Home » , » Εν-δυο, εν-δυο, βαράτε καλή προσοχή, μη σβήσει το Φως το Άγιο, και μείνουνε ρέστοι οι πιστοί…

Εν-δυο, εν-δυο, βαράτε καλή προσοχή, μη σβήσει το Φως το Άγιο, και μείνουνε ρέστοι οι πιστοί…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 | 4:47 π.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Εντάξει, ο Πάνος έχει δίκιο. Δεν το λέω εγώ, ο γιατρός προτείνει να του λέμε σε όλα «ναι» και να του χαμογελάμε. Έχει το ακαταλόγιστο; Φυσικά! Αλλά φταίει αυτός που είναι υπουργός;
Θεούσα μου καλή, είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις σ’ ότι θέλεις. Τα παιδάκια πιστεύουν στον Αϊ Βασίλη και δεν θα τους χαλάσω εγώ το χατίρι, μέχρι να μεγαλώσουν και να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι πχ ο μισθός του «Άγιου Βασίλη» δεν φτάνει ούτε για ψωμί, όχι για να πάρει αυτά που διαφημίζουν στην TV.

Και καλά, τα παιδιά έχουν άγνοια. Οι ψηφοφόροι όμως τι έχουν που στέλνουν συνεχώς ανεγκέφαλους στη Βουλή; Νομίζω πως το κάνουν από παρεξήγηση: Έχουν μπερδέψει το Κοινοβούλιο με το Φρενοκομείο. Ή τη Φυλακή, ανάλογα ποιόν ψηφίζουν. Το παράδειγμα του αδίστακτου δισεκατομμυριούχου Προέδρου των ΗΠΑ – ξείπα, αποδεικνύει πως αυτή η παρερμηνεία υπάρχει κι αλλού.

Πίσω στο Φως το Άγιο. Όπως είπα, δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου θέλει. Υπάρχουν πχ ακόμα οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ -ελάχιστοι αλλά υπάρχουν- που πιστεύουν ότι ο Τσίπρας κάνει «διαπραγμάτευση». Εκεί να δεις φαντασία, αλλά τι να κάνουμε; Επανάσταση; Μακάρι.

Εντάξει θεούσα μου, πίστευε στο «Άγιο Φως». Το γράφω και με κεφαλαία μη σε κακοκαρδίσω. Αλλά, όταν αφορά Προϋπολογισμό, αγαπητέ Πάνο, αφορά και όσους δεν πιστεύουν σ’ αυτά. Θέλω να πω, πως, αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να προσκυνήσει τη Σταχτοπούτα και τη Χιονάτη, ας πάει στη Disneyland με δικά του έξοδα, όχι να πληρώσουμε όλοι εμείς «ρεφενέ».

Που θα πει ότι, αν, Πάνο μου, θέλεις εσύ να κάνεις το κομμάτι - ή πιο σωστά την τρέλα σου, να την κάνεις με δικά σου λεφτά. Εναλλακτικά πες στο παπαδαριό να ξηλωθεί αυτό για τη φιέστα. Εμείς γιατί; «Ο Θεός έχει» όχι οι υπόλοιποι.

Βέβαια υπάρχει απίστευτη υποκρισία κι από τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει κάποια πράγματα, μόνο όμως για να κάνει κρότο. Όποιος είναι Αριστερός χωρίζει το Κράτος από την Εκκλησία, γκέγκε; Αλλιώς κάνει «μόκο», διότι, αν μετά πας στο ναό και φιλήσεις το χέρι του παπά, θα ξεραθούν όλοι στα γέλια. Έπειτα θα αναρωτιέσαι, «Ψιχαλίζει ή μας φτύνουνε»; Για να μη σας ματιάσουμε βρε, τέτοιοι «επαναστάτες»…

Κι ας πάμε στο ψητό: Να ρωτήσω μόνο κάτι απλό να μην προχωρήσω και θεωρηθεί ότι πάω να προσβάλω κάποιους. Τόσα χρόνια βαράμε προσοχές, υποδεχόμαστε φώτα ζώνες, παντόφλες, οτιδήποτε βαφτίζει «άγιο» το παπαδαριό… είδαμε προκοπή; Κάποιο θαύμα; Από το κακό στο χειρότερο δεν πάμε; Εκτός, αν εννοούν «θαύμα» που δεν ξεσηκωθήκαμε ακόμα.

Θα μου πει η θεούσα: Μα το Άγιο Φως φταίει για το Μνημόνιο; Όχι το φως αυτό καθ’ αυτό, που στο μέλλον θα είναι χρήσιμο το κερί, αφού ελάχιστοι θα μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος, αλλά η νοοτροπία που έχουν οι πλούσιοι και οι πολιτικές που ακολουθούνται. Όμως ακόμα κι αν δεν έχει σχέση με την πολιτική η φωτίτσα, γιατί τότε στέκονται «σούζα» μπροστά της οι πολιτικοί; Προφανώς για να αποπροσανατολίσουν και να πουλήσουν ψεύτικη Ελπίδα.

Όμως η πραγματική Ελπίδα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Από μας εξαρτάται, αν θα αφήσουμε να μας εμπαίζουν, αν θα συνεχιστεί η υποδούλωση μας. Όταν αυτό το καταλάβουμε, τότε θα κάνουμε πέρα δεισιδαιμονίες, παραμύθια και κηφήνες που παρασιτούν εις βάρος μας και που σκαρφίζονται τα πάντα, για να μας γδύσουν.

Πιστεύω στον Άνθρωπο, έστω κι αν ώρες - ώρες κάνει λάθη. Μεγάλα λάθη. Ελπίζω να προλάβει να μάθει από αυτά…

>
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Απριλίου 2017 στις 11:36 π.μ.

Νεα μέτρα σφαγής του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει τον λαό με απίστευτη αγριότητα. Μειώσεις Μισθών Συντάξεων αφορολόγητο στέλνουνε τον λαό στα Σκουπίδια. Αυτά είναι τα προβλήματα Μήτσο και όχι να πετάμε την Μπάλα στην Εξέδρα για να σιγοντάρουμε την Αριστερη κυβέρνηση.

14 Απριλίου 2017 στις 11:59 μ.μ.

Παναγιώτη ποιός σιγοντάρει; Προφανώς κάνεις πλάκα. Ποιά αριστερή κυβέρνηση; Αυτό κατάλαβες από το κείμενο; Σε γραμμική Α γράφω; mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger