Home » , » Ηρθε το τέλος του ISIS;

Ηρθε το τέλος του ISIS;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 | 6:06 μ.μ.

Να θεωρήσουμε ότι αυτοί που δημιούργησαν και ενίσχυσαν το Ισλαμικό κράτος για να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους γεωπολιτικά παιχνίδια, θεωρούν ότι εκπλήρωσε το ρόλο του και ήρθε η ώρα να αποτελέσει παρελθόν; 

Εδώ να θυμίσουμε ότι το  ISIS βρήκε εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί και να γιγαντωθεί μετά την ανατροπή από τους Αμερικανούς του κοσμικού μπααθικού καθεστώτος του Ιράκ. Από κει και πέρα όλοι οι περιφερειακού σύμμαχοι των ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Κουβέιτ και Τουρκία, πρόσφεραν απλόχερα την βοήθεια τους, στους Ισλαμοφασίστες του  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκάντι  - για να τους χρησιμοποιήσουν στον αγώνα εναντίον ενός άλλου απολύτως κοσμικού και φιλορωσικού καθεστώτος, εκείνου του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Εχοντας χάσει πια τη Μοσούλη και σημαντικά κέντρα που κατείχε στη βόρεια Συρία οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους υποχωρούν από όλα τα μέτωπα μεταξύ Ιράκ και Συρίας. Την ίδια στιγμή φωτογραφίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν ατελείωτες ουρές από πρώην μαχητές του ISIS να παραδίδονται στις κουρδικές μονάδες των Πεσμεργκά του Ιράκ πιστεύοντας ότι θα έχουν καλύτεροι τύχη απ’ ότι να βρεθούν αιχμάλωτοι από τις Ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις.

Απ’ ότι σημειώνει ο Guardian το Αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο εκτιμάει ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού αλ Μπαγκάντι  παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι τώρα, δεν έχει σκοτωθεί σε μία από τις πολλές επιθέσεις των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή και κινείται στην τεράστια ερημική περιοχή μεταξύ Συρίας και Ιράκ.
«Τον αναζητούμε κάθε ημέρα και δεν νομίζουμε ότι έχει πεθάνει», δήλωσε ο αμερικανός αντιστράτηγος Στίβεν Τάουνσεντ, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι απλώς θα προσπαθήσουμε να τον σκοτώσουμε. Πιθανόν δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να τον συλλάβουμε».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger