Home » , » Υπάρχει θεός που πνίγει τους νεοναζί;

Υπάρχει θεός που πνίγει τους νεοναζί;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 | 4:28 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Το σατυρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» με τίτλο «Υπάρχει Θεός» κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του με ένα σκίτσο που δείχνει τον τυφώνα «Χάρβεϊ» να πνίγει τους νεοναζί στο Τέξας ενώ τα χέρια των πνιγμένων χαιρετούν «αρχαιοελληνικά» καθώς οι ίδιοι και οι ναζιστικές σημαίες βυθίζονται στο νερό.

Μπορεί να κάποιοι να θεωρήσουν προκλητικό το εξώφυλλο. Πράγματι δεν είναι όλοι στο Τέξας νεοναζί, δεν είναι καν οι περισσότεροι. Οι ναζί είναι σαν το αέριο που εξάγεται από τον πρωκτό, ιδιαίτερα μετά την κατανάλωση οσπρίων. Κάνουν θόρυβο και ζέχνουν. Επιπλέον, αν ένας μόνο αεριστεί, την πληρώνουν όλοι όσοι είναι κοντά. Βέβαια το κλάσιμο είναι ακίνδυνο, άσε που ανακουφίζει, ενώ οι φασίστες σκοτώνουν και είναι πολύ - μα πολύ επικίνδυνοι.

Ας μιλήσουμε όμως για το γεγονός. Δεν νομίζω πως υπάρχει Θεός, αλλά σίγουρα υπάρχει ανθρώπινη απληστία. Η καταστροφή του Περιβάλλοντος έχει επιπτώσεις. Μια από αυτές είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που ο σημερινός «καταλληλότερος» κι εντελώς ανισσόροπος Πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται να αναγνωρίσει. Η Φύση δεν εκδικείται. Υπακούει όμως σε κανόνες, σε νόμους, που είναι ανεξάρτητοι από τις εκάστοτε ανθρώπινες κυβερνήσεις. Αν παραβιαστεί κάποιος φυσικός νόμος, θα έχουμε σοβαρές συνέπειες. Δυστυχώς ο Τραμπ αναγνωρίζει το νόμο της βαρύτητας κι έτσι δεν πάει να πετάξει σ’ ένα γκρεμό, να ησυχάσουμε από δαύτον.

Δεν υποστηρίζω πως δεν θα υπάρχουν τυφώνες, αν σταματήσουμε να καταστρέφουμε συστηματικά το περιβάλλον για το κέρδος, οι περισσότεροι επιστήμονες όμως συμφωνούν πως η υπέρμετρη εκμετάλλευση των πόρων του πλανήτη θα έχει εκτός από τα υπόλοιπα κακά (μόλυνση, αρρώστιες, διάβρωση κοκ) την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι Αμερικάνοι λοιπόν λούζονται (στην κυριολεξία) την πολιτική τους. Θα ρωτήσετε τώρα: Τι φταίνε οι πολλοί, ο απλός κόσμος; Δεν φταίει, αλλά όταν μας κυβερνούν οι άχρηστοι, οι διεφθαρμένοι και τα καθάρματα, υποφέρουμε όλοι.

Βεβαίως το να πλημυρίσει ένα φράγμα είναι σοβαρό, τραγικό θα έλεγα, για τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή. Όμως το περιοδικό έκανε έναν εύστοχο τίτλο. Γιατί; Γιατί θα μπορούσαμε να το πούμε «Θεία Δίκη» για ένα ατιμώρητο έγκλημα που έκαναν οι Ιμπεριαλιστές στην Κορέα. Εκτός από τους βομβαρδισμούς πόλεων τα «γεράκια» είχαν την διεστραμμένη ιδέα να καταστρέψουν τα φράγματα της Βορείου Κορέας. Πολλές πόλεις πλημμύρησαν, αλλά το χειρότερο ήταν ότι καταστράφηκε η γεωργική παραγωγή της χώρας. Ο λιμός αποφεύχθηκε χάρη στη βοήθεια των άλλων Λαϊκών δημοκρατιών. Και ω τι σύμπτωση! Σήμερα που θέλουν να επέμβουν ξανά στην Κορέα, έρχεται ο τυφώνας και τους κάνει λίγα μόνο από αυτά που έκανε η Αμερικάνικη Αεροπορία. Ε, αν υπάρχει Θεός, δεν θέλει τον πόλεμο.

Λυπούμαστε για τα αθώα θύματα. Είναι θύματα της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και της απληστίας των πολιτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για την προβολή τους. Η κυρία Προέδρου έβγαλε τις γόβες και φόρεσε γαλότσες. Και τι θα κάνει ρε σεις δημοσιογράφοι; Άλλοι θα πάνε να βγάλουν τους πνιγμένους. Τραμπ έπρεπε να τον πούνε τον τυφώνα, όχι Χάρβεϊ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger