Home » , » Μια ένσταση σε δημοσίευμα του "Πριν" που σχολιάζει την πρόσφατη ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Μια ένσταση σε δημοσίευμα του "Πριν" που σχολιάζει την πρόσφατη ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 | 5:16 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Μια ένσταση σε ένα πρωτοσέλιδο σχόλια που έχει σήμερα το «Πριν» και το οποίο αναφέρετε σε συνδικαλιστικές ανακοινώσεις γιατρών σχετικά με την πρόσφατη ενέργεια του «Ρουβίκωνα».
Ας δούμε αρχικά το δημοσίευμα αυτού του εντύπου:

Οι φακελάκηδες και οι μαχόμενοι

Οι μαχόμενοι γιατροί, «που παλεύουμε καθημερινά για τον άρρωστο, μέσα σε συνθήκες διάλυσης και απαξίωσης του ΕΣΥ, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο των χρηματιζόμενων “συναδέλφων” μας. Οι κάθε λογής φακελάκηδες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας». 

Έτσι τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, διαφωνώντας με την ανακοίνωση που έσπευσαν να βγάλουν -με έωλες διαδικασίες- οι συστημικές δυνάμεις, με αφορμή το ντου του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό.  Με ύφος χιλίων στρουθοκαμήλων, το ΔΣ λέει πως «αν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς, να καταθέτονται στα Πειθαρχικά Οργανα για να τιμωρούνται»! Όπως ο Κ. Σημίτης έλεγε «πηγαίνετε στον εισαγγελέα»...

Τα φακελάκια υπάρχουν και γδέρνουν εργαζόμενους και φτωχούς, όπως υπάρχουν και γιατροί που αντιστέκονται και αγωνίζονται μαζί με το λαό για ποιοτική, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Αυτός ο αγώνας θα δώσει λύση και όχι τα επικοινωνιακά ντου.

Κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση ότι μια ριζική αλλαγή της κοινωνίας μας στην οποία ανάμεσα στα άλλα η δημόσια υγεία δεν θα έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα μόνο ο μαζικός λαϊκός αγώνας μπορεί να το κατορθώσει.
Από κει και πέρα όμως το «ψάρεμα στα θολά νερά» δεν πρέπει να έχει θέση σε συλλογικότητες που ευαγγελίζονται μια αταξική κοινωνία.

Καθένας έχει την ευθύνη για το τι λέει, τι γράφει, αλλά και πώς σηματοδοτεί τις πράξεις του και όχι πώς τις αντιλαμβάνονται και τις καταλαβαίνουν οι άλλοι.  Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συντάκτης του «Πριν» «κρούει ανοιχτές θύρες». Η μόνη διαφοροποίηση που επιχειρεί να κάνει είναι να χαρακτηρίσει «επικοινωνιακό ντου», μια δράση η οποία επιδιώκει να περάσει ένα μήνυμα που διακατέχεται με το πολιτικό σκεπτικό που εκφράζει η εφημερίδα στην οποία αρθρογραφεί.

Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην αναρχική ομάδα. Ας μην εφευρίσκουν όμως και άλλες που στην ουσία είναι ανύπαρκτες.

Ας μας πει ο συντάκτης του κειμένου του «Πριν» τι διαφορά έχει αυτά που γράφει ότι δηλαδή «Τα φακελάκια υπάρχουν και γδέρνουν εργαζόμενους και φτωχούς, όπως υπάρχουν και γιατροί που αντιστέκονται και αγωνίζονται μαζί με το λαό για ποιοτική, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Αυτός ο αγώνας θα δώσει λύση και όχι τα επικοινωνιακά ντου», με αυτά που αναφέρει το κείμενο του «Ρουβίκωνα»:
«Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει "καθάρσεις" εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εκγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν». 

Δηλαδή αυτό που ενόχλησε είναι το πώς αξιοποίησαν ορισμένοι αυτή την ενέργεια επικοινωνιακά;

Μήπως με αυτή την λογική τους οι συντάκτες του "Πριν" «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο»;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

29 Οκτωβρίου 2017 στις 10:51 π.μ.

και εσενα τι σε ενόχλησε που τους ενόχλησαν τα σόου του Ρουβίκωνα.? Εχεις γινει η φιλιπινεζα της αναρχιας ...Τοσα ποστ δεν εχεις κανει για κανεναν ,,αν και γινόντουσαν με το τσουβάλι τετοιοι ακτιβισμοι απο το ταξικό κινημα,,
τώρα ξυπνήσατε ολοι

30 Οκτωβρίου 2017 στις 4:23 μ.μ.

Η κυβερνισης πεφτουνε το φακελακι μενη.
Πιστευα και πιστευω ακομα στα 52 χρονια οτι ο κοσμος πρεπει να παρει την κατασταση στα χερια του.
Λειπαμε που ζω στην επαρχια και δεν μπωρο να συμμετεχω.

Πανος θεσπρωτια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger