Home » , » Αφιέρωμα στα 71 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αφιέρωμα στα 71 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Από giorgis , Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 | 6:28 μ.μ.

Του Γ. Γ.   

Αυτή η ανάρτησή μας μπορεί να θεωρηθεί και «συλλεκτική» Το λέμε αυτό γιατί συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε όλα τα δημοσιεύματα που έχουμε κάνει και αφορούν τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με αφορμή την ίδρυσή του σαν σήμερα, 28 Οκτώβρη του 1946.

Όταν η αστική κυριαρχία κινδύνευε στην Ελλάδα, όλα τα αστικά κόμματα ξεχνώντας όλες τις πολιτικές διαφορές του ενώθηκαν σαν μια γροθιά για να αντιμετωπίσουν την θανάσιμη απειλή που είχαν μπροστά τους.

Πέρα απ’ την υποχρεωτική στράτευση πολιτών, έδωσαν «συγχωροχάρτι»  σε όλα τα καθάρματα –ταγματασφαλίτες, γερμανοτσολιάδες, κουκουλοφόρους κ.α- που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής και εγκλημάτησαν σε βάρος του ελληνικού λαού, και τα ενέταξαν στον λεγόμενο «Εθνικό Στρατό» για να πολεμήσουν τον ΔΣΕ.

Και πάλι όμως δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον ηρωισμό των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αν δεν είχαν την τεράστια οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Αγγλίας πρώτα και των Ηνωμένων Πολιτειών αργότερα.

Οπως έγραφε ο Β. Ραφαηλίδης στο βιβλίο του "Ιστορία του νεοεληνικού κράτους", στον τριετή εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 δεν νίκησε ο λεγόμενος Εθνικός Στρατός, νίκησαν οι Αμερικανοί. Στρατιωτικά, οργανωτικά, πολιτικά

Στρατιωτικά, γιατί τους πολέμους δεν τους κερδίζουν οι ήρωες αλλά οι καλά εξοπλισμένοι στρατοί.
Αν τους πολέμους τους κέρδιζαν οι οι ήρωες τον εμφύλιο πόλεμο θα τον είχε κερδίσει ο Δημοκρατικός Στρατός που αποτελούνταν από εθελοντές.

Είναι άλλο να αναλαμβάνεις προσωπικά το ρίσκο του ενδεχόμενου θανάτου σου πηγαίνοντας εθελοντικά σ’ έναν πόλεμο, κι άλλο να σε πετούν στη μάχη θέλεις δεν θέλεις σαν επίστρατο.

Καλή σας ανάγνωση:

70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Αφιέρωμα του "Οδηγητή¨)

Μαχήτρια Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: "Για τον πραγματικό σοσιαλισμό θα 'παιρνα και τώρα το τουφέκι" (Βίντεο)

Η ιστορία του μοναδικού ήρωα παπά αντάρτη του ΔΣΕ

«Τιμή και Δόξα στους ήρωες του ΔΣΕ»

Ενα κορίτσι του εμφυλίου αφηγείται

Εμφύλιος: η επανάσταση των ηττημένων νικητών

Ο Πωλ Ελυάρ με τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

"Το ημερολόγιο ενός αντάρτη του ΔΣΕ, 1946-1949"

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΝΙΑΛΑ – Μια ξεχασμένη σελίδα…

Η ζωή στους βράχους (Βίντεο)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Παραμένει ηθικά και πολιτικά νικητής

Οι Αρχειομαρξιστές επιχαίρουν για την ήττα του ΔΣΕ

Δημοκρατικός Στρατός Λέσβου (Βιβλίο σε pdf)

Μνήμες από την υποχώρηση

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΣΕ)

Η εκτέλεση των 17 αγωνιστών στην Αίγινα στις 19/6/1947

Αντάρτες στα βουνά της Ελλάδας μέχρι το 1955, μέχρι το 1962, μέχρι το 1975! (Βίντεο)

Από την συμφωνία της Βάρκιζας μέχρι το τέλος του εμφύλιου πολέμου

1949: Η κατάληψη του Καρπενησιού από τον Δημοκρατικό στρατό Ελλάδας

Σεκάνς του κινηματογραφικού συνεργείου του ΔΣΕ (Βίντεο)

"Ετσι ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

28 Οκτωβρίου 2017 στις 7:00 μ.μ.

Ο ΔΣΕ δεν ήταν μοιραίο να ηττηθεί. Ουτε έπαιξε ρόλο στην ήττα η Ανοιχτή βοήθεια Αγγλων και Αμερικάνων στην Αστική Τάξη της χώρας μας. Καταρχήν ο λαός μπορούσε να είχε πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 αν το ΚΚΕ είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και έφτιαχνε το ΕΑΜ σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα εκμεταλευότανε τον Συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων στα Βαλκάνια. Αρα το ΚΚΕ με βάση το πρόγραμμα του δεν είχε στόχο την σύγκρουση. Σε αυτή την βάση είχε διαλυθεί η ΟΚΝΕ το 1943.... και στις 20 Απρίλη του 1945 σε ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ..... και η αποκύρηξη του ΑΡΗ. Τον ΔΣΕ τον χρωστάμε στην επιστροφή του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μετά την 9χρονη απουσία του. Απο την 1η μέρα πίεζε για ΔΣΕ με ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ. Το τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει αυτό απο τέλη 45 αρχές 46 το παραδέχεται και ο Αντίπαλος π.χ Αβέρωφ. Αυταπάτες για ομαλότητα....λαοκρατία κ.α δώσανε τον χρόνο στο Αστικό κράτος να οργανωθεί και να περάσει σε γενική επίθεση τέλη του 1947. Παρόλα αυτα η κατάληξη θα ήταν τελείως διαφορετική αν ο ΤΙΤΟ το 1948 δεν έκλεινε τα Σύνορα στον ΔΣΕ και επέτρεψε στον Μοναρχοφασιστικό Στρατό να χρησιμοποιεί το Γιουγκοσλαβικό έδαφος.

28 Οκτωβρίου 2017 στις 10:43 μ.μ.

Παραφράζοντας εδώ τον Καρλ Μαρξ, η ίδρυση και η εποποιία της τρίχρονης ένοπλης πάλης του ΔΣΕ,θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρες του τους έχει κιόλας κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη της Ελλάδας. Τους δολοφόνους του, τους κάρφωσε κιόλας η ιστορία στον πάσσαλο της ατίμωσης, απ όπου δεν μπορούν να τους λυτρώσουν μήτε όλες οι προσευχές των παπάδων τους!

29 Οκτωβρίου 2017 στις 9:23 π.μ.

Εγώ, παιδί του λαού της Ελλάδας και μαχητής του ΔΣΕ, ορκίζομαι να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι, να χύσω το αίμα μου και να δώσω και την ίδια μου τη ζωή για να διώξω απ’ τα χώματα της Πατρίδας μου και τον τελευταίο ΞΕΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. Για να εξαφανίσω ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Πατρίδας μου. Για να εξασφαλίσω και να υπερασπίσω τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την τιμή, την εργασία, την περιουσία και πρόοδο του λαού μας.

ΟΡΚΟΣ ΜΑΧΗΤΗ ΔΣΕ

Έτσι για αυτά πάλευε το ΚΚΕ τότε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Γιατί οι κομμουνιστές γνώριζαν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού πρώτα η κατάκτηση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και η ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πράγματα που οι καυλωμένοι "αντικαπιταλιστές" μας σήμερα τύπου Τζαμαρία τα θεωρούνε οπορτουνιστικά. Άντε κύριε Τζαμαρία κατηγόρησε τώρα το ΔΣΕ και το ΚΚΕ για...σοβινισμό και...οπορτουνισμό επειδή μαχόταν για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας, για Δημοκρατία και δημοκρατικές ελευθερίες. Τι είπα τώρα ε; Θα μου πεις τώρα αυτοί που δεν αναγνωρίζουν καν τις εθνικές μειονότητες θα έλεγαν τέτοια πράγματα που τα έλεγε ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ και μαχόταν γι'αυτά;

V For Viva La Revolucion

29 Οκτωβρίου 2017 στις 3:04 μ.μ.

Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στην επιστροφή ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς Αυτόν ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ δρόμος ήταν έτοιμος απο το 1944 με την διάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 .....ομόσπονδο.... απο τις 20 Απρίλη του 1945 και το Ουτε Νερό στον ΑΡΗ και την αποκήρυξή του. Απο την 1η μέρα πίεζε για να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45. Καθυστερούσαν οι Αυταπάτες και τα φούμαρα...... για λαοκρατία...... Ευρωκομμουνισμός που έδωσε τον χρόνο στην Αστική τάξη να οργανωθεί. Η Διόρθωση του προγράμματος με Δικτακτορία του προλεταριάτου ξεκίνησε τον Γενάρη του 1949. Ψηφίστηκε το 1953. Το 1955 τον υποχρεώσανε απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ να το αποσύρει λόγω ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Σελ΄318 του 2ου Τόμου ο Σχετικός διάλογος.

29 Οκτωβρίου 2017 στις 6:47 μ.μ.

Ο Αβέρωφ στα απομνημονεύμτα του το λέει ξεκάθαρα. Αν το ΚΚΕ είχε ρίξει όλο το βάρος στον Ενοπλο αγώνα απο το 45 που το κράτος δεν είχε οργανωθεί ακόμα ολα θα είχαν τελειώσει σε βάρος μας. Αυτή είναι η τεράστια προσφορά της ....λαοκρατίας..... Ευρωκομμουνισμός στον Καπιταλισμό. Ενα Αστικό κράτος Σμπαράλια την στιγμή που αποχωρούσαν οι Γερμανοί να την γλιτώνει επειδή λέει υπήρχαν ....στάδια..... και εθνική ενότητα......ΜΑΛΙΣΤΑ....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger