Home » , » Γνωστός μπράβος και πληροφοριοδότης της Ασφάλειας Χίου ο ένας απ' τους δυο καταδικασμένους σήμερα με τον Αντιρατσιστικό νόμο.

Γνωστός μπράβος και πληροφοριοδότης της Ασφάλειας Χίου ο ένας απ' τους δυο καταδικασμένους σήμερα με τον Αντιρατσιστικό νόμο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 | 9:43 μ.μ.

Ενδιαφέρουσα η δικαστική απόφαση που υπήρξε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου. Η ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή του Τάσου Κοματά με ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή για την πράξη της απρόκλητης εξύβρισης και βίας (χαστούκι) σε μετανάστη και του Ματθαίου Μερμηγκούση με φυλάκιση συνολικά 18 μηνών, με τριετή πάλι αναστολή, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, για τις πράξεις της απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά δύο μεταναστών κατά συρροή και υποκίνηση βίας, που στην ουσία συνιστά εφαρμογή του Αντιρατσιστικού Νόμου 4285/2014, όπως αναφέρει ιστοσελίδα της Χίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο κατηγορούμενοι παριστάνοντας τους αστυνομικούς σταμάτησαν τρεις 19χρονους πολιτικούς πρόσφυγες.
Ο Τ. Κομματάς τους χαστούκισε ενώ ο Μ. Μερμηγούσης τους ανάγκασε να γονατίσουν και στη συνέχεια τους χτυπούσε μια μια πτυσσόμενη ράβδο.

Προσπερνάμε ότι σύμφωνα με την πάγια τακτική τους οι φασίστες αρνήθηκαν τους τραμπουκισμούς που έκαναν και στεκόμαστε σε μια περασμένη ανάρτηση του μπλοκ μας που περιγράφει τα «κατορθώματα» του «γνωστού μπράβου και πληροφοριοδότη της Ασφάλειας Χίου, Ματθαίου Μερμηγκούση».
«Ο Μερμηγκούσης πορτιέρης σε μπαρ της προκυμαίας ύψους 1,90  και βάρους 130 και πλέον κιλών» έχει να επιδείξει ανάλογη «διαγωγή» και στο πρόσφατο παρελθόν. Όταν χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι ένα 15χρονο πρόσφυγα και όταν κάποιος πολίτης προσπάθησε να βοηθήσει το ανήλικο παιδί «μπροστά σε ολόκληρη τη δύναμη της Αστυνομίας-σ.σ. ο Μερμηγκούσης- επιτέθηκε εναντίον του με λοστό και τον χτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματός του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείου Χίου» .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger