Home » , » Ονομα δεν έχει ο δημοσιογράφος που απέκρυψε από τα εισοδήματά του πάνω από μισό εκατ. ευρώ;

Ονομα δεν έχει ο δημοσιογράφος που απέκρυψε από τα εισοδήματά του πάνω από μισό εκατ. ευρώ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 | 5:07 μ.μ.

Χτες είδε την δημοσιότητα η είδηση ότι κατά τους ελέγχους από συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακαλύφτηκαν «τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής». Ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος απέκρυψε εισοδήματα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ  (518.305,75 ευρώ, συγκεκριμένα).

Και ενώ η συγκεκριμένη περίπτωση έχει ανακυκλωθεί από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ η ΑΑΔΕ δεν θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει το όνομα του.  Οι φήμες που κυκλοφορούν –και φυσικά δεν μπορούμε να τις ανακυκλώσουμε- κάνουν λόγο για ένα πασίγνωστο δημοσιογράφο και κατά καιρούς ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος με τα κείμενα του καθώς και τον προφορικό του λόγο σε ΜΜΕ, ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

Το δικό μας το ερώτημα είναι απλό: Γιατί δεν δίνεται το όνομα του στην δημοσιότητα; 
Αυτή η δικαιολογία  που ακούσαμε –κάνοντας τηλεφωνικό ρεπορτάζ- ότι πρόκειται για «προσωπικά δεδομένα» δεν μας καλύπτει καθόλου. Την θεωρούμε αστεία.
Εδώ δεν πρόκειται για κάποια επιχείρηση που ενδεχομένως  να δυσφημιστεί αν γίνει  γνωστή η φοροκλοπή της. Εδώ έχουμε έναν «λειτουργό της ενημέρωσης» απ’ αυτούς που διαμορφώνουν την λεγόμενη «κοινή γνώμη» και το ενδιαφέρον να μάθουμε την προέλευση των χρημάτων του είναι εύλογο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger