Home » , , » 52 χρόνια απ' την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα - Μοναδικά οπτικά-ηχητικά ντοκουμέντα σε βίντεο

52 χρόνια απ' την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα - Μοναδικά οπτικά-ηχητικά ντοκουμέντα σε βίντεο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 | 11:44 π.μ.

Σαν σήμερα, μετά τη νύχτα της 21ης Ιούλη 1965 δολοφονήθηκε από τους ένστολους πραιτοριανούς της ιουλιανής εκτροπής ο νεολαίος αγωνιστής, και στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, Σωτήρης Πέτρουλας.

Ηταν 15 Ιούλη 1965. Η άρνηση του βασιλιά να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησε στην  παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου.

Λίγες ώρες μετά, ο βασιλιάς διορίζει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Από εδώ και εμπρός ξεκινά η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο που θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες.

 Έξι μέρες αργότερα δολοφονείται ο αριστερός φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας. Γεννημένος στο Οίτυλο της Μάνης ο Πέτρουλας, εμβληματική μορφή της αριστεράς και της αριστερής αμφισβήτησης της πολιτικής γραμμής της ΕΔΑ της εποχής, έχασε τη ζωή του στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα συνθήκες –πολλοί υποστηρίζουν ότι είχε στοχοποιηθεί και στραγγαλίστηκε- σε μια από τις μαχητικές λαϊκές διαδηλώσεις

 Ο διαδικτυακός μας ραδιοσταθμός «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ» και η εκπομπή «Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο» είχε κάνει εκπομπή αφιερωμένη στη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα με τον Μάκη Παπούλια να μιλάει για τον επιστήθιο φίλο, συμμαθητή και συναγωνιστή του Σωτήρη Πέτρουλα.

Συμμαθητές στο νυχτερινό, συμφοιτητές αργότερα στην ΑΣΟΕΕ και συναγωνιστές στους μεγάλους αγώνες της Αριστεράς, συμμετείχαν και οι δύο στη συγκέντρωση και πορεία της ΕΦΕΕ. Ο ένας δεν γύρισε ζωντανός, ο άλλος έζησε και θυμάται: Την καραμανλική τρομοκρατία, την ΕΚΟΦ, τις μεγάλες και μαχητικές διαδηλώσεις. Τις νυχτερινές ‘επιχειρήσεις’ της σπουδάζουσας στην Ακρόπολη και τα κτίρια της Αθήνας.

Την απαγωγή της σορού και την απόπειρα του κράτους να θάψει κρυφά τον νεκρό αγωνιστή. Την αποφασιστικότητα και την άμεση κινητοποίηση των συντρόφων του που ματαίωσαν αυτά τα σχέδια.
 («Σε χρόνο μηδέν, ο κόσμος της Αριστεράς από την Κοκκινιά, τον Πειραιά και τις γύρω συνοικίες γέμισε το Γ’ Νεκροταφείο έτσι ώστε ήταν αδύνατο να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους…»)

Την πορεία με το φέρετρο στους ώμους που ξεκίνησε από το σπίτι του Πέτρουλα στον Κολωνό και περνώντας μέσα από τις λαϊκές συνοικίες έφτασε στο κέντρο να έχει 200.000 κόσμο. Τον φίλο και συναγωνιστή στην ανθρώπινή του διάσταση. Το τραγούδι «Στα περβόλια» που τραγουδήθηκε πολλές φορές δίπλα στο φέρετρο την τελευταία νύχτα…

Με την σεμνότητα που τον διακρίνει, ο συνομιλητής μας περιγράφει και κάποια γεγονότα που δεν είναι σήμερα ευρύτερα γνωστά, όπως ότι κατά σύμπτωση στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΙΑ, στο σημείο δηλαδή ακριβώς που χτυπήθηκε η πορεία και δολοφονήθηκε ο Πέτρουλας (Σταδίου και Χρ. Λαδά), είχαν καταλύσει Γάλλοι δημοσιογράφοι του περιοδικού PARIS MATCH οι οποίοι κινηματογράφησαν όλη τη σκηνή. Θα μπορούσε λοιπόν να βρεθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίαςοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστοί.

Αναφέρεται επίσης και στην ΠΑΝΔΗΚ- Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση ‘Σωτήρης Πέτρουλας’ που ίδρυσαν οι σύντροφοί του.

Συγκινημένος ο συνομιλητής μας, περιγράφει τον φίλο του με δυο λόγια: «Ήταν διαβασμένος, ήταν ευαίσθητος, ξύπνιος, ήταν ‘μαγκάκι’, καλοσυνάτος, εργατικός… Είμασταν του νυχτερινού, δουλεύαμε σε καταστήματα με ρούχα, συμμετείχαμε σε όλες τις διαδηλώσεις, για το Κυπριακό κ.α.»

Επειδή όμως αυτές τις μαρτυρίες όπως και τα οπτικά-ηχητικά ντοκουμέντα που μας πρόσφερε ο Μ. Παπούλιας, απ’ το προσωπικό του αρχείο, επιθυμούμε να τα αναπαράγουν και οι φίλοι και σύντροφοι που έχουν μπλοκ-ιστοσελίδες τα αναρτούμε σε βίντεο. 


Δείτε επίσης
 
Διαβάστε ακόμα:
 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

21 Ιουλίου 2017 στις 12:11 μ.μ.

Ο Σωτήρης Πέτρουλας δολοφονήθηκε απο το Καπιταλιστικό Κράτος. Αμφισβητούσε την ..ΕΔΑ... που ήταν το όχημα που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος και κατάφερε να κάνει τον Δολοφόνο του λαού τον Δεκέμβρη του 1944 ...ΠΑΠΑΤΖΗ...... σε ...γέρο της δημοκρατίας.... το 1964 Δεν υπήρχε καμμία Αποστασία. Ολοι μείνανε πιστοί στην ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ μέχρι το τέλος. Τιμούμε τον ΄ηρωα Νεκρό Πέτρουλα απο οικογένεια Κομμουνιστών που πολέμησαν στην Αντίσταση και στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2017 στις 1:13 μ.μ.

Για την οικογένεια Πέτρουλα σπουδαία πηγή είναι το βιβλίο " Που είναι η μάνα σου μωρή".Ο Πέτρουλας ήταν διαγραμένος απο την ΕΔΑ κ μάλλον ψιλομαοικός επιρροής των ΦΝΧ του Ψυρρούκη.Από πηγές και διηγήσεις συμπεραίνω οτι στα Ιουλιανά η ΕΔΑ είχε χλιαρή σταση.Τα πεζοδρόμια ξηλώνονταν από Μαοίζοντες τροτσκίζοντες και οπαδούς του Γεροπαπαντρέου....

22 Ιουλίου 2017 στις 3:13 μ.μ.

...Παπαντρέου παπατζή ΧΙΤΗΣ ήσουνα και εσύ...... Ο Φονιάς του λαού της Αθήνας και του Πειραιά τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 1944.... Οταν το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και έδωσε την δυνατότητα στην Αστική Τάξη και τους Συμμάχους της να αλλάξουνε τον Συσχετισμό και να διαλέξουνε τον χρόνο της Σύγκρουσης. Αυτόν τον δολοφόνο η ....ΕΔΑ...ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ το 1964 τον έκανε ....γέρο της δημοκρατίας.... Τροτσκιστές και Μαοικοί συγκοινωνούντα δοχεία υπηρέτες του Καπιταλισμού ΠΑΝΤΑ. Το 1935 αποκαλύφθηκε Συνομωσία ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την Ανατροπή των Μπολσεβίκων 5η ΦΑΛΑΓΓΑ. Ο σ.ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ απο οικογένεια Κομμουνιστών που πολέμησαν στην Αντίσταση και στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

22 Ιουλίου 2017 στις 4:29 μ.μ.

11 Ιούλη 1962. Η Κυβέρνηση της ΕΡΕ με Καραμανλή φέρνει και ψηφίζει Νομοσχέδιο για την Αρση Εκτάκτων Μέτρων του 1946 1949. Καταψήφισαν Αντιδρώντας με ΛΥΣΣΑ Ε.Κ του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ και η ...ΕΔΑ.... γιατί στρεφόταν εναντίον τους......ΤΟΜΠΟΛΑ....................

22 Ιουλίου 2017 στις 7:19 μ.μ.

Αν θες να τον τιμήσεις πραγματικά καταδίκασε τους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΦΛΩΡΑΚΗ-ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΓΗ-ΤΣΟΛΑΚΗ-ΛΟΥΛΕ και όλους αυτούς τους ρεβιζιονιστές που κατέστρεψαν το κόμμα το 1956 και εν συνεχεία κατέστρεψαν και την ΕΔΑ και την κατάντησαν ουρά του Κέντρου και του αστικού συστήματος. Σε αυτό αντέδρασε ο Πέτρουλας στο έκτρωμα που κατάντησαν οι ρεβιζιονιστές την ΕΔΑ γιατί απότέλεσμα των πολιτικών τους ήταν η ΕΔΑ μετά '56.

V For Viva La Revolucion

22 Ιουλίου 2017 στις 8:48 μ.μ.

Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Αποτέλεσμα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ καταστρέψαν τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ και στερήσαν την Εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Η ....ΕΔΑ.... κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος και δεν ήταν στις επιλογές του ΚΚΕ. Τα τηλεγραφήματα του ΒΑΒΟΥΔΗ είναι Καταπέλτης. Επίσης στην εκδήλωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 2008 για τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... τα λένε μόνοι τους με αναφορές στον ...ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ.... Είπαμε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλασδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΣΟΚΑ....

22 Ιουλίου 2017 στις 8:58 μ.μ.

Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πρότεινε τις Υποψηφιότητες ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ στις Εκλογές του 1951... με την ...ΕΔΑ... για να γλιτώσει την εκτέλεση. Του το αρνήθηκαν με λύσσα. Οπως και την ύστατη προσπάθεια να γράφει ο κόσμος με το χέρι το όνομά του και ας βγει άκυρο. Την ημέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη 1952.... ο Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ Μενσεβίκος ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 που πολέμησε τους Μπολσεβίκους ήταν στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ και πήρε την υπόσχεση ότι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ...ΕΔΑ...παράνομη. Κανένας Βουλευτής της ...ΕΔΑ... δεν πήγε καμμία μέρα στο Δικαστήριο. 1951 1952..... ΜΑΛΙΣΤΑ..........

22 Ιουλίου 2017 στις 9:12 μ.μ.

Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. μΑΖΊ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΙΑΝΤΟΥ που βγάζει το γράμμα ....σεχταριστικό.... για αυτό λέει φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ...Σεχταριστής... λοιπόν ο Ζαχαριάδης και θα παλεύανε για ...σοσιαλισμό.... η ...σβώλος....Μ.κύρκος.... τσιριμώκος....ο μενσεβίκος πασαλίδης... και ο ...παπατζής..... που του είχε προταθεί η προεδρία στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Απλά αρνήθηκε. Στην Συνέχεια το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον έκανε πρωθυπουργό για να σφάξει τον λαό. ΜΑΛΙΣΤΑ..........ΠΑΣΟΚΑ...

23 Ιουλίου 2017 στις 11:29 π.μ.

οι μουλοφιλοφυλοι μικροαστοι του τιποτα πιπιλανε τον ¨ρεβιζιονισμο¨ενω δεν παίρνουν μυρωδιά απο μαζικο κινημα ,,,χωρις να ασχολείται κανένας και καμια εξουσια μαζι τους,,,,παριστάνουν τους κληρονόμους σε κατι που δεν τους ανήκει και καμια σχεση δεν ειχαν η¨εχουν μαζι του...
Ξυδι και χολη...

κουσιατε ναζνταροβια

23 Ιουλίου 2017 στις 8:23 μ.μ.

"Η ....ΕΔΑ.... κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος και δεν ήταν στις επιλογές του ΚΚΕ"

Τουλάχιστον μην λες ψέμματα. Πως γίνεται να μην ήταν στις επιλογές του και την ίδια στιγμή να ήταν αυτό που συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της; Πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις. Πάρτο λοιπόν:

Στις 28 και 29 Δεκέμβρη 1955 συνήλθε η 5η Ολομέλεια τον κόμματος που ασχολήθηκε και με το παρακάτω ζήτημα:

2) Έκθεση δράσης των κομματικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Εισηγητής ο Μιλτιάδης Πορφυρογένης

Η 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 14—18 του Μάη 1950 στο κεφάλαιο Β "Κομματικά Προβλήματα", πήρε τις εξής αποφάσεις:

α) Να προχωρήσουμε στην αναδιοργάνωση των κομματικών οργανώσεων.
Στην αναδιοργάνωση όλης της κομματικής δουλιάς στην Ελλάδα.

β) Προετοιμασία σειράς ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών για παράνομη δουλιά στην Ελλάδα.
......................................
ε) Στη δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού Συνασπισμού (την ΕΔΑ) με κύρια συνθήματα: ψωμί, δουλιά, δημοκρατικές ελευθερίες, γενική αμνηστία, λαϊκή συμφιλίωση.

Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 100 δοκιμασμένα στελέχη του κόμματος και του Δημοκρατικού Στρατού, όπως οι σύντροφοι Ν. Μπελογιάννης, Γ. Ερυθριάδης, Γ. Βοντίτσιος, Ν. Πορφυρογέννης, Ν. Ακριτίδης και τοπικά στελέχη όπως οι σ. Στ. Αναστασιάδης, Β. Μαρκεζίνης, Γ. Σπανός, Στ. Κανελλόπουλος κ.α. ορισμένοι απ' αυτούς εκτελέστηκαν ή πέθαναν στις φυλακές. Οι σ. Γούσιας, Ακριτίδης, Πορφυρογένης κ.α. που εφάρμοσαν απαρέγκλιτα τους συνωμοτικούς κανόνες απέφυγαν τη σύλληψη.

Όλοι τους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της γραμμής του Κόμματος, στην προώθηση της παράνομης και νόμιμης κομματικής δουλιάς, τη δημιουργία της ΕΔΑ και της δημοκρατικής ένωσης, που στις βουλευτικές εκλογές το 1956 και το 1958, που κρατούσε η μαγιά... της πολιτικής του ενωμένου ΚΚΕ, είχαμε εκείνο το λαμπρό εκλογικό αποτέλεσμα με τους 79 βουλευτές.

Ήταν το ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στο εγχείρημα της ΕΔΑ και καλά έκανε με βάση εκείνες τις συνθήκες. Ήταν το ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ που την κατέστρεψε.

Όσο για τον Πλουμπίδη συνεχίζεις να αποκρύπτεις το γεγονός ότι ήταν Ο ΙΔΙΟΣ που συμφώνησε ώστε να μην μπει σε υποψηφιότητα ο Μπελογιάννης ούτε και ο ίδιος στα ψηφοδέλτια της ΕΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. Ένας λόγος που ήρθε το κόμμα σε ρήξη μαζί του ήταν και αυτός η υπόθεση με την υποψηφιότητα κυρίως του Μπελογιάννη. ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ. Γιατί άραγε.....

V For Viva La Revolucion

23 Ιουλίου 2017 στις 8:31 μ.μ.

Όσο για το ΕΑΜ ναι ήταν αυτοί οι κύριοι που ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού μας και υπέταξαν το ΕΑΜ στους Άγγλους και την πλουτοκρατία και αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους από την αρχή. Άλλο όμως τι επιδιώξεις είχαν αυτοί. Η δημιουργία του ΕΑΜ ως εθνικοαπελευθερωτικό Μέτωπο με στόχο την απελευθέρωση και την ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ ήταν όχι απλά σωστό αλλά και αναγκαίο. Και ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ σημαίνει ότι όταν έχω τα όπλα και το λαό αφού απελευθερώσω τη χώρα μου ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ. Αυτοί ούτε αυτό δεν τηρήσανε. Όταν λες λοιπόν ότι έφταιγε η Λαοκρατία λες μπούρδες γιατί ακριβώς αυτό το στόχο ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. Φταίνε αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις. Το πολιτικό μέτωπο που λες έτσι όπως το σκέφτονταν αυτοί και το σχεδίαζαν ναι ήταν καταστροφή δεν ήταν όμως αυτές οι αρχές του ΕΑΜ δεν ταυτίζονταν με τις "αρχές" αυτών των κυρίων. Εσύ με πρόσχημα αυτούς τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ καταδικάζεις το ΕΑΜ συνολικά λέγοντας ότι το πρόβλημα ήταν δήθεν αυτή η γραμμή του "Πολιτικού Μετώπου" (Το ΕΑΜ ήταν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έτσι ιδρύθηκε) και της Λαοκρατίας και όχι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ. ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΔΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΙΑΝΤΟ, ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ και όλους αυτούς που αναφέρεις. Γι'αυτό και ο Νίκος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΕΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ αλλά μόνο τις ενέργειες εκείνες που υπονόμευσαν και τελικά κατέστρεψαν αυτούς τους στόχους ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Και φυσικά όλους εκείνους που κρυβόταν πίσω από αυτές τις ενέργειες.

V For Viva La Revolucion

23 Ιουλίου 2017 στις 9:06 μ.μ.

Ασφαλώς και ήταν αναγκαία η Δημιουργία του ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Συμφωνούμε. Μόνο έτσι θα δινόταν ο αγώνας στο πλευρό της ΕΣΣΔ ενάντια στον Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 εκμεταλευόμενοι το θετικό Συσχετισμό στα Βαλκάνια ο λαός θα έπαιρνε την Εξουσία. Δεν έγινε λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την 5η Φάλαγγα. ....λαοκρατία... δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση Σοσιαλισμός. ΔΣΕ χωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΎ ΑΠΟ ΤΟ 1944. Το τι λέει ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 θα τα βρεις όλα. Σύγχρονη εποχή 2011. Εσυ βγάζεις λάδι αυτούς που αναφέρεις γιατί είναι φίλοι σου ΠΑΣΟΚΑ. Δεν πέφτω σε καμμία Αντίφαση. 40 χρόνια ...εσωτερικό... το 2008 εκδήλωση του Συνασπισμού τα λένε μόνοι τους για ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ...ΕΔΑ.... επίσης τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη απο τηξν καλιθέα είναι καταπέλτης για τα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το πρόγραμμα του 1953 με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Εκλογικό συνδυασμό πήγε να φτιάξει για μια χαραμάδα νομιμότητας σε συνδυασμό με τις παράνομες Κ.Ο και βρεθήκαμε με την ...ΕΔΑ.... καπέλο που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχά μέχρι το τέλος. Και βέβαια δεν βγάζεις άχνα για το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος ΜΠΕΛΟΓΙΆΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ απο τον ΜΕΝΣΕΒΙΚΟ ΠΑΣΑ΄ΛΙΔΗ. Λογικό ΠΑΣΟΚΑ. Ο ΛΕΝΙΝ το 1903 έφτιαξε το Κόμμα των ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ. Μετά την αποτυχία του 1905 συνέχισε με την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του Κόμματος σε Ανοιχτή σύγκρουση με τον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ με τις ΘΕΣΕΙΣ του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε ΠΑΣΟΚΑ......

23 Ιουλίου 2017 στις 10:24 μ.μ.

Αυτό σου εξηγώ τόση ώρα αυτό που κάνανε αυτοί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Η Λαοκρατία με την καθοδήγηση των κομμουνιστών θα οδηγούσε στο σοσιαλισμό. Αυτοί ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ. Λαοκρατία σημαίνει παίρνει ο λαός την εξουσία μετά από ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και πετά τους ξένους ιμπεριαλιστές ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ και ανατρέπει την ξενόδουλη πλουτοκρατία και ειδικά όταν αυτή την καθοδηγεί ένα συνεπές επαναστατικό κκ. Αυτοί ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ κάνανε το αντίθετο. Ε αυτό δεν έχει σχέση με την λαοκρατία. Δεν έφταιγε το πρόγραμμα του ΕΑΜ συνεπώς αλλά αυτοί οι ξεπουλημένοι που καθοδηγούσαν το ΕΑΜ και το ΚΚΕ και με τις ενέργειές τους φτάσαμε εκεί που φτάσαμε στην υποταγή. Ο Νίκος ποτέ δεν καταδίκασε το ΕΑΜ επειδή είχε ως στόχο τη Λαοκρατία και την Ανεξαρτησία. Επιτέθηκε σφοδρά και πολύ σωστά σε Σιάντο, Παρτσαλίδη, Ιωαννίδη όλους εκείνους που ήταν υπεύθυνοι που φάγαμε τέτοια ήττα γιατί ακριβώς ΠΡΟΔΩΣΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ. Σε αυτές τις πολιτικές επιτέθηκε ο Νίκος που υπονόμευσαν τελικά τον αγώνα μας. Ο Νίκος ήξερε ως Μ-Λ πως συνδέονται και πως πρέπει να συνδέονται από τους κομμουνιστές τα αιτήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ με το σοσιαλισμό και αυτό πρέσβευε και αυτός.

Εισηγηση στην 3η συνδιασκεψη πανω στο 1ο θεμα -Δεκα χρονια Αγωνων: Διδαγματα, συμπερασματα, καθηκοντα (Οκτωβρης 1950)

Δε χρειάζεται να σταθούμε εδώ πολύ στη λαθεμένη γραμμή στην πρώτη κατοχή. Βασική διαπίστωση είναι τούτη: Είχαμε στην περίοδο εκείνη ΠΛΗΡΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ στους άγγλους ιμπεριαλιστές. Την υποταγή αυτή την εφάρμοζε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Σιάντος.

Έχουμε τώρα αρκετά στοιχεία, ώστε να μπορούμε να το πούμε στη Συν-διάσκεψη. Και την υποταγή αυτή την αποδέχτηκε όλη η καθοδήγηση του ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Παρά το γεγονός ότι μπορούσαμε να νικήσουμε, η λαθεμένη πολιτική μας μας έφερε στην ήττα, στη συνθηκολόγηση της Βάρκιζας, στη νίκη των άγγλων. Αυτά σχετικά με την πρώτη κατοχή.

Τι λέει εδώ λοιπόν ο Νίκος; Ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά αυτή η πολιτική που ακολούθησαν οι δικοί μας ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Και γι'αυτό και οι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΕΣ επιθέσεις του στα λαμόγια αυτά.

V For Viva La Revolucion

23 Ιουλίου 2017 στις 11:23 μ.μ.

Είδες που συμφωνήσαμε το κατάλαβες οτι ...λαοκρατία ..δεν σημαίνει ποτέ Σοσιαλισμός τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ αποτελούν πάντα την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού και μόνο με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ θα έπαιρνε ο λαός την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Είδες που συμφωνήσαμε.

23 Ιουλίου 2017 στις 11:42 μ.μ.

Στην 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ τον Γενάρη του 1949 στο κλείσιμο ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ αναφέρει την Επανάσταση Σοσιαλιστική με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ του Προλεταριάτου. Αυτό και έγινε στο πρόγραμμα του 1953. Το 1955 τον υποχρέωσαν απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Σελ.318 2ος Τόμος 1949 1968 ο διάλογος με Τσβιγκούλιν Στεπάνοφ. Συμπέρασμα ...λαοκρατία.... δεν σημαίνει Σοσιαλισμός.

24 Ιουλίου 2017 στις 4:24 μ.μ.

Όχι δεν συμφωνήσαμε καθόλου. Εσύ καταδικάζεις το στόχο και τον αγώνα για λαοκρατία. Εγώ όχι. Εκεί διαφωνούμε. Είπα ότι ο στόχος για Λαοκρατία μπορεί να οδηγήσει στο σοσιαλισμό φυσικά με μια επαναστατική πολιτική. Εσύ αυτό το αρνείσαι. Όπως αρνείσαι και την πάλη για εθνική ανεξαρτησία, για δημοκρατία κλπ. Η σκέψη σου δηλαδή είναι ΦΟΥΛ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ. Αν η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΕΑΜ παρέμεναν πιστή στους στόχους τους για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ και δεν ακολουθούσαν λόγω των προδοτών υποτακτική πολιτική θα παίρναμε την εξουσία και τσουπ Λαϊκή Δημοκρατία. Και αυτή θα την μετατρέπαμε σε σοσιαλιστική πάντα με το ένοπλο λαό στην εξουσία και το επαναστατικό ΚΚΕ καθοδηγητή. Αν'αυτού οι μάγκες αυτοί τα ξεπούλησαν όλα και πρόδωσαν ακριβώς και αυτούς τους στόχους που έθετε το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.

Απλά δεν κατανοείς πως συνδέονται διαλεκτικά αυτά τα πράγματα πάλη για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Όπως τα συνέδεε ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Νίκος ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. Γι'αυτό και δεν αναγνωρίζεις αγώνες εθνικοαπελευθερωτικούς, δημοκρατικούς, αντιφασιστικούς κλπ αλλά μόνο "καθαρά" ταξικούς με μόνο άμεσο στόχο το σοσιαλισμό πράγμα που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο και σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας παρά μόνο μέσα στο κεφάλι σου. Και όχι μόνο αυτό αλλά καταδικάζεις κιόλας τέτοιου είδους αγώνες και κινήματα, μέτωπα που κατ'εσένα δεν έχουν "καθαρό" ταξικό περιεχόμενο δηλαδή την ανατροπή του καπιταλισμού.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger