Home » , » Πρώτη νίκη του κινήματος: Στον αέρα και υπό κατάρρευση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, παρά το σκληρό μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης-τραπεζών-fund.

Πρώτη νίκη του κινήματος: Στον αέρα και υπό κατάρρευση οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, παρά το σκληρό μέτωπο τρόικας-κυβέρνησης-τραπεζών-fund.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 | 10:42 μ.μ.

Πηγή:   iskra

Το κίνημα δεν έχει σταματήσει μόνο τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της χώρας αλλά όλα δείχνουν ότι κάτω από την πίεση και την επίδραση του κινήματος μένουν στον αέρα και βρίσκονται υπό κατάρρευση και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, των οποίων η εκκίνηση, χωρίς απόφαση και σιωπηρά, αναβάλλονται  από μήνα σε μήνα και πιθανόν να παραπεμφθούν στις καλένδες.

Για πρώτη φορά μνημονιακή απόφαση γίνεται πιθανό να μείνει στα χαρτιά, παρά το σκληρό μέτωπο τρόικας, κυβέρνησης, μνημονιακών κομμάτων, τραπεζών και funds, προκαλώντας, ταυτόχρονα, μείζονες ανατρεπτικές εξελίξεις.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ήδη 5 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας, και αναμένεται ο αριθμός να μεγαλώσει γρήγορα, κάτω από την γενική κοινωνική κατακραυγή και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και φυσικά την ευαισθησία των ίδιων των συμβολαιογράφων, αποφάσισαν με εκείνο ή τον άλλον τρόπο να μη μετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ κανένας μέχρι τώρα συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση της συμμετοχής με την εταιρεία τους λογισμικού της αναγκαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μόνο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, με την πλέον ”φανατική” και αντιδραστική” ηγετική πλειοψηφία έχει υπογράψει την πιλοτική σύμβαση αλλά και αυτός όχι την τελική, όπως προβλέπεται για την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Πριν λίγες μέρες, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών ανέβαλε την Γενική του Συνέλευση στο ξενοδοχείο Park, επικαλούμενος λόγους ανωτέρας βίας, στον οποίο ήταν προγραμματισμένη έξω από το ξενοδοχείο ειρηνική διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε και άλλων συλλογικοτήτων, η οποία και έγινε, ενώ η αληθινή αιτία της αναβολής της Συνέλευσης από την πλειοψηφία της Διοίκησης και του Προέδρου της, ήταν η σχεδόν βέβαιη άρνηση των μελών του να συμμετάσχουν στην βρώμικη ιστορία της αρπαγής των λαϊκών περιουσιών.

Την ίδια ώρα, μαζικά οι απλοί συμβολαιογράφοι αρνούνται να εγγραφούν στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και θεωρούν αδιανόητο να εκτίθενται δημόσια επί μέρες τα ονόματα τους, όπως αναγκαστικά προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν πλειστηριασμό.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεπεράσει τις ανυπέρβλητες αντιδράσεις και την επικίνδυνη για την ίδια ακόμα και για την κυβερνητική εξουσία κατάσταση που αντιμετωπίζει, σχεδιάζει να υποχρεώσει με νόμο τους συμβολαιογράφους να μετάσχουν στους πλειστηριασμούς και να προβεί σε έκτακτα αυταρχικά μέτρα για να καταστείλει το κίνημα.

Είναι βέβαιον, όμως, ότι τέτοιου  είδους αυταρχικά μέτρα, όχι μόνο δεν θα φέρουν αποτέλεσμα για την κυβέρνηση αλλά και θα έχουν αντίθετες από τις προσδοκίες της συνέπειες, επιταχύνοντας την φθορά της και την αχρήστευση των πλειστηριασμών.

Ήδη ενωτικά προγραμματίζονται και σχεδιάζεται μια μεγάλη μετωπική πανελλαδική κινητοποίηση το επόμενο διάστημα κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερη επιτυχία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger