Home » , » Οταν η ανάγκη γίνεται άλλοθι

Οταν η ανάγκη γίνεται άλλοθι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 | 3:42 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Εχει σημασία που και για ποιον εργάζεσαι; Προφανώς και έχει. Στις σημερινές συνθήκες έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις τον εργοδότη σου; Αυτονόητη η απάντηση σε μια κοινωνία ενάμιση εκατομμυρίων ανέργων.

Θα με ρωτήσετε τώρα. Εσύ δηλαδή θα δούλευες για φασίστα; Όχι. Αλλά εγώ έχω βάλει τις δικές μου προτεραιότητες, είμαι δε μόνος μου, χωρίς υποχρεώσεις προς τρίτους. Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Δεν έχω λοιπόν καμία απαίτηση να γίνω παράδειγμα ειδικά όταν τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά. Αντιληπτό έτσι;

Αναρωτιέμαι πόσοι Γερμανοί πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο Χίτλερ επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Άλλωστε πολλοί Εβραίοι ήταν δούλοι στα γερμανικά εργοστάσια. Τους εξανάγκαζαν να φτιάχνουν όπλα για να εξαπλωθεί η γάγγραινα, ο καρκίνος του ναζισμού και να εξοντώσει περισσότερους εχθρούς των ναζί.

Ανάγκα και θεοί πείθονται. Αλλά πολλές φορές αυτή η καταραμένη ανάγκη γίνεται άλλοθι. Συμβαίνει αυτό με τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά που μετά μια μεγάλη διαδρομή  σε "Σχολιαστή", "Πρώτη", "Ελευθεροτυπία" και άλλα αριστερά έντυπα, κατέληξε στην φυλλάδα του κομιστή για "να βγάλει το ψωμί του", όπως έγραψε ο ίδιος στο facebook;

Την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα την έδωσε χρήστης του διαδικτύου: «Το επιχείρημα λοιπόν του Αρκά για το ότι δουλεύει σε μια διαπλεκόμενη κίτρινη φυλλάδα είναι ότι το κάνει για τα λεφτά. Ενδιαφέρον. Το ίδιο θα μπορούσε να πει και ένας πολιτικός, πχ ο Τσοχατζόπουλος. Για τα λεφτά κάνουν ότι κάνουν κύριε Αρκά, όχι επειδή τους το είπε ο Ιησούς Χριστός. Όταν το κάνουν αυτοί όμως τους στηλιτεύετε και θεωρείτε όσους τους ψηφίζουν γίδια στα σκίτσα σας».

Θυμήθηκα έναν άλλο καλλιτέχνη, τον Σταύρο Παράβα, που εξορίστηκε και βασανίστηκε στη Γυάρο επειδή είπε (μεταξύ άλλων) «Όποιος καλά μας κυβερνά, θα είναι και δικός μας, γύψο, τρελούς και τανκς, δε θέλει ο λαός μας. Είπα πολλά και λάλησα και πρέπει να το στρίψω, μη τύχει και με βάλουνε και μένα μες στον γύψο». Και τότε ήταν πολύ πιο δύσκολες εποχές.

Κι απ' ότι φαίνεται κ. Αρκά -από το πρώτο ακραία σεξιστικό σκίτσο σας, που αναγγέλλει την μεταγραφή σας-, προσαρμοστήκατε άμεσα στο κιτρινισμό του "Πρώτου Ψέματος¨.

Κρίμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger