Home » , » Συνέντευξη με ένα χορτοφάγο καρχαρία.

Συνέντευξη με ένα χορτοφάγο καρχαρία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 | 8:05 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Σήμερα έχουμε τη χαρά να κολυμπάμε δίπλα σ’ ένα αυστηρώς χορτοφάγο καρχαρία. Σ’ ένα καρχαρία που δεν τρώει άλλα ψάρια αλλά μόνο φύκια.

- Καλημέρα. Πείτε μας παρακαλώ, τι σας έκανε να πάρετε μια τέτοια απόφαση;

- Καλημέρα σε εσάς και όλους όσους μας διαβάζουν. Η απόφαση μου αυτή ήταν αποτέλεσμα συζήτησης που είχα με τη γοργόνα, την αδελφή του Μεγαλέξανδρου.

- Μα υπάρχουν γοργόνες;

- Όσο υπάρχουν νεράιδες, ο Άγιος Βασίλης, που μας φέρνει τα δώρα την Πρωτοχρονιά, ο λαγός του Πάσχα και πολιτικοί με φιλότιμο.

- Πολιτικοί με φιλότιμο; Πλάκα μου κάνετε;

- Φυσικά κάνω πλάκα. Και είσαι τυχερός, που ούτε εγώ υπάρχω, αλλιώς θα γινόσουνα ένας μεζές…

Αφού βγαίνει ο Πρωθυπουργός και δηλώνει πως υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν κέρδος, αλλά που σκοπεύουν στην κοινωνική αλληλεγγύη, είπα να συνεχίσω τα παραμύθια, να ευθυμήσουμε, μπας και ξεχάσουμε λίγο τα χαράτσια και τις περικοπές.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, ας δούμε τι εστί καπιταλισμός. «Είναι ένα οικονομικό σύστημα όπου η ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, όπως και οι επενδύσεις σε οικονομικά αγαθά, παραγωγή, κατανομή, το εμπόριο και υπηρεσίες, κατέχονται από ιδιώτες, με κυρίαρχο κίνητρο/στόχο το κέρδος». ΚΕΡΔΟΣ! Κατάλαβες Αλέξη; Όσο υπάρχουν ξωτικά, άλλο τόσο υπάρχουν καπιταλιστές που δεν θέλουν να κερδίσουν. Που θα βάλουν χρήμα για να το πάρει… το κοινωνικό σύνολο! Μισό λεπτό γιατί έπεσα κάτω από τα γέλια.

Αλλά κι εσύ κερδίζεις Αλέξη. Λέγοντας καμιά σαχλαμάρα περνάει η ώρα, ενώ ταυτόχρονα δείχνεις πιο ανθρώπινος, κάτι σαν χορτοφάγος καρχαρίας. Μόνο που όλοι ξέρουμε πως ο καρχαρίας τρώει τα πάντα, ειδικά άλλα ψάρια. Έχεις όμως μια διαφορά: Ο καρχαρίας (το ψάρι) είναι χρήσιμος.
Που λες, εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε ούτε χάνοι, ούτε γίδια. Τουλάχιστο οι περισσότεροι. Αν θες δίκαιο σύστημα με Αλληλεγγύη, Ισότητα κλπ, κάνε Κομμουνισμό. Αλλά δεν θέλεις κάτι τέτοιο. Τουλάχιστο σταμάτα το δούλεμα.

Οι «επενδύσεις» που λες εσύ, ο Κούλης και τα άλλα νεοφιλελέ σκυλόψαρα, ξέρουμε πολύ καλά τι είναι: Πλιάτσικο στα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας. Αισχροκέρδεια εις βάρος των εργαζόμενων, που θα τους εκμεταλλευτούν ασύστολα. Κι αυτή είναι η «καλή πλευρά» τους, γιατί υπάρχουν ακόμα χειρότερα: Καταστροφή του Φυσικού Περιβάλλοντος, κακοτεχνίες, μίζες κοκ.

Το να βαπτίζουν λοιπόν τα αστικά κόμματα το κρέας «ψάρι» δεν αλλάζει την πραγματικότητα, τους κάνει απλά γελοίους υποκριτές…

Εκτός βέβαια, αν ο Τσίπρας, ο οποίος μας έχει συνηθίσει στα «θαύματα», μετά το σκίσιμο του Μνημονίου, το χορό των αγορών με τα νταούλια, κάνει και αυτό…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger