μ.μ.

Ολοι στις 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ στην Ομόνοια στην Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Παλεύουμε ενάντια στην Αστική Τάξη την Ε.Ε την Αριστερή κυβέρνηση και τα δεκανίκια της που σφάζουνε καθημερινά τον λαό για τα Συμφέροντα των Καπιταλιστών. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης του λαού με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ταυτόχρονα αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο όλων αυτών που παραμυθιάζουνε τον λαό οτι με Επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας θα ζήσει τάχα καλύτερα. Η Τραγωδία για τον λαό θα είναι ίδια και χειρότερη. Το επιδιώκουνε Εφοπλιστές Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι Εθνικιστές και Φασίστες. Ολοι κάτω απο την Σημαία της Τάξης μας. Την Αριστερά την είδαμε

6 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:13 π.μ.

Σσσσσσσσσσσσσς!
Μη μιλάτε! Αφήστε τους να το κάνουν.....

6 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:35 π.μ.

Σεχτάρ. Αυτό κάνουνε εδω και 26 χρόνια...τουλάχιστον..... Παλιά τους τέχνη κόσκινο......

6 Φεβρουαρίου 2017 στις 2:31 μ.μ.

...εκλογικές συγκολλήσεις ...από δεξιά και από τα πάνω!
Ας τους βοηθήσουμε, να πήζουν και τα μυαλά....

6 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:12 μ.μ.

6.08. Ηδη υπάρχει το ΠΑΜΕ και η Λαική Συμμαχία που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για να αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η διαπάλη των απόψεων την οποία και επιδιώκουμε και προβάλουμε τις Θέσεις μας. Και η ζωή δείχνει σε όλους τον δρόμο Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Σε αυτή την Εξουσία το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στην διακυβέρνηση. Μέχρι τότε το ΚΚΕ θα συμμετέχει στις Αστικές Εκλογές απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης. Αυτό είναι Επιτακτικό για να σωθεί ο λαός και όχι ένα νέο Οπορτουνιστικό ανάχωμα στην υπηρεσία του Καπιταλισμού όπως ο Συνασπισμός Σύριζα ανταρσύα κ.α.

6 Φεβρουαρίου 2017 στις 8:14 μ.μ.

Σεχτάρ. Σωστός.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger